Trends in het kort | Week 45

8-11-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de gezamenlijke aanpak van voedselverspilling door 15 restaurants in Rotterdam en het fitnessmerk Equinox heeft in Hudson Yards in New York hun eerste hotel geopend.

In Vancouver vind je weer een voorbeeld van een verpakkingsvrije supermarkt, Nada Grocery Store. Het merk Häagen-Dazs van Nestlé werkt samen met recyclingorganisatie Terracycle aan een thuisbezorgservice met de naam ‘Loop’. IJs thuis bezorgt krijgen in herbruikbare verpakking die weer wordt opgehaald.

Horacava gaat samen een samenwerking aan met HorecaNetwerk.nl om 365 dagen verbinder in vraag en aanbod te kunnen worden. En Illycaffè komt in 2020 met een nieuw assortiment aluminium koffiecapsules.

In Amsterdam is vorige week Hurryhurrygogo spectaculair geopend en op 29 november vindt een Lowlander Botanical Brewkitchen diner plaats in de monumentale Wintertuin van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, dit onder de noemer ‘prik een boompje mee’.

Ook een link naar een artikeltje met een video waarin een hele kameel wordt gerookt door Ercan Steakhouse in Turkije. En in Londen haalt MontaMonta koffiedik op bij diverse cafés en daar maken ze een scrub van!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Vijftien Rotterdamse horecabedrijven gaan voedselverspilling tegen

Vijftien horecabedrijven in Rotterdam gaan binnenkort aan de slag om voedselverspilling tegen te gaan. Met hulp van experts gaan zij onderzoeken hoe ze hun afval beter kunnen scheiden en hun menu kunnen verduurzamen. De vijftien deelnemende horecabedrijven zijn Bertmans, Casa Verde, De Bijenkorf restaurant, De Gele Kanarie, De Tuin van de Vier Windstreken, Diner@Donner, Euromast, Gauchos aan de plas, Hotel Pincoffs, Kaat Mossel, PLSTK Cafe, 2 Seasons Beach, UluwatuBeach, Weena, en Wilskracht. De bedrijven gaan samenwerken met de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, de Rijksoverheid, Rijkswaterstaat en Koninklijke Horeca Nederland.

Hurryhurrygogo | het eigenwijze zusje van Happyhappyjoyjoy is geopend in Amsterdam

We schreven al in september over Hurryhurrygogo, in dat artikeltje meer achtergrondinformatie. Hurryhurrygogo is 6 dagen per week geopend tot in de nachtelijke uren. Op maandag, woensdag en zondag zijn de deuren open van 17.00 tot 02.00 uur; op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 03.00 uur. De keuken gaat een uur voor sluitingstijd dicht.

Illycaffè komt met een nieuw assortiment aluminium koffiecapsules

Illycaffè komt met een nieuw assortiment aluminium koffiecapsules die compatibel zijn met Nespresso-koffiemachines en in 2020 verkrijgbaar zullen zijn bij Britse retailers. De nieuwe aluminium capsules van het Illy-merk zijn vrijgegeven als gevolg van de licentieovereenkomst tussen illycaffè en JAB, en Illy geeft aan dat de introductie van de aluminiumcapsules het bedrijf zal helpen om in gelijke tred te blijven met de moderne consumptietrends. In eerste instantie zullen drie smaken uit hun assortiment beschikbaar zijn in de capsules: Classico, Intenso en Forte. Lees meer op Foodbev.com in de link in de titel!

Horecava transformeert van beurs naar platform | 365 dagen verbinder in vraag & aanbod

Nederlands grootste foodservice beurs, Horecava en HorecaNetwerk.nl, slaan de handen in één voor een allesomvattend en onafhankelijk online platform dat vraag en aanbod binnen de foodservicebranche gedurende het hele jaar met elkaar verbindt. Het nieuwe Horecava platform zet directe verbinding tussen vraag en aanbod op een onafhankelijke wijze centraal. De eerste introductie vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020 en op deze manier wil Horecava zowel fysiek als online het hele jaar een belangrijke verbinder blijven.

Het Equinox hotel opent haar deuren in New York

Het fitnessmerk Equinox heeft zijn eerste hotel geopend bij Hudson Yards in New York. Het nieuwe hotel beschikt over alle apparatuur die je mag verwachten van een high-end sportschoolketen en overtreft zelfs de verwachtingen met de health club & spa die is ontworpen door Joyce Wang. Het hotel beschikt over 212 kamers, waaronder 48 suites voor mensen die opzoek zijn naar een nog luxere ervaring. Voor meer informatie bezoek de website van Equinox.

Thuisbezorgservice van Häagen-Dazs komt met herbruikbare verpakking

Het merk Häagen-Dazs van Nestle werkt samen met recyclingorganisatie TerraCycle aan een  thuisbezorgservice met de naam ‘Loop’. Loop biedt een geheel nieuwe manier voor consumenten om van ijs te genieten en tegelijkertijd verpakkingsafval te verminderen. Met Loop kunnen consumenten verschillende voedingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging in een verpakking krijgen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en worden hergebruikt nadat ze weer zijn opgehaald.

Nada supermarkt in de Vancouver | Verkoopt voedsel zonder verpakking

In verband met de klimaatverandering kiezen consumenten ervoor steeds minder plastic voor eenmalig gebruik te gebruiken en dus hun eigen containers, potten en tassen mee te nemen naar supermarkten zoals Nada Grocery. Zij maken zich sterk voor een onverpakte toekomst: een wereld die een voedselsysteem waardeert dat vrij is van overtolligheid en afval om de gezondheid van mens en milieu te verbeteren. We komen met regelmaat dit soort initiatieven tegen, zoals bijvoorbeeld de Duitse Original Unverpackt in Berlijn en in Nederland hebben een aantal initiatieven het jammer genoeg niet gehaald.

De salie + koffie body scrub van MontaMonta maakt gebruik van koffiedik van cafés in Londen

Nadat je een heerlijke kop koffie hebt bereid, kan het koffiedik op een aantal nuttige manieren worden hergebruikt, zoals het vormen van de basis van een reinigende body scrub. Het merk MontaMonta verzamelt koffiedik van cafés in Londen en combineert deze met Epsom-zouten, zeezout, vitamine E en huidverzachtende oliën. Het eindproduct kan worden gebruikt als een scrub.

Een video over hoe een kameel word gerookt in 24 uur

Binnen de grenzen van de bbq kun je alles roken, van rundvlees, varkensvlees, eend en zalm. Maar een hele kameel? Ercan Steakhouse in Turkije stopt een hele kameel in de rookmachine! De video is alleen geschikt voor de echte carnivoren onder onze lezers.

Prik een boompje mee |Uniek Lowlander Botanical Brewkitchen diner in de monumentale Wintertuin

Botanisch brouwer Lowlander is terug met hun unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners. En meteen met een wel heel bijzondere editie, op een wel heel bijzondere locatie: in samenwerking met NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky openen ze namelijk eenmalig de deuren van de normaal voor publiek gesloten monumentale Wintertuin. Het 4-gangen ‘Tree to Table’ diner op vrijdag 29 november staat helemaal in het teken van de spar, om de lancering van Lowlanders Winter IPA – gebrouwen met gedoneerde kerstbomen – te vieren. Gelimiteerde tickets à €75, inclusief perfect gepairde Lowlander bieren, zijn nu te koop.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.