Trends in het kort | Week 43

25-10-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een Boba Cruffin, het wordt gemaakt in Toronto bij Bake Code! En Delft krijgt ook een jeu de boules hal van Mooie Boules.

Aanstaande maandag is bekend welk bokbier het beste is in 2019 en in Tokyo kun je thee of koffie drinken en ondertussen een egeltje verzorgen of mee spelen!

In Londen bezorgt de melkboer voor 7 uur ’s ochtends melk en nog wat meer producten aan huis. Milk and More sinds kort ook met elektrische bestelwagens! Zullen we ook in Nederland weer een melkboer krijgen in het straatbeeld?

Vanaf 7 december kun je een ‘Gingerbread City’ bewonderen in Londen en het nieuwe Conrad NYC Midtown heeft een speelgoedparadijs gecreëerd in één van hun suites, in samenwerking met FAO Schwarz. 

In 2020 opent in Dubai The Royal Atlantis Resort & Residence, in een artikeltje wat meer gegevens! En KFC verkocht in Amerika ‘seasoned tickets’ in het ‘American footbal season’. Iets voor voetbalfans? Elke wedstrijd van Oranje een maaltijd van de snackbar bezorgd krijgen?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Boba Cruffin

Heb jij al gehoord van een cruffin? Wij niet! Het is een hybride croissant-muffin gemaakt door het bedrijf Bake Code in Toronto. De ervaren bakker Dan Le legt in deze video van thrillist Food & Drink uit hoe hij ze maakt. De cruffin zit vol met custard, chatime melkthee en tapiocaparels. Wie gaat er een soort gelijk product maken in Europa?

Eerste jeu de boules-foodhal ‘Mooie Boules’ opent in Delft

Van een spontane date en een avond uit met vrienden, tot de vrijdagmiddag borrel met collega’s; bij Mooie Boules kan het allemaal. Grindbanen omringd met houten vintage meubilair en huiskamers met zelftap waar je met een biertje op een oude Chesterfield neerploft. Met 8 boules banen, een karaoke room, diverse bordspellen, een tafeltennistafel, 2 barren én een terras, is Mooie Boules dé plek waar je je thuis voelt. Geniet van frisse bieren van de Delftse Brouwers, signature dishes van lokale ondernemers (waarvan de namen nog niet worden prijsgegeven) en de diverse menu’s ontwikkeld door topchef Ron Blaauw.

The Harry Hedgehog Café | In Tokyo kun je nu thee drinken met egels

In Tokio heeft café Harry Hedgehog zijn deuren geopend en dit is niet zomaar een café. In dit café kan de gast thee drinken terwijl hij of zij een egeltje kan vasthouden, voeren of gewoon als knuffelmaatje gebruiken. Ben jij iemand die graag met egels rondhangt dan weet je dat je een ticket naar Tokyo moet boeken!

Beste Bockbier van 2019 | deelnemers bepaald

Vandaag heeft in het Bavaria Brouwerijcafé in Lieshout de jurydag plaats gevonden van de ‘Beste Bockbier Competitie 2019’. Verdeeld over 3 categorieën zijn er door een vakkundige jury, onder leiding van Derek Walsh, meer dan 85 bieren beoordeeld en gekeurd. Belangrijkste trend; meer ruimte voor innovatie en specials. De bekendmaking van de prijswinnaars zal dit jaar plaats vinden op maandag 28 oktober tijdens de afsluiting van het StiBON Lustrum Symposium in Amsterdam. Lees er meer over op de website van één van de organisatoren Mitra.

De Melkboer in London gebruikt elektrische voertuigen zonder uitstoot om zijn producten te bezorgen

Een van de toonaangevende thuisleveranciers van melk heeft onlangs 200 elektrische voertuigen toegevoegd aan zijn vloot. Milk & More is één van de Britse bedrijven die het milieuvriendelijke systeem van melk aan de deur leveren nieuwe leven inblazen. Naast melk is er nu ook een assortiment dranken beschikbaar, waaronder siroop, pompoenen, sappen en smoothies. Deze dranken zijn verkrijgbaar in herbruikbare of recyclebare flessen. Over de hele wereld vind een opleving van traditionele praktijken plaats, we kijken ook naar duurzame initiatieven uit het verleden. Wij zijn benieuwd of de melkboer ook in Nederland weer opgaat komen! Ze bezorgen trouwens in Londen al voor 7 uur ’s ochtends! Voor meer informatie check de website van Springwise.

Somerset House opent hun ‘Gingerbread City’ op 7 december in Londen

De ‘Gingerbread City’ wordt opgebouwd door het museum van Architectuur, met meer dan honderd verschillende architecten, ingenieurs en ontwerpers. Als bouwmaterialen gebruiken ze snoepgoed, koekjes, cake, icing en veters van aardbeien. Ongeveer zestig gebouwen zullen in deze stad in het Somerset House in Londen neergezet worden. Bekijk de afbeeldingen van deze snoephemel op de website van ScretLdn, link in de titel.

Waarom zouden alleen kinderen spelen? FAO Schwarz werkt samen met Conrad New York voor een suite vol speelgoed

Wie zou er nou niet willen leven als Kevin McCallister uit de films Home Alone, in een chique hotelkamer met een onbeperkt comfort, snoep, speelgoed en nog veel meer. Je kunt het nu ondervinden! Speelgoedbedrijf FAO Schwarz in New York City gaat samenwerken met het onlangs geopende hotel Conrad New York Midtown, om een speciale hotelsuite te creëren die is ondergedompeld in oversized speelgoed en manden vol snoep, een ervaring die volgens het hotel en de speelgoedwinkel zelfs volwassenen niet willen missen. Voor meer informatie check Luxury Launches, link in de titel!

Het Royal Atlantis Resort & Residence in Dubai

Het Royal Atlantis Resort & Residences in Dubai wordt momenteel gebouwd door ’s werelds toonaangevende ontwerpers, architecten en kunstenaars en zal eind 2020 worden geopend. Het hotel en appartementen complex is gelegen aan de rand van het kunstmatige eiland ‘The Palm’. Het bestaat uit twee objecten verspreid over 63 hectare grond met meer dan 92 zwembaden, 2 km strand, 45 restaurants en bars, waaronder 8 restaurants van beroemde chefs en een toonaangevende internationale strandclub en nachtclub. De gebouwen van het hotel zijn 43 verdiepingen hoog, het hotel in de westelijke vleugel van het project krijgt 795 gastenkamers, waaronder 693 oceaan- en palmkamers, 96 suites en zes ‘signature’ suites. Het resort beschikt over twee lounges; de Family Imperial Club en de Premium Imperial Club, evenals 17 restaurants en bars en een chique infinity pool op de 22ste verdieping, 96 meter boven The Palm. In de lobbybar bevindt zich één van de grootste kwallentanks ter wereld, met ongeveer 2.000 kwallen. De privéwoningen worden gevestigd in de oostvleugel, die 37 verdiepingen hoog wordt. De volgende horecaconcepten zijn hierin onder andere gevestigd:

‘Dinner by Heston Blumenthal’

‘Jaleo door José Andrés’

‘Hakkasan’. Chef-kok Tong Chee Hwee

‘Ariana’s Persian Kitchen’

‘La Mar van Gastón Acurio’

‘Estiatorio Milos van Costa Spiliadis’

Bekijk deze video van The Royal Atlantis Resort & Residence.

KFC verkocht ‘seasoned tickets’ in Amerika

De keten had minder dan twee uur nodig om zijn ‘Seasoned tickets’ voor 10 weken te verkopen. KFC tilt zijn ‘football season chicken wing’-strategie naar het volgende niveau door deze ‘tickets’ aan te bieden via de plek waar mensen hun gametickets kopen: StubHub. De keten bood een abonnement voor 10-weken ‘seasoned tickets’ waarmee de koper recht had op 48 chicken wings die elke week thuis werden afgeleverd. Op de 10e week krijgen ze 48 extra vleugels.

Leuk idee een abonnementje op een ‘snackbar aanbieding’ tijdens voetbalwedstrijden van Nederland?

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.