Trends in het kort | Week 42

19-10-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar Big Green Egg waar chef Michel Lambermon jamsessies voor professionals gaat verzorgen en een link naar ‘The Zombie cocktail by Bacardi’. Voor degenen die nog op zoek zijn naar een spectaculair dessert, wat dacht je van een ‘Cotton candy baked Alaska’? Er komt waarschijnlijk een tweede vestiging van Osteria Gucci by Massimo Bottura in Beverly Hills en Elon Musk gaat ‘Teslaquila’ verkopen! En verder 2 artikeltjes over bier: in China worden bij Starbucks ‘beer lattes’ verkocht en er is onderzoek gedaan naar het effect van de klimaatverandering op de productie van gerst! En voor LEGO fans, eind april 2019 komt er een pop-up Brick Bar naar Londen!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Virgin vliegt met ‘pride flight’ naar New York

Virgin Holidays en Virgin Atlantic zullen speciaal voor World Pride 2019 een heuse ‘pride flight’ het luchtruim in sturen. Op 28 juni 2019 zal een vlucht tussen Londen Heathrow en Newark worden bemand door een team bestaande uit piloten en cabinepersoneel uit de LGBT+-gemeenschap. In het vliegtuig is ook het nodige vermaak aanwezig zoals een dj, dragqueen-bingo, Judy Garland-meezingshow en speeddatesessies. Bekijk hier de bekendmakingsvideo van de ‘pride flight.

Nieuwe Halloween cocktail: ‘The Zombie’

‘The Zombie’ cocktail video van BACARDÍ is een eerbetoon aan horrorfilms. ‘The Zombie’ is de naam van een speciale cocktail van het merk, dat bedacht is in aanloop naar Halloween. In de video wordt onder meer het recept hiervan getoond, tezamen met een heleboel andere griezelige beelden die perfect passen bij Halloween!

Cotton candy baked Alaska | Nog een voorbeeld van een suikerspin dessert

Nog maar een keer een dessert met suikerspin in de hoofdrol. Over dit ‘Baked Alaska’ dessert wordt een grote hoed van suikerspin aan tafel in brand gestoken. Je vindt dit dessert in New York bij restaurant Phillipe!

‘Teslaquila’ | Elon Musk’s Tequila

Elon Musk maakte tijdens 1 april een leuk grapje: hij plakte een Tesla-label op een tequila-fles en noemde het Teslaquila. Maar die grap blijkt nu werkelijkheid te worden, want het autobedrijf heeft een handelsmerk aangevraagd voor de naam Teslaquila, meldt CNBC. Het handelsmerk is voor “gedistilleerde agave-alcohol” en “gedestilleerde blauwe agave-alcohol”. Het lijkt er dus op dat Musk plannen heeft om Teslaquila daadwerkelijk  op de markt te gaan brengen.

Coca-Cola lanceert nieuwe kaneel-achtig drankje

Coca-Cola lanceert in het Verenigd Koninkrijk een Coca-Cola Zero Sugar met kaneelsmaak. Deze limited edition-smaak is speciaal gemaakt voor Kerstmis en dat is er ook aan af te ruiken. Of het ook omarmt gaat worden door de consument? We betwijfelen het. De Coca-Cola Zero Sugar met kaneelsmaak is verkrijgbaar in flessen van 500 ml of 1,25 liter.

Massimo Bottura of Osteria Francescana | Plannen voor een Osteria Gucci in Beverly Hills

De chef-kok van Osteria Francescana wil een Osteria Gucci openen op Rodeo Drive, Beverly Hills. De Italiaanse chef, Massimo Bottura, liet aan Eater in een exclusief interview weten dat hij en Gucci CEO Marco Bizzarri hier serieus over nadenken. Bottura is de chef-kok en eigenaar van Osteria Francescana in Modena, Italië, die dit jaar haar eerste plek heroverde in de prestigieuze verkiezing ‘World’s 50 Best restaurants’. De eerste Gucci Osteria di Massimo Bottura werd begin dit jaar geopend in Florence, Italië, en is een groot success.

Biertekort dreigt door klimaatverandering

Klimaatverandering zal de teelt van gerst voor het maken van bier bemoeilijken. Dat concluderen enkele wetenschappers van de universiteiten van Cambridge en Californië. In de komende decennia zal de oogst van gerst, het belangrijkste bestanddeel van bier, met 3 tot 17 procent afnemen, zo blijkt uit recent onderzoek. In de tweede helft van deze eeuw zullen zich elke twee of drie jaar extreme weersomstandigheden voordoen, zoals droogte of hittegolven, blijkt uit deze studie, die is gepubliceerd in Nature Plants.

Starbucks China | Lattes met biersmaak

Deze alcoholvrije latte wordt op dezelfde manier gemaakt als de andere drankjes van de koffieketen maar dan met een infusie van biersmaak. Foodbeast reporter Reach Guinto laat in dit artikeltje weten dat het smaakt “als bier, maar niet al te bitter”. In veel van de Instagram-berichten over dit nieuwe item van Starbucks in China staan opmerkingen zoals “het smaakt naar warm bier”. De latte is ook als iced-versie verkrijgbaar.

The Brick Bar van Lego | April 2019 in Londen

Van vrijdag 26 april tot en met zondag 28 april 2019 staat pop-up Brick Bar voor drie nachten in Londen! Deze pop-up is de eerste in zijn soort en zal bestaan uit meer dan 1 miljoen blokken. Lokale DJ’s zorgen voor het muzikale vertier! Ze beloven een Instagram waardig menu met o.a. Brick Burgers en cocktails. Hoewel de LEGO-stenen zijn gemaakt voor kinderen, moeten kinderen onder de 18 jaar vergezeld worden door een volwassene en moeten ze de pop-up vóór 18.00 uur bezoeken. De nog steeds geheime locatie zal in de buurt van Shoreditch zijn. Je kunt nu kaartjes kopen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Bali krijgt eerste ‘afvalvrije’ restaurant

Bananenbladeren in plaats van plastic, lijngevangen vis, houtvuur in plaats van gas… Dat is hoe de keuken bij ‘Rolls at Ijen’, het nieuwe ‘zero-waste filosofie’-restaurant dat hoort bij Potato Head Beach Club in Seminyak, Bali te werk gaat. Lees meer over dit restaurant op Metronieuws.

SVH Meesterkok versterkt team Big Green Egg Europe

Op 1 september jl. is SVH Meesterkok Michel Lambermon in dienst getreden bij Big Green Egg Europe. Hiermee haalt de Europese importeur van de originele kamado een flinke dosis kookkennis én -ervaring op de Big Green Egg in eigen huis, om jonge chefs en consumenten nog meer te inspireren!

De komst van Michel Lambermon is een logische stap. Dankzij de explosieve groei de laatste jaren, verhuisde Big Green Egg onlangs naar een nieuw kantoorpand. “Een schitterende locatie met patio en buitenkeuken, die we zo goed mogelijk willen benutten”, aldus Wessel Buddingh’, General Manager Big Green Egg Europe. “Michel zal onder meer jamsessies voor professionals verzorgen en regelmatig met onze importeurs uit 44 Europese landen koken. Hij is een vraagbaak voor horecaondernemers om het beste uit hun EGG te halen. En hij is een expert in het bedenken van goede concepten.”

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.