Trends in het kort week 42

21-10-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over de langste en de ‘Beste Brabantse Borrelplank’ die afgelopen zondag werd gepresenteerd in Den Bosch. Bourgondisch genieten zonder vlees!

Zoals ze al hadden aangekondigd, heeft Fletcher Hotels met de bouw van een volledig nieuw hotel in Burgh Haamstede nu 100 hotels! En je kunt vanaf januari 2020 hybride leren bij het Van der Valk Hotel Breukelen in samenwerking met MBO College Hilversum.

Verder een bijzonder food waste initiatief in Parijs met een Engelse twist, Les Alchimistes en in Londen kun je op 14 november genieten van de kunst van ‘tallado’, dan vinden voor de eerste keer de Britse Ibérico Ham Carving Championships plaats. Georganiseerd door Brindisa.

Bij restaurant Zaranda (twee Michelinsterren) op Mallorca krijg je de rekening op bijzondere manier op je bord. En we hebben weer een product gespot dat wordt bedekt met goud, lees hier welk product en waarom!  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De langste ‘Beste Brabantse Borrelplank’ | Bourgondisch genieten, zonder vlees in Den Bosch

We schreven al over het initiatief en afgelopen zondag werd in de Bossche Korte Putstraat, het gezelligste straatje van Nederland, de Beste Brabantse Borrelplank gelanceerd. Rond borreltijd ontstond er in de straat een gigantische borrelplank van zo’n 30 meter lang, boordevol bourgondische borrelhappen … zonder vlees. En ook nog eens voor 80% van Brabantse makelij: Brabant op zijn best dus. De plank is een initiatief van We Are Food, onderdeel van FoodUp! Brabant en is samengesteld door Dutch Cuisine. Het doel is om deze plank bij zoveel mogelijk horeca op de kaart te krijgen. Op die manier kan iedereen in Brabant bourgondisch borrelen met impact.

100 Fletcher Hotels in Nederland

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor Fletcher Hotels is dit een absoluut record jaar, en de groei zet zich de komende jaren onverminderd voort.

Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die eind januari 2020 start.

“MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘levensecht en contextrijk’ mogelijk moet zijn en daarom zo dicht mogelijk bij de praktijk moet staan. Dat is de reden dat wij ons onderwijs graag organiseren in nauwe samenwerking met regionale bedrijven zoals Van der Valk Hotel Breukelen. Samen bereiden wij zo de studenten optimaal voor op de dynamische arbeidsmarkt”, aldus Peter Bon, opleidingsmanager Horeca bij MBO College Hilversum. Ook Van der Valk Hotel Breukelen ziet de toegevoegde waarde van levensecht en contextrijk leren. “Als hotel zijn wij op zoek naar studenten die met hun kennis en kunde optimaal aansluiten bij de werkzaamheden die ze later ook werkelijk moeten uitvoeren. Met het House of Hospitality programma, een initiatief waarin bedrijven, opleiders en overheid in de regio samenwerken om meer vacatures in de hospitality-sector vervuld te krijgen, kunnen we deze wens nu in vervulling laten gaan”, aldus general manager Nick Timmers. Dynamisch leren op de werkvloer of in de buurt van de werkvloer is volgens hem de toekomst.

De food waste revolutionairen van Parijs

Maak kennis met de food waste revolutionairen van Parijs, die klimaatverandering bestrijdt met compost. Een interessante video van de BBC over een Frans, Parijse initiatief Les Alchimistes in Saint Denis (Noord-Parijs) met een Engelse twist, een machine dat food waste in 14 dagen en zelfs iets minder omzet in compost. In normale omstandigheden zou dit 6 tot 12 maanden duren! Een team van ‘city bikers’ bezoekt de hotels en restaurants om hun voedsel afval op te halen.

De kunst van ‘tallado’ | De Britse Ibérico Ham Carving Championships

Op donderdag 14 november vinden bij Brindisa, al ruim 30 jaar de leverancier van de beste Spaanse producten in de UK, de allereerste Britse ‘Ibérico Ham Carving Awards’ plaats. Gasten worden uitgenodigd om het ambacht en de cultuur van ham carving te vieren, en getuigen te zijn van de strijd tussen de vijf gekozen finalisten. Eén van de deelnemers zal worden gekroond tot winnaar van de prestigieuze kunst van ‘tallado’.

Bij restaurant Zaranda moet je het spaarvarken breken om je rekening te krijgen!

Restaurant Zaranda in Mallorca geeft je hun rekening op een unieke manier: je moet een spaarvarkentje kapot slaan! Restaurant Zaranda heeft twee Michelinsterren en een speciaal verhaal achter de manier waarop ze hun rekening presenteren. Bekijk dit verhaal in de video van Fine Dining Lovers.

24 karaats gouden gnocchi

En weer een ander product bedekt met goud! We hebben er in de loop van de tijd al een flink aantal gespot. Maar goed, je bereikt wel het ‘gold diggers’-publiek door je product met goud te bedekken. Daarnaast is het wel een gaaf idee om zo’n gerecht te maken om je opening aan te kondigen! Gnoccheria Wall Street is onlangs geopend in NYC en zij serveren de bosbessen en champignons Gnocchi gevuld met Gorgonzola-fondue op een walnootroomsaus en bedekken ze met eetbaar 24-karaats goud.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.