Trends in het kort | Week 40

4-10-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over blauwe kaviaar, een cannabisrestaurant met een licentie in los Angeles en het Mediterrane shared dining concept Happs gaat dit weekend open in Utrecht.

Verder een leuke actie van Bram Ladage op de Nationale Ouderendag (vandaag 4 oktober) en wij vroegen ons af of er varkensvlees vervangers zijn. Wij vonden OmniPork in Azië.

In Londen begint vandaag de London Cocktail Week 2019 met allemaal gave initiatieven zoals onder andere een adres waar je een line-up van mini cocktails kunt proeven! En in de Borough Market gaat de ‘Borough Market Kitchen open, een soort foodhal. Ook in Londen opent de bekende Koreaanse – Amerikaanse chef Judy Joo haar restaurant ‘Seoul Bird’. 

Loetje en Waterland (waaronder Debuut Horeca) creëren grootste Nederlandse restaurant groep met meer dan 50 locaties.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Blauwe kaviaar?

Er schijnt dus echt blauwe kaviaar te zijn, ook wel bekend als de saffieren van de oceaan. Het zijn de eitjes van de wilde Scampi die wordt gevangen in de diepere wateren van West-Australië. Zoals aangegeven in de video (link in de titel) van ‘Fine Dining Lovers’ smaakt deze kaviaar fris, je proeft de oceaan en het heeft het een stevige structuur die openbarst in je mond.

Lowell Café | Amerika’s allereerste cannabisrestaurant met licentie

Lowell Farms: een cannabiscafé dat afgelopen dinsdag 1 oktober is geopend. Gelegen aan de oostkant van West Hollywood, vertegenwoordigt deze opening een primeur in de horeca. Lowell Café is het eerste lounge en restaurant met licentie voor cannabisconsumptie in Amerika waar gasten van een maaltijd kunnen genieten terwijl ze cannabis consumeren of met cannabis doordrenkte gerechten kunnen eten ter plekke. Andrea Drummer is de ervaren cannabischef van Lowell en heeft zeven jaar ervaring in het bereiden van maaltijden met cannabis in Los Angeles. Veel afbeeldingen van dit cannabisrestaurant op de website van Los Angeles Eater via de link in de titel.

Zaterdag 5 oktober is de opening van Happs aan de Utrechtse Gracht.

Zaterdag 5 oktober opent Happs aan de Utrechtse gracht. Een mediterraan restaurant met een groot terras aan het water en authentieke binnenruimte in één van Utrechts ondergrondse kelders. Happs hanteert een shared dining concept, alle gerechten die je samen besteld kan je met elkaar delen. Harstikke gezellig dus! De opening wordt gevierd met live muziek.

Bram Ladage &  Nationale Ouderendag 4 oktober 2019

Bram Ladage zet ouderen opnieuw in het zonnetje tijdens Nationale Ouderendag. De Rotterdamse frietkoning roept Rotterdamse horecaondernemers op hetzelfde te doen. Tijdens Nationale Ouderendag trakteert de Rotterdamse patatkoning ouderen voor de tweede keer op rij op gratis patat. Dit jaar mogen de bewoners van Humanitas Akropolis in Hillegersberg zich te goed doen aan de goedgevulde puntzakken van Bram Ladage. Rond het middaguur worden de frietjes uitgeserveerd aan de bewoners door zowel vrijwilligers van het huis als door de directieleden van Bram Ladage; Wesley en Rocco Ladage. Naast dat Bram Ladage zelf de ouderen eens goed in het zonnetje zet, roept de Rotterdamse patatketen horecaondernemers op om hetzelfde te doen en er een jaarlijkse traditie van te maken. Volgens de Ladages is er immers niets mooiers dan een lach te toveren op de gezichten van onze ouderen.

OmniPork | Plantaardige varkensvleesvervanger

Deze week hadden we het met collega’s over waarom we zoveel vegan burgers, vegan kip concepten spotten, maar nauwelijks een vervanging voor varkensvlees. Dus hebben we hierop eens gegoogeld en vonden een paar artikelen over Omnipork. Eén van de artikelen is afkomstig van de website Foodnavigator, waarin staat dat OmniPork, een plantaardige varkensvervanger uit Hong Kong verder wil uitbreiden vanuit Azië naar de Europese markten, te beginnen met de UK.

OmniPork kun je overal in gebruiken, het is plantaardig en bevat ingrediënten zoals shiitake-champignons, erwten, non-GMO soja en rijst. Een nieuw veganistisch product dat we dus binnenkort op de Europese markt zullen zien verschijnen!

Londen Cocktail Week 2019 | Een bijzondere mix van pop-ups en cocktail ervaringen

Het is de 10e editie van de London Cocktail Week dit jaar. Het vindt plaats vanaf vandaag (4 oktober) tot en met 13 oktober. Onder andere met ‘The Cocktail Village’ met meer dan 40 pop-up bars, streetfood en DJ’s, een stille disco whisky-proeverij en zoiets als een ‘gin sauna’. De Pop Ups die plaatsvinden in Londen met bijvoorbeeld een espresso martini-experiment in Covent Garden; een ‘tini martini’ gin townhouse in Shoreditch (waar je wordt getrakteerd op een line-up van minicocktails); en een UV-party met glowsticks in een Shaftsbury Avenue cocktail joint. En er zijn Cocktail Tours, lees meer op de link in de titel die naar de pagina van The Nudge gaat.

Borough Market viert 21 jaar met de lancering van de Borough Market Kitchen

In november viert Borough Market 21 jaar als een centrale pijler van de Londense ‘food’-gemeenschap door The Borough Market Kitchen te introduceren, een nieuwe gemeenschappelijke ‘dining space’ in Jubilee Place. De Borough Market Kitchen verwelkomt maximaal 25 chefs die zich zullen toeleggen op koken met de beste seizoensproducten van de markt, met bekende favorieten zoals La Tua Pasta en Horn OK naast nieuwkomers waaronder Mei Mei van chef Elizabeth Haigh en een geheel nieuwe Pintxos-bar van Mimo London. Bevestigde standhouders bij The Borough Market Kitchen: Brindisa Kitchen, Horn Ok please, Juma Kitchen, La Tua Pasta, Mei Mei van Elizabeth Haigh, Mimo Pinxtos Bar, Oroshi, Padre en SHUK. Kraampjes: Applebees Fish, Gujarati Rasoi, Joli, Khanom Krok, Nana Fannys, Pochi, Rudie’s Jerk Shack, Scotchtails, The Bath Dairy en The Black Pig.

Loetje en Waterland creëren grootste Nederlandse restaurant groep

Loetje en Waterland creëren de grootste Nederlandse restaurant groep met meer dan 50 locaties. Gezamenlijk met Waterland wil deze groep haar positie uitbreiden en kan er versneld gegroeid worden in nieuwe locaties, zowel autonoom als middels acquisities. Loetje, bekend om de Lekkerste Biefstuk van Nederland, is begonnen in 1977, hier zijn in de loop der jaren diverse locaties bijgekomen en met de recente opening van Loetje Den Haag zijn er inmiddels 19 locaties. Waterland heeft in 2018 een belang genomen in Debuut Horeca, marktleider in all-day concepten. Debuut is begonnen in 1983 en heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees onder beheer. De toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren.

De vrouwelijke chef Judy Joo gaat restaurant ‘Seoul Bird’ openen in Londen

In november opent Judy Joo, de befaamde Koreaans-Amerikaanse chef-kok, haar nieuwe restaurant ‘Seoul Bird’. Hier gaan zij onder andere als specialiteit de knapperige, dubbel gefrituurde kip Koreaanse stijl verkopen. In het hart van Westfield Shepherd’s Bush zullen de gewaagde smaken en de kookstijl van Judy de nadruk leggen op het menu van Seoul Bird. Judy zegt hiereover: “De Koreaanse manier van koken is zo gul en gastvrij en Seoul Bird is mijn interpretatie van echt Koreaans comfortvoedsel, van knapperige gefrituurde kip tot verwarmende, pittige gochujang-sauzen. Ik kan niet wachten om mijn favoriete smaken en een stukje van Korea naar Westfield te brengen!”

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.