Trends in het kort | Week 40

5-10-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere een link naar een artikeltje over een nieuw restaurant op de NDSM-werf in Amsterdam en over de Dutch Tulip Vodka die in de Librije verkocht wordt. Ook over de Bocktray, een nieuw soort dienblad voor horecapersoneel en de ‘croissant cube’, een croissant in kubus vorm!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

NDSM-werf wordt verrijkt met IJver: een robuust restaurant met bier in de hoofdrol

In het voorjaar van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het robuuste restaurant, met een groot binnen- en buitenterras, is een bijzonder project met culinaire gerechten en bier in de hoofdrol.

Handcrafted Dutch Tulip Vodka

Dutch Tulip Vodka PURE is wereldwijd de eerste en enige drank die uitsluitend gemaakt is van tulpenbollen en natuurlijk gefilterd water uit de duinen. Elke fles PURE is handgemaakt en bevat 350 tulpenbollen. Een high-end vodka van ongekende smaak en puurheid. Een fles wordt verkocht voor € 295,-.

Met Google Maps weet je nu precies waar je bus of tram is

Precies weten waar de bus of tram zich bevindt, het kan nu met Google Maps. De app lanceerde maandag de functie waarmee je in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag realtime bussen en trams kan volgen. Via het tabblad ‘Forenzen’ moet de app reizigers zo ‘meer grip bieden op de dagelijkse reis van en naar werk, studie of school.’

De lijst met de 50 beste bars ter wereld!

 De lijst met de 50 beste bars ter wereld is weer bekend gemaakt, met Dandelyn in Londen als nummer 1! Dit is bijzonder want nog geen paar dagen eerder liet eigenaar Ryan Chetiyawardana weten dat de bar gaat sluiten. Eerder wonnen ze al een award bij de Spirited Awards als ’s werelds beste cocktailbar en vorig jaar werden ze tweede bij deze verkiezing. De meeste bars in de lijst zijn terug te vinden in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bekijk hier de volledige lijst.

Bocktray

De Bocktray is een nieuw soort dienblad waarmee je serveert met een vaste grip en constante stabiliteit. Dit moet zorgen voor zelfvertrouwen bij de bediening. De roterende Tray zorgt er bovendien voor dat elke consumptie op elk moment gemakkelijk uitgeserveerd kan worden. Bekijk dit filmpje om te zien hoe het werkt!

Dinner in the sky

De volgende Dinner in the Sky locatie is bekend: op 20 oktober a.s. bij het pand/schip van Koninklijke Schmidt Zeevis te Rotterdam. Het arrangement bestaat onder meer uit: ontvangst met Champagne & Bites een uur voor de vlucht, een rondleiding voor een kijkje in de keuken bij Koninklijke Schmidt Zeevis, dineren en ‘after Drinks & Bites’ tot een half uur na flight. Via deze link kunnen er tickets geboekt worden.

The croissant cube: is dit de volgende cronut?

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het eerst hoorde van de Cronut, de donut-croissanthybride van banketbakker Dominique Ansel uit New York. Nu hebben we een nieuwe transformatie: the croissant cube! De kubus komt van Zweedse bakker Bedros Kabranian, een lid van het Zweedse nationale gebakteam. De creatieve banketbakker wilde het iconische Franse ontbijtbrood een nieuwe vorm geven, maar had niet voorzien dat het redelijk wat commotie zou opleveren.

Dunkin’ Donuts heeft een huis gebouwd dat op koffiedik draait

Dunkin’ Donuts heeft samen met Blue Marble Energy een huis gebouwd dat op koffiedik draait, een initiatief om te wereld ‘schoner’ te maken. Het design van het huis is geïnspireerd op Dunkin ‘Donuts-koffie. Blue Marble Energy heeft een biobrandstof gemaakt die bestaat uit de olie die verkregen is uit de gebruikte koffiedik van Dunkin’ Donuts.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.