Trends in het kort | Week 39

27-9-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over inspiratie voor ijssalons door Rocambolesc en over de P.L.T. Burger van Mcdonalds Canada en Beyond Meat.

Daarnaast een link naar een video over ‘The Fyre Burger’ en food lifestyle tijdschrift Bon Appétit opent een virtueel restaurant in Chicago.

Pulpac is een gepatenteerde innovatie dat plastic voor eenmalig gebruik kan vervangen tegen een lagere prijs en de deelnemers aan het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks dat georganiseerd wordt door het Gastronomisch Gilde zijn bekend.

Helsinki etaleert zich als ’s werelds eerste ‘City as a Service’ om technisch talent naar de bedrijven in de stad te trekken. En een link naar het persbericht van TripAdvisor waarin zij aangeven dat ze in 2018 meer dan een miljoen neprecensies blokkeerden.

Bij restaurant The Bedford serveren ze een burrata gevuld met pizzasaus en Albert Heijn test een nieuwe winkel zonder kassa.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Inspiratie voor ijssalons | Door ijssalon Rocambolesc uit Spanje

Een video van Fine Dining Lovers over de geweldige ijsjes die patissier en chef Jordi Roca maakt. Hij is één van de broers die samen koken in ‘El Celler de Can Roca’ in Girona, Spanje. In 2013 schreven we we al over hun ijssalon ‘Rocambolesc’ in Girona, geïnspireerd op de magische wereld van Willy Wonka. Inmiddels hebben ze nog drie ijssalons in Spanje, in Barcelona, Madrid en Alicante. We bezochten de salon in Barcelona met zijn prachtige design en bijzondere ijsjes! In deze video onder andere zijn ‘Stranger Things Tribute’ en ‘The LGTBQ+ proud’-ijsje.

Pulpac is een gepatenteerde innovatie dat plastic voor eenmalig gebruik kan vervangen tegen een lagere prijs

PulPac beweert de eerste productiemethode ter wereld te hebben ontwikkeld voor het vervangen van alle soorten plastic containers voor eenmalig gebruik. De producten zijn niet alleen goedkoper dan hun plastic tegenhangers voor eenmalig gebruik, ze zijn ook biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Lees meer over deze gepatenteerde innovatie op de website van Springwise, link in de titel.

DE P.L.T. Burger | Van McDonalds Canada and Beyond Meat

‘Plant. Lettuce. Tomato’. De P.L.T. is gemaakt met een sappige, plantaardige patty gemaakt door Beyond Meat® en geserveerd op een sesamzaadbroodje met tomaat, sla, augurken, uien, een mayo-achtige saus, ketchup, mosterd en een plakje cheddarkaas. Deze burgers worden bereid op dezelfde type grill als andere hamburgers en producten op basis van vlees en eieren. Deze P.L.T. hamburgers worden nu voor een beperkte tijd getest bij geselecteerde McDonald’s®-restaurants in Zuidwest-Ontario, Canada!

Albert Heijn test nieuwe winkel zonder kassa

Albert Heijn gaat een nieuw soort kassaloze winkel uittesten. Die wordt bij het hoofdkantoor in Zaandam neergezet. Sensoren en camera’s houden bij wie wat uit welk schap pakt. Bij het verlaten van de winkel worden de boodschappen automatisch afgerekend. In de komende maanden mogen de medewerkers het uitproberen, één voor één. Als dat goed gaat, wordt het systeem verder op de proef gesteld. Lees meer over deze ontwikkeling op de website van de Telegraaf.

The Fyre Burger! 

Een hamburger gecreëerd door Marc Brendon Shelton van de ‘Lock & Key Social Drinkery Kitchen’ in Los Angeles, The Fyre Burger. Een geroosterd brioche broodje met drie hamburger schijfjes, een saus gemaakt van oude cheddar en truffel aioli die wordt overgoten met een brandende bordelaise saus gemaakt met kalfsvlees, truffel en rum. Bekijk de video van Fine Dining Lovers over hoe deze hamburger wordt gemaakt en zijn andere creatie, de Doc holiday Burger.

Food lifestyle tijdschrift Bon Appétit opent virtueel restaurant in Chicago | Bon Appétit Delivered 

Bon Appétit, het bekroonde food lifestyle tijdschrift en merk, heeft onlangs de lancering aangekondigd van Bon Appétit Delivered, een virtueel restaurant met gerechten samengesteld door de Bon Appétit testkeuken. Het delivery only concept is exclusief verkrijgbaar in Chicago en wordt bezorgd door Grubhub (GRUB), een toonaangevende bezorgservice in Amerika. De virtuele winkel wordt beheerd door Lettuce Entertain You Enterprises (LEYE), een restaurantgroep met meerdere concepten in Chicago. Lees meer op Yahoo Finance via de link in de titel.

NK Jonge Koks: deelnemers 2020 bekend

Wie treedt in de voetsporen van NK Jonge Kok 2019-winnaar Ralph Benneker van De Bloemenbeek*? Het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op woensdag 15 januari 2020 gaan onderstaande talenten de strijd met elkaar aan om de meest gewilde prijs onder de jongste deelnemers in de wacht te slepen.

Welke jonge kok is het meest gepassioneerd, bestand tegen ‘een beetje’ stress en kan creatief omgaan met onverwachte producten uit een black box? De deelnemers zijn”

  • Danique Denkers van Restaurant Wollerich* in Sint-Oedenrode
  • Frank Daris van Restaurant Nuance** in Duffel (België)
  • Sebastiaan Follong van De Leest*** in Vaassen
  • Simon Jonk van Restaurant Lucas Rive* in Hoorn
  • Jara Beerling van De Nederlanden* in Vreeland
  • Jasper Panis van Bord’Eau* in Amsterdam
  • Femke Klaassen van Restaurant De Librije*** in Zwolle
  • Joyce Brand van Restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht

Bij restaurant The Bedford serveren ze een burrata gevuld met pizzasaus

We eten graag een burrata met tomaat, olijfolie en basilicum maar met pizzasaus erin? Bekijk hoe het wordt gemaakt in restaurant The Bedford in Williamsburg, Brooklyn. Ze serveren de burrata het met pizzabodem en sla. Bij The Bedford serveren ze ook een ‘Mac & Cheese burger’.

Food Waste Challenge

Tot vandaag 27 september kon je je als horecaondernemer inschrijven voor de horeca Food Waste Challenge. Een initiatief van Rabobank met hulp van Wastewatchers, dé experts op dit gebied en Hotelschool The Hague en nog een paar partners.

Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector is een van de grootste verspillers; alleen al in Nederland zo’n 51 miljoen kilo (14 procent van het landelijke totaal) per jaar. Doe mee met de Food Waste Challenge en ontdek hoeveel het terugdringen van voedselverspilling je in kilo’s, in CO2-uitstoot én in euro’s kan opleveren. Deelname aan de challenge is gratis, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Goed voor de wereld en goed voor je portemonnee!

TripAdvisor blokkeerde meer dan een miljoen neprecensies in 2018

Uit het eerste ‘Review Transparency Report’ van TripAdvisor blijkt dat 2,1% van de ingezonden reviews in 2018 als nep werd geïdentificeerd, daarbij geeft TripAdvisor aan dat de meeste daarvan nooit op het platform zijn gekomen. Het rapport komt nadat TripAdvisor werd beschuldigd van het falen in het stoppen van een stroom van nep-vijfsterrenbeoordelingen door de kunstmatige beoordelingen van enkele van ’s werelds best beoordeelde hotels en grootste merken, waaronder Travelodge. TripAdvisor zei in het rapport dat het 155 miljoen berichten met inhoud van gebruikers ontving in 2018. Daarvan waren 66 miljoen beoordelingen, met een gemiddelde beoordeling van 4,22 van de vijf ingediend voor bedrijven en locaties. Het bedrijf geeft aan dat alle beoordelingen door een op technologie gebaseerd moderatieproces werden doorlopen en 2,7 miljoen hiervan werden verder gescreend door het content moderatieteam. In de link in de titel het gehele persbericht van 17 september.

Helsinki is ’s werelds eerste ‘City as a Service’ ofwel CaaS

CaaS staat voor ‘City as a Service’ – een all-inclusive servicebundel die de hele stad ontgrendelt. Dit toekomstige platform is op een missie om internationaal technisch talent te motiveren, te begeleiden en te helpen zich thuis te voelen in Helsinki. Helsinki presenteert in november hun allereerste demo – en ze nodigen je uit om mee te doen. Als je technisch talent hebt. Schrijf je dan in voor een aantal rondritten rond Helsinki, hete sauna’s, je dompelen in ijswater, uitzonderlijke Finse gerechten, een laser-focused tech festival en vele andere ‘life-changing’ ervaringen. Helsinki adverteert de stad als een digitale lifestyle-service in een city branding-campagne om technisch talent naar de stad te trekken.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.