Trends in het kort | Week 32

12-8-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de aankondiging in New York dat restaurants, sportscholen en theaters alleen toegankelijk zijn voor gevaccineerde gasten. Een drastische stap om de stijgende Covid-19 gevallen tegen te gaan. En een verhaal over Het Beste Café van Nederland in 2017: De Gekroonde Suikerbiet. Geschreven door Corine Nijenhuis, van uitgeverij Brandt en het komt op 26 augustus op de markt.

Alain Ducasse en Albert Adrià gaan een restaurant openen in Parijs met een proefperiode van 100 dagen en meer en meer luxueuze merken accepteren cryptocurrency. The Dolder Grand hotel in Zwitserland en BitLux privé vliegtuigen zijn gaan samenwerken en accepteren cryptocurrency.  

Panera Bread, Caribou Coffee and Einstein Bros. Bagels zijn gaan samenwerken, waarmee ze Panera Brand creëren, deze samenwerking heeft meer dan 4.000 locaties en 110.000 werknemers in tien landen. Alle drie de merken zijn in bezit van JAB Holding Co., gevestigd in Luxemburg.

Een interessante ontwikkeling: startup Cecilia, een interactieve cocktailshaker voor op vliegvelden, VIP lounges, stadions, zalen of zelfs voor in hotels. Ze mixt 120 drankjes per uur! En een artikel over drie robots die bier kunnen tappen: Ebar, Revolmatic en Macco Robotics. In het artikel een filmpje van Ebar.

Nieuwe openingen voor Raffles Hotels & Resorts: met dit jaar de opening van hun tweede hotel in Dubai, Raffles The Palm. Bekijk al hun geplande openingen voor de komende jaren in het artikel.

IKEA in de VS gaat kaarsen verkopen die de geur verspreiden van hun Zweedse gehaktballetjes en nog een mooi voorbeeld van hoe je TikTok ook kunt gebruiken: De chef van de Italiaanse ambassade in Londen, Damilo Cortellini, had pasta chips gespot en besloot een beter recept te delen!

Klimato uit Zweden helpt restaurants hun CO2 uitstoot per gerecht te berekenen, een interessante ontwikkeling! En we hebben shampoo bars gespot, een compleet plasticvrij alternatief. Een onderscheidend, duurzaam alternatief voor je amenities en een Nederlands product!

 Voor de fans van de serie La Casa de Papel, hebben Netflix en Fever een interactieve belevenis gecreëerd die zich afspeelt in het Franse ‘La Monnaie de Paris’, het instituut van de Franse munteenheid.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

New York Is de eerste Amerikaanse stad die eist dat gasten een vaccinatiebewijs laten zien in restaurants

Van dineren tot sporten, voor veel binnenactiviteiten is het vanaf 16 augustus nodig om gevaccineerd te zijn in New York. Bekijk het hele artikel op Robb Report, link in de titel. Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft recent aangekondigd dat alle klanten en medewerkers van indoor restaurants, sportscholen en theaters een vaccinatiebewijs nodig hebben om binnen te komen. Andere steden, waaronder Los Angeles en San Francisco, hebben recentelijk weer maskerverplichtingen ingevoerd, maar New York wordt de eerste stad die deze vaccinatie verplichting in de Verenigde Staten invoert. Het beleid wordt ingevoerd per 16 augustus, maar de handhaving begint op 13 september.

Personeelstekort aanpakken met robots | 3 robots die bier kunnen tappen

Interessant artikel op Food Inspiration over 3 robotsystemen die bier kunnen tappen – vooral handig op festivals en bijvoorbeeld in sportstadia enzovoorts. Het gaat in dit artikeltje over Ebar, een dispense kiosk, (eigenlijk eerder een soort vending machine), de automatic dispenser van Revolmatic en de meer robot-achtige  Kime humanoïde robot, van het Spaanse Macco Robotics. Bekijk de video over de Ebar hieronder, zij hebben recent een kapitaalinjectie van £670k opgehaald om de introductie van hun product binnen Europa te versnellen. De tekst gaat onder de video verder.

Duurzame, plasticvrije shampoo bars – alternatieve amenities?

Afgelopen week zijn wij sinds maanden weer een lang weekend naar Frankrijk geweest en daar waar wij de afgelopen jaren volledig gewend zijn geraakt aan shampoo, bodywash en conditioner in grote flacons, kregen we dit keer weer plastic miniflesjes. Tijdens een discussie over plastic in shampoo kwamen we deze shampoo bars tegen. Een compleet plasticvrij alternatief, geen idee of deze ‘bars’ al in klein formaat verkrijgbaar is, maar het is een onderscheidend, duurzaam alternatief voor je amenities en een Nederlands product!  Bekijk de video hieronder, tekst gaat verder na de video.

Een verhaal over Het Beste Café van Nederland in 2017 | De Gekroonde Suikerbiet

Hoe wordt een sobere Zeeuwse herberg uit 1873 ‘Het Beste Café van Nederland’ in 2017? Wat is een goed café eigenlijk, en waarom is De Gekroonde Suikerbiet daar een voorbeeld van? En waar komt die wonderlijke naam toch vandaan? Wie waren (en zijn) de uitbaters, de stamgasten en wat waren (en zijn) hun eigenaardigheden? Hoe zit dat met kroeg-geheimen en café-wijsheden in het algemeen en met die van ‘De Biet’ in het bijzonder?

De Gekroonde Suikerbiet vertelt over de grootse geschiedenis van een Zeeuws café dat twee oorlogen en een watersnoodramp doorstond, dat veranderde van een schippers- en bevrachterskroeg in een café waar Zierikzeeënaren gebroederlijk naast waterrecreanten aan de toog zitten. Waar bruiloften ruimschoots worden gevierd, en wordt gerouwd om een overleden stamgast wanneer diens lijkwagen bij het café stopt voor een laatste saluut. Geschreven door Corine Nijenhuis, uitgeverij Brandt en het komt op 26 augustus op de markt.

De gekroonde suikerbiet

The Dolder Grand Hotel in Zwitserland en BitLux privé vliegtuigen zijn gaan samenwerken en accepteren cryptocurrency voor deze luxueuze reissamenwerking

De afgelopen weken hebben we meer en meer gastvrijheidsbedrijven gezien die accepteren dat gasten met cryptocurrency betalen. Hotels in het luxe segment, Recipe box service, ‘On The Table’ en veel meer. Nu hebben we het beroemde Grand Hotel Dolder in Zwitserland gespot die deze valuta accepteert, maar opmerkelijker is dat bij privé vliegmaatschappij BitLux zo’n 50% van de boekingen al worden betaalt met deze valuta. Het vijfsterren hotel is gaan samenwerken met deze privé vliegmaatschappij om reizigers de optie te bieden dat ze beide hun verblijf en hun vlucht kunnen betalen met deze digitale valuta. Meer informatie op de website van Robb Report, link in de titel.

Alain Ducasse en Albert Adrià gaan een restaurant openen in Parijs met een proefperiode van 100 dagen

Culinaire legendes Alain Ducasse en Albert Adriá hebben aangekondigd dat ze samen een restaurant gaan openen met een proefperiode van 100 dagen in Parijs later dit jaar. Chef Alain Ducasse gaat zijn krachten bundelen met Adriá – één van Spanjes meest creatieve krachten, erkend door TIME magazine als één van de dertien meest invloedrijke mensen in de wereld van gastronomie – om een restaurant te openen in Parijs tegen het einde van het jaar. Klinkt als een plek die je moet bezoeken als je een foodie bent! Meer op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel.

Panera Bread, Caribou Coffee, Einstein Bagels vormen fastservice powerhouse

Panera Bread, Caribou Coffee and Einstein Bros. Bagels zijn samen gegaan in ‘Panera Brand’, samen hebben zij meer dan 4.000 locaties en 110.000 werknemers in tien landen. Alle drie de merken zijn in bezit van JAB Holding Co., gevestigd in Luxemburg. Niren Chaudhary, CEO van Panera Bread, is gekozen als groep CEO van Panera Brands en zal blijven als CEO om Panera Bread te leiden. Meer over Panera Brand in het artikel op Fast Casual, link in de titel.

Een interactieve robot barmedewerker | Cecilia

Een interessante ontwikkeling: startup Cecilia, de interactieve cocktailshaker voor op vliegvelden, VIP lounges, stadions, zalen en eventueel zelfs voor in hotels. Cecilia’s autonome mixologie vaardigheden zijn een echte innovatie, ze mixt 120 drankjes per uur, heeft 70 liter opslag en heeft honderden beschikbare mixdranken en je kunt dit laatste laten aanpassen. Ze kan zelfs met je praten! Cecilia.ai is een nieuwe startup van de GKI Group. Kijk maar naar de video van Cecilia, tekst gaat eronder verder.

Raffles Hotels & Resorts breidt de komende jaren haar portfolio uit

Raffles Hotels & Resorts, bekend om het transformeren van monumentale panden op legendarische bestemmingen over de hele wereld, is op weg om zijn indrukwekkende portfolio meer dan te verdubbelen. Dit doen ze door een groot aantal vooraanstaande locaties toe te voegen waarmee ze  de norm zullen blijven stellen in de luxe horecasector. Later dit jaar opent Raffles een tweede hotel in Dubai (Raffles The Palm), tegelijkertijd met Raffles AI Areen Palace in Bahrain, Raffles Udaipur in India en Raffles Galaxy Macau. Vanaf volgend jaar zal het merk nieuwe flagship locaties onthullen in Londen (2022), Boston (2022), Doha (2022), Jeddah (2022) en Moskou (2023). Al hun locaties staan in het persbericht in de link in de titel.

In Parijs presenteren Netflix & Fever | La Casa de Papel: The Experience

In Parijs, Frankrijk, kan je genieten van de Netflix & Fever originele ervaring rondom La Casa de Papel. The Experience, hun nieuwste productie binnen het authentieke decor van de succesvolle serie. Een bezoek aan ‘La Monnaie de Paris’, het instituut van de Franse munteenheid en het oudste bedrijf ter wereld, zal snel fout gaan… Dat is de pitch van ‘La Casa de Papel: The Experience’, een evenement bedacht door streaming platform Netflix en The Fever Event Expert. Deze interactieve ervaring neemt je mee in een aflevering van serie La Casa de Papel, waar je je waant in het midden van een conflict tussen de groep van de Professor en een afwijkend teamlid met slechte bedoelingen, Shanghai. Het is niet echt een escape room ervaring, maar het is bedoeld als een uur lange theatrale ervaring met kostuums, acteurs en een scenario. Als je klaar bent kan je plaatsnemen in een thema bar, met cocktails en aperitiefjes in hetzelfde thema en natuurlijk merchandise.

Kaarsen die ruiken naar Zweedse gehaktballetjes bij IKEA in de VS

We hebben dit concept eerder gezien met KFC’s kaarsen in het Verenigd Koninkrijk en nu kunnen fans van IKEA in de VS genieten van de geur van Zweedse gehaktballetjes. De komst van de Huvudroll kaars is recent aangekondigd als onderdeel van het IKEA ‘Store in a Box’-pakket dat is ontworpen om de zintuiglijke ervaring van het bezoeken van een locatie te herbeleven. Voor echte fans dus! Inspiratie voor restaurants? Flesje met geuren vanuit de keuken meegeven?

Het gebruik van TikTok | Je kunt recepten die je online ziet naar een hoger niveau tillen

Chef Danilo Cortellini heeft precies dat gedaan, hij had #pastachips gespot online en laat op zijn TikTok account en zijn Instagram zien hoe je het recept kunt verbeteren. Het is een hit op het platform TikTok, klik op de link in de titel of bekijk het filmpje van Instagram hieronder. Danilo Cortellini is de chef van de Italian Embassy in Londen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Danilo Cortellini (@danilocortellini)

Klimato calculeert CO2 uitstoot per gerecht voor restaurants

Met Klimato kunnen restaurants de klimaatimpact van de gerechten op hun menukaart berekenen. Met behulp van een online app, kunnen restaurants elk gerecht dat ze serveren een score geven gebaseerd op ingrediënten en de manier waarop het wordt geproduceerd. De impact is uitgedrukt in CO2e, oftewel carbon dioxide equivalent, waarmee verschillende broeikasgassen in één meeteenheid kunnen worden gecombineerd. Meer informatie op de website van Trendwatching, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.