Trends in het kort | Week 32

10-8-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over gerookte watermeloen als vegetarisch alternatief en over de enorme hoeveelheid Nationale (food) Feestdagen. Maar ook over het nieuwe Avocado restaurant in Londen en bij Starbucks in Engeland betaal je voortaan 5pence extra voor je plastic cup. En terwijl we even blij zijn dat de mussen niet van het dak afvallen door de hitte, lazen we dat Selfridges in Londen de kerstshop al heeft geopend! We vragen ons af wanneer we de eerste kerstmenu’s en aanbiedingen van restaurants in onze mailboxen zullen ontvangen! Wie wordt de eerste?

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Gerookte watermeloen schijven | Vegetarisch alternatief voor vlees?

Gespot in een bericht van The New York Insider: Watermeloen ham! Restaurant Duck’s Eatery in New York City staat bekend om zijn vleesgerechten en was op zoek naar een apart vegan gerecht. Zij creëerden de ‘watermeloen ham’ door een hele watermeloen te schillen en daarna te pekelen met koriander, oregano, zout en as van eikenhout. Vervolgens wordt de meloen gedroogd en een halve dag gerookt waarna het wordt ingesmeerd met olijfolie, rozemarijn en zijn eigen sappen. Volgens de kok smaakt het ‘smoky’, hartig, zout, hot en sappig!

Bij Britse Starbucks betaal je voortaan 5p extra om plastic afval te verminderen

Alle Starbucks vestigingen in het Verenigd Koninkrijk zullen 5p toevoegen aan de drankjes die geserveerd worden in een plastic cup. Dit doen ze in een poging om plastic afval te verminderen. De maatregel is genomen na een succesvolle proef in de vestigingen in Londen, waar het gebruik van herbruikbare bekers met 126% steeg. Met de opbrengsten van het initiatief zullen Hubbub (een milieuvriendelijke organisatie waarmee de koffiegigant samenwerkt) en Starbucks met meer recycling en duurzaamheidsmaatregelen komen.

Hittegolf? De Kerstwinkel bij Selfridges is alweer open

Het moet een teken zijn, we hadden het er hier net nog over.. hoewel het door de temperaturen nog niet zo voelt, de tijd vliegt. Nog 145 dagen en dan is het alweer Kerstmis. Toevallig dat we dan dit artikel op de website van Secrets London tegenkwamen, over de opening van de kerstshop in Selfridges of London. We vragen ons af wanneer we de eerste kerstmenu’s en aanbiedingen van restaurants in onze mailboxen zullen ontvangen! Wie wordt de eerste?

Niemand weet waarom er zoveel Nationale (food) feestdagen zijn

Onlangs schreven we over de National Ice Cream Day (15 juli) en er zijn veel, veel meer nationale ‘food’-dagen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. En het werkt ook op sociale media. Dit jaar, op 20 juli, waren er 273.330 berichten op Instagram te vinden met de hashtag #NationalIceCreamDay volgens dit artikel. Er is tegenwoordig ook een website die speciale vakanties over de hele wereld bijhoudt. In de Verenigde Staten zijn er minstens 210 verschillende feestdagen. Maar John-Bryan Hopkins, de schrijver achter Foodimentary – de kalender waar Google op vertrouwt om de officieel uitziende banners te maken die naast de zoekopdrachten op feestdagen verschijnen – zegt dat er minstens 500 van zijn. Zoals bijvoorbeeld vandaag, 10 augustus, is het National S’mores Day.

Londen krijgt nu ook een Avocado restaurant

Een avocado-pop-up in Londen krijgt binnenkort een permanente vestiging, net als wij in Amsterdam, The Avocado Show hebben. Het pop-up restaurant Avobar heeft aangekondigd dat het een permanent restaurant opent in Covent Garden in Londen. Ze gaan alleen op avocado-gebaseerde gerechten serveren en beschrijven het als ‘het eerste all-avo informele dinerconcept van Londen’. Het nieuwe restaurant vestig zich op 24 Henrietta Street en heeft een volledig avocadomenu met bijvoorbeeld ‘Avo Bun’ hamburgers en avocado-toast op het menu.

Fin Spiteri organiseert een serie van Bar Takeovers in Rochelle Canteen in het Institute of Contemporary Arts

We hebben de afgelopen maanden regelmatig geschreven over samenwerkingen en veel voorbeelden hiervan komen uit Londen. Het is nog wachten op de eerste voorbeelden in Nederland. De meest recente komt weer uit Londen. In augustus gaat Fin Spiteri van Rochelle Canteen in het Institute of Contemporary Arts, samenwerken met enkele van zijn favoriete cafés uit Londen. Zij worden uitgenodigd om samen met hem achter de bar te gaan staan. Voor de rest van de zomer zullen de barmannen van Untitled, Ladies & Gentlemen en Quo Vadis samen met Fin bij het Institute of Contemporary Arts nieuwe en ongewone dranken en mixjes bereiden en presenteren. Het prograwmma:

Woensdag 8 augustus: Mattias Ingelmann van Untitled Bar,
Dinsdag 21 augustus: Shane van Ladies & Gentlemen
Woensdag 5 september: Quo Vadis
Woensdag 19 september: Fin Spiteri van Rochelle Canteen op de ICA

Fin’s bar takeovers zijn not-ticketed, met drankjes en snacks beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

The Dreamery | Nog een slaapbar in New York

We schreven eerder over de pop-pods in Londen en over Nap in New York. De nieuwste spot is The Dreamery, waar New Yorkers een dutje kunnen doen in één van de individuele slaapcapsules. De kosten bedragen $ 25 voor een dutje van 45 minuten. De matrassen komen van het matrasbedrijf Casper in SoHo, New York.

Er komt een luxe McDonald’s restaurant naar Londen deze zomer

Er wordt een luxe McDonald’s restaurant geopend en jij kunt er eten. Althans, als je snel bent. Het McDonald’s restaurant is namelijk alleen op 15 augustus open en gevestigd in Londen. Klein nadeel: je mag alleen aanschuiven als je gereserveerd hebt en helaas moet je ook inwoner van de UK zijn. De chique vestiging opent op Kensington High Street voor één dag en het belooft een heel spektakel te worden. Je wordt ontvangen en netjes naar je tafel gebracht waar je eindelijk met vork en mes je ‘maccie’ kunt eten. Ook fijn: je kunt lekker aan tafel plaatsnemen in het McDonald’s restaurant, terwijl jij je keuze voor de burger doorgeeft aan de butler. De keuze is uit BBQ, Spicy of Classic burger van The Signature Collection. Butlers serveren je keuze onder een zilveren cloche. Het pop-up restaurant markeert de landelijke uitrol van hun nieuwe Signature Collection – een reeks premium burgers met dikkere hamburgerschijven op brioche broodjes.

Honeymee | Instagram dessert met echte honingraat

De SoCal-keten Honeymee laat hun ijs visueel beter uitkomen zonder dat zij er veel kleur aan toe hoeven te voegen. Dit doen ze met een speciaal ingrediënt: biologische onbewerkte honingraat. De natuurlijk perfecte geometrie van Honeycomb en de heldergele tint zorgen voor een prachtig contrast met helder wit melkijs. Lees er alles over op Foodbeast.

Republic of Booza

Gespot in een Facebookbericht van Thrillist Food and Drink: ‘Stretchy Ice Cream’. Dit ijs wordt verkocht in de zaak ‘the Republic of Booza’ in New York City. Het type ijs komt echter origineel uit het Oostelijk Middelandse zee  gebied en wordt al beschreven sinds de jaren 1500. De traditionele Booza smaak heet qashta. Bekijk de video in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.