Trends in het kort | Week 31

5-8-2022

  • Trends we spotted afbeelding
  • Loetje ReeuwijkLoetje Reeuwijk
  • Virtual Restaurant AssociationVirtual Restaurant Association

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. het recept voor een ‘frozen salted espresso martini’ cocktail, klinkt heerlijk toch?  En Zero sugar wijn uit Italië van Pure the Winery!

De Virtual Restaurant Association, of VRA is in de Verenigde Staten de eerste non-profit met als doel virtuele restaurant bedrijven te kwalificeren om consumenten, chauffeurs & restaurants te beschermen op het gebied van gezondheid, veiligheid & winst.

En 2 openingen in Londen voor foodies! De Braziliaanse chef Alberto Landgraf van restaurant Oteque in Rio de Janairo opent restaurant Bossa in Marylebone en de twee Michelin sterren Portugese chef Henrique Sá Pessoa (van restaurant Alma en Tapisco) opent restaurant JOIA in Londen’s eerste art’otel.

Voor wie van bakken houdt, kijk eens op het inspirerende Instagram-account van NUDAKE, zij openden hun vierde locatie in Seoul met de introductie van een ‘Burger Cake’. En zou jij $60 betalen voor een espresso? Dat serveren ze bij Ettore’s Espresso Bar van H.R. Owen Bugatti in Mayfair, Londen. Waarom $60?

Voor de nieuwe vestiging van restaurant Loetje in Reeuwijk zoeken ze collega’s, kijk eens wat zij bieden in een markt waar elk restaurant personeel zoekt. En kijk of je het jaarlijkse rapport Masters of Travel 2022 van Accor wilt downloaden! Zij hebben trouwens net over hun bedrijfsresultaten van 2022 tot nu.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nieuwe medewerkers gezocht voor Loetje Reeuwijk  | Je krijgt direct een vast contract

Alle nieuwe medewerkers van Loetje krijgen direct een vast contract. En dat niet alleen, ze zijn om de week een weekend vrij. Verder krijgen medewerkers tussen de €250,- en €1000,- bonus als ze een vriend aandragen die ook bij Loetje komt werken. Met deze belofte hoopt Loetje nieuwe medewerkers te vinden om het team compleet te maken voor de opening van het splinternieuwe restaurant in Reeuwijk op 18 augustus. De sfeervolle locatie ligt aan de Elfhoeven, één van de mooie Reeuwijkse Plassen. Loetje is onderdeel van horecagroep Restaurant Company Europe (RCE). Voor RCE zijn kwaliteit voor gasten én medewerkers enorm belangrijk. Vandaar dat er flink in medewerkers wordt geïnvesteerd. Onder andere met goede salarissen, een prettige werk-privé balans, leuke personeelsfeesten, trainingen en een vast contract. Wie geïnteresseerd is in de vacature bij Loetje Reeuwijk kan terecht op hun vacaturewebsite, link in de titel.

Pure the Winery | Zero sugar wine uit Italië

De hoeveelheid calorieën en koolhydraten in wijn wordt voor een groot deel veroorzaakt door niet gefermenteerde suikers. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en achterblijven in de wijn. Deze suikers zijn echter niet nodig voor een goede smaak. Pure the Winery bestaat uit een groep internationale wijnliefhebbers en een wijnhuis in de Piëmont  (Italië) en is ontstaan vanuit de visie om deze niet gefermenteerde suikers uit de wijn te houden. Ze verkopen rode en witte wijn, sparkling wit en sparkling rosé. Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben ze bij Pure the Winery een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol. Bij de veel gestelde vragen op hun website lees je hier meer over, link in de titel.

Het business of Travel-rapport van Accor

Zakenreizen zullen afnemen, maar wel doelgerichter worden, zegt een panel van Europese zakelijke leiders die verantwoordelijk zijn voor zakenreizen uit tien sectoren. Het panel is bijeengeroepen door de wereldwijde hospitalitygroep Accor voor Accor’s jaarlijkse Masters of Travel 2022-evenement. Dit evenement werd opgericht om een visie te creëren omtrent vergaderingen en zakenreizen in een post-pandemische wereld. Tijdens het evenement kwam naar voren dat duurzaamheid en welzijn twee van de belangrijkste sleutelwoorden zijn in een wereld waar financiële budgetten worden vervangen door het inperken van de CO2-uitstoot. Lees het hele rapport, link in de titel.

Zij hebben trouwens ook net gepubliceerd over de bedrijfsresultaten, deze herstelden zich in het tweede kwartaal van 2022 in bijna alle regio’s tot een niveau dat dichtbij, zo niet boven het niveau van 2019 lag. Accor bestaat uit meer dan 5.100 accommodaties en 10.000 eet- en drinkgelegenheden in 110 landen.

Frozen Salted Espresso Martini recept

Deze link naar het recept is misschien ook wel voor een aantal collega’s van ons die erg van esma’s houden! Een paar weken geleden proefden we een espresso martini gemaakt met cognac, minder zoet en heerlijk. Voor het ‘Frozen Salted Espresso Martini’ recept moet je naar de website van Food and Wine gaan, link in de titel. Zoals zij aangeven moet je eerst espresso maken, die vervolgens bevriezen in een ijsblokjesbak; zodra de blokjes bevroren zijn, verwerk je ze met koffielikeur, wodka, en suikerwater in een blender tot een gladde massa. Zorg ervoor dat je de glazen koelt voor je ze serveert en geniet er meteen van.

Een Virtual Restaurant Association in de VS

De Virtual Restaurant Association, of VRA is de eerste non-profit organisatie in de Verenigde Staten met als doel virtuele restaurantbedrijven te kwalificeren om de consumenten, chauffeurs & restaurants te beschermen op het gebied van gezondheid, veiligheid & winst. De Virtual Restaurant Association gaat zich richten op het verstrekken van gratis lidmaatschappen aan virtuele restaurant bedrijven die een focus hebben getoond op: gezondheid & veiligheid; merk integriteit; intellectueel eigendom en restaurant winstgevendheid.

Virtuele restaurants zijn een reddingslijn geweest voor vele restauranthouders die tijdens de pandemie hun fysieke locaties moesten sluiten of de dienstverlening vanuit hun eetgelegenheden moesten beperken tot afhaalmaaltijden. Het aantal onveilige en copy-cat merken heeft de markt echter overspoeld met twijfel bij de consument en ongezonde sanitaire praktijken. Deze Non-Profit uit Florida zal consequent nieuwe en bestaande virtuele restaurant bedrijven beoordelen en gratis lidmaatschappen verstrekken op basis van vooraf vastgestelde criteria. In de komende maanden zal de Virtual Restaurant Association haar bestuursleden kiezen en bekendmaken en beginnen met het aannemen van aanvragen van potentiële bedrijven en restaurantgroepen die lid willen worden.

De Braziliaanse chef Alberto Landgraf opent restaurant Bossa in Marylebone Londen

Zuid-Amerika staat volgens ons op de agenda van elke fijnproever, maar door o.a. door de pandemie en natuurlijk de kosten blijft het reizen naar de culinaire chefs daar voor velen een droom. Echter de Braziliaanse topchef Alberto Landgraf – de man achter één van de 50 beste restaurants ter wereld – heeft aangekondigd dat hij restaurant Bossa gaat openen in Marylebone. Dat is toch een stuk beter bereikbaar! Restaurant Oteque van Alberto Landgraf in Rio de Janeiro staat op nummer 47 in de recente World’s 50 Best lijst. Het restaurant in Londen wordt geopend in de buurt van Oxford Street, onder het Braziliaanse consulaat in Vere Street. Meer details in het artikel op London Eater, link in de titel.

De chef van restaurant Alma in Lissabon gaat restaurant JOIA openen in Londen

Londen krijgt een aantal geweldige chefs in hun culinaire kringen! De met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa (restaurant Alma en Tapisco in Lissabon) opent restaurant JOIA (Juweel in het Portugees) in het eerste Londense art’otel dat binnenkort opengaat. JOIA zal gasten een restaurant, bar en dakterras bieden met een prachtig uitzicht op het iconische Battersea Power Station en gaat gerechten serveren die Henrique’s levendige, unieke en frisse kijk op traditionele gerechten laten zien met gebruik van het beste van Britse en Iberische producten. Meer details in het artikel op de website van The Nudge, link in de titel.

NUDAKE-dessertwinkel viert opening van flagship Seongsu met zijn ‘Burger Cake’

De vorig jaar geïntroduceerde Gentle Monster’s NUDAKE-dessertwinkel breidt nu uit met een nieuwe flagship locatie in Seongsu, Seoul, Zuid-Korea. Het is NUDAKE’s vierde locatie. De opening van deze unieke ruimte wordt gemarkeerd door de introductie van hun ‘Burger Cake’. Hun ‘Burger Cake’ is verkrijgbaar in twee maten. De kenmerkende “Onion Pickle Burger Cake” bevat Amerikaanse kaas, chocoladepatés en augurken met uiencrème en de “Corn Ramen Burger Cake” wordt gedefinieerd door krokante ramen noedels en hartige maïscrème. Terwijl de “Peak Burger Cake” wordt geleverd met rijke matcha crème en zwarte broodjes, geïnspireerd op NUDAKE’s kenmerkende Peak Cake. Meer details in het artikel op Hype Beast, link in de titel. Maar voor wie van bakken houdt, kijk eens op het Instagram-account van NUDAKE.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NUDAKE (@nu_dake)

Ettore’s Espresso Bar in de showroom van Bugatti in Londen serveert een shot espresso voor $60

Bugatti heeft Ettore’s Espresso Bar geopend bij H.R. Owen Bugatti in Mayfair. Het is hun eerste espressobar bij de Londense showroom, waardoor het publiek toegang krijgt tot wat voorheen een locatie was die alleen toegankelijk was voor genodigden. De espressobar is genoemd naar de oprichter en beschermheer van het bedrijf, Ettore Bugatti, en serveert alle typische koffiedranken: espresso, lattés, Americanos en dergelijke.  Maar het paradepaardje is de Ettore Shot, een $60 shot espresso geserveerd in een kopje gemaakt van de koolstofvezel die meestal Bugatti’s auto’s siert.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.