Trends in het kort | Week 31

3-8-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over een Hello Kitty trein die rond rijdt in Japan en over de opening van de grootste rollerdisco van Nederland. Ook aandacht voor het Fogo Island Inn, die een wel heel bijzonder etiket in het leven heeft geroepen en we hebben aandacht voor misschien wel het meest Instagrammable hotel van Spanje.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Hello Kitty trein rijdt rond in Japan

Sinds 30 juni 2018 rijdt er in Japan een Hello Kitty-trein rond, speciaal voor fanatieke fans die niet gevoelig zijn voor een overdaad aan roze. De treincoupés hebben een roze interieur en zijn van de vloer tot het plafond versierd met afbeeldingen van Hello Kitty en haar vriendjes. De stoelen hebben Hello Kitty-armleuningen en hoofdsteunen en ook de ramen zijn gedecoreerd met het beroemde stripfiguurtje zonder mond. Foto’s zijn te vinden via de link.

Rocking Rollerz | Utrecht krijgt de grootste rollerdisco van Nederland

Back to the seventies! Sinds deze week heeft Utrecht de grootste rollerdisco van Nederland. Rocking Rollerz opent zijn deuren in The Wall in Utrecht. Het 1150 vierkante meter grote rolschaatsparadijs opende zijn deuren in The Wall. Zowel beginners als gevorderden kunnen er hun hart ophalen. Voor de tweede groep is er een speciale high speed blacklight lane waar ze een eigen snelheidsrecord kunnen vestigen en ook voor beginners is er genoeg ruimte om al rollend een dansje te wagen.

Google Assistent spreekt nu Nederlands

Google lanceerde 26 juli de Nederlandstalige versie van de slimme Google Assistent. Gebruikers kunnen deze stem assistent vragen stellen zoals ‘Wat staat er in mijn agenda’ of ‘Hoe kom ik het snelst bij mijn favoriete restaurant’. Verschillende Nederlandse bedrijven, zoals Unilever en Jumbo, ontwikkelden zogenoemde Actions voor de stem assistent, met behulp van Google’s open ontwikkelingsplatform, Actions on Google.

Día de los Tacos serveert vanaf nu echte Mexicaanse taco’s in hartje Antwerpen

Día de los Tacos opent vanaf nu de deuren in Antwerpen. Het restaurant serveert echte Mexicaanse taco’s, heerlijke cocktails en lekkere side dishes. Zowel de taco’s als het interieur krijgen een Mexicaans sausje: de pittige salsa’s waarmee je je taco’s afwerkt zijn huisgemaakt, en het interieur is geïnspireerd op Día de los Muertos, een feest- en herdenkingsdag uit Mexico. Geen tacos gringos, maar echte taco’s met heerlijke, authentieke vullingen. Bekijk hun Facebook voor foto’s.

Fogo Island Inn | Een etiket waarop exact staat waar je geld naartoe gaat

We zijn er inmiddels gewend aan dat we kunnen zien waar ons eten vandaan komt. Op vrijwel alle producten die we kopen vinden we etiketten die precies aangeven wat de ingrediënten zijn, waar het vandaan komt en tot wanneer het houdbaar is. Hierdoor kun je als consument bewuste keuzes maken over je aankoop. Fogo Island Inn komt nu met eenzelfde etiket maar dan met informatie over de economische kosten. Het etiket laat zien hoe je aankoop de lokale en mondiale economie beïnvloedt door uit te leggen hoe het geld dat je uitgeeft wordt verdeeld. Kan 30 ook interessant zijn voor je hotel of leisurecentrum!

Eetbare kunst | Floral jelly cakes

Op de website van Now This Food kwamen we deze prachtige bloemengelei taartjes tegen. Hoewel Nederlanders niet bepaald fan zijn van jelly cakes, bewonderen we de kunst! De florale jelly cakes in de video zijn gemaakt door Siew Heng Boon van Jelly Alchemy. Bekijk de prachtige 3D-bloemkunst die ze maakte op Instagram.

Beautiful Allotment | Een zomerse pop-up in hartje Londen

Beautiful Allotment is eind juli geopend in het Geffrye Museum in Hoxton. De pop-up – een gigantische privétuin – is bedacht en georganiseerd door Bourne & Hollingsworth en kan bezocht worden sinds 25 juli. Wat te verwachten: ligbedden, een boomhut, pottenbakken, veel drank, cocktails gemaakt met ingrediënten van het terrein zelf. Kruiwagens gevuld met ijs & flessen die rond worden vervoerd door ‘garden-tenders’ en bbq! Dus als het warm weer is, is dit een van de hotspots in Londen.

Chef Jock Zonfrillo | Winnaar van de Basque Culinary World Prize 2018

Jock Zonfrillo is de winnaar van de Basque Culinary World Prize 2018. Hij is de derde winnaar van de prijs die wordt toegekend aan professionals die gastronomie gebruiken om de maatschappij op positieve wijze te veranderen. De chef-kok van restaurant Orana in Adelaide, Australië krijgt 100.000 euro die naar  de Orana Foundation te gaan, een liefdadigheidsinstelling die de culinaire traditie van de eerste Australiërs bewaakt. Bekijk het artikel op Fine Dining Lovers.

Cloud 23 | Sky high cocktails

Drink een ‘Sky high’ cocktail of een zwevende cocktail bij Cloud 23, gelegen op de 23e verdieping van de Beetham Tower in Manchester. Of, voor de mensen die geen alcoholdrinken, bekijk hun fruitige cocktails in combinatie met miniatuur macarons. Bekijk vooral ook de video van Secret Manchester.

The Paradiso Ibiza Art Hotel | Meest Instagrammable hotel in Spanje?

Het Paradiso Ibiza Art Hotel: sappig, sorbet kleuren en een retro gevoel. Het nieuwste en waarschijnlijk meest Instagrammable hotel op het feesteiland van Spanje. Veel artistieke invloeden, van de kenmerkende Miami Modern tot heerlijk retro. De Spaanse designstudio Ilmiodesign bracht alles samen in dit hotel. Bekijk de foto’s op de website van Luxury Launches.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.