Trends in het kort | Week 30

30-7-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. de Nationale Horeca Dag dat dit jaar de Nationale Horeca Week wordt en wordt gevierd van 20 tot en met 25 september. En een nieuwe serie Why Waste die gepresenteerd wordt door Massimo Bottura & Co op Fine Dining Lovers, die je leert hoe je gebruik kan maken van restjes, erg interessant voor foodies!

In Augustus opent er een op Monopoly geïnspireerde bar in Londen, in hetzelfde gebouw als Monopoly Lifesized. Verder gaat Europese fintech gigant Revolut nu ook de reisindustrie in. Het bedrijf dat gevestigd is in Londen lanceert een nieuwe functie genaamd Stays, hierop kunnen gebruikers hotels en andere accommodaties boeken via hun app.

In Parijs is er weer een Instagrammable concept geopend genaamd Pinky Bloom, met veel bloemen decoraties en heel veel roze, zelfs in hun menu! En Teriyaki Madness opent een restaurant in Canada, Lethbridge, Alberta. Ze hebben nu 99 locaties in de VS en twee in Mexico.

Recept box dienst ‘On The Table’ heeft recent aangekondigd dat ze gaan samenwerken met het blockchain system Utrust, zij gaan dus als eerste in de bezorgmarkt in de UK, cryptocurrency accepteren naast traditionele betaalmiddelen.

Eli’s Cheesecake in Chicago viert nationale cheesecake dag met een speurtocht door de stad en gratis cheesecake! Een leuk idee om vele ‘feestelijke momenten’ te vieren! Kijk hoe ze het doen in het artikeltje. En bij Dominque Ansel Workshop in New York kan je acht soorten croissants kopen en van hun leren tijdens workshops in hun testkeuken.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Nationale Horecadag wordt Week van de horeca

De organisatie van de Nationale Horecadag organiseert dit jaar een xxl editie; Week van de horeca, die plaats zal vinden van 20 tot en met 25 september. Als aftrap van de Week van de horeca wordt een landelijke verkiezing in het leven geroepen: Het leukste horecateam van Nederland. Meer in het artikeltje op Hospitality Management, link in de titel.

Why Waste | Een serie van Massimo Bottura & Co over hoe we food waste op een lekkere manier kunnen voorkomen

Interessant om te bekijken, de nieuwe serie Why Waste die gepresenteerd wordt door Massimo Bottura & Co op de websie Fine Dining Lovers. Hij en zijn team laten je zien wat je met restjes eten kunt doen. Zeker interessant voor foodies! Met een geweldig ‘recept’ voor kaascrackers gemaakt van de korstjes van Parmigiano Reggiano. Ik gooi de korstjes altijd in de koelkast om er bouillon van te maken met mijn overgebleven groenten, maar dit recept ziet er verrukkelijk uit en ik ga het gelijk proberen als ik een magnetron heb gevonden. De gefrituurde kip in dezelfde video hieronder klinkt ook goed! Kijk maar op de website van Fine Dining Lovers, link in de titel, hierop staan nog meer videos met tips om voedselverspilling te voorkomen. En zoals Massimo Bottura zegt: Eén van de doelen van de UN is om voedselverspilling te halveren voor 2030, en dit gaat alleen gebeuren als we allemaal meedoen! Tekst gaat onder de video verder!

Monopoly geïnspireerde bar gaat openen in Londen

Monopoly is populair de afgelopen weken! We schreven vorige week al over Monopoly Lifesized in onze trends in het kort en de week ervoor over Ralph’s Tavern in Worcester, Massachusetts die Monopoly geld accepteerde, omdat ze met hun taverne zo een plekje op het lokale Monopoly bord wilde bemachtigen! En nu hebben we dan deze bar geïnspireerd door Monopoly gespot op Spirits Business (link in de titel), genaamd The Top Hat. Deze bar is gevestigd in een nieuw pand in Tottenham Court Road met ruim 200 vierkante meter ruimte, over drie verdiepingen. Het zit in hetzelfde gebouw als Monopoly Lifesized, een 4D experience op een levensgroot Monopoly bord. En net zoals Monopoly Lifesized gaat het op 14 augustus open. Gasten zullen ook een stapel Monopoly Deal kaarten kunnen vragen met hun drankjes of kiezen voor een ‘Take a Chance’ kaart met drankjes als verrassing. Elk drankje op de cocktailkaart van The Top Hat staat voor een iconische plaats in Londen.

Revolut lanceert een reisboekfunctie | STAYS

Europese fintech gigant Revolut begint in de reisindustrie. Het bedrijf dat gevestigd is in Londen lanceert een nieuwe functie genaamd STAYS, hierop kunnen gebruikers hotels en andere accommodaties boeken via hun app. Klanten kunnen tot 10% kosten besparen volgens het bedrijf als ze boeken via Revolut. Revolut gaat hun STAYS functie eerst lanceren in het VK de komende maanden voordat het uitgerold wordt in Europa en de VS. Het zal in eerste instantie alleen accommodaties aanbieden maar er zijn al plannen om ook vluchten, huurauto’s en andere reisopties toe te voegen in de toekomst. Deze zet creëert een uitdaging voor de bestaande reisindustrie giganten zoals Booking Holdings, Expedia en TripAdivsor. Het is ook het eerste product dat het bedrijf uitbrengt buiten hun core business financiën.

Revolut is één van de meer populaire ‘neobanks’ die ontstaan zijn in Europa en andere delen van de wereld, zij trekken voornamelijk jongere klanten aan die een goede gebruikers ervaring en bijvoorbeeld gekleurde bankpassen willen. Recentelijk werd Revolut gewaardeerd op 33 biljoen euro in een grote financieringsronde, wat het gelijk Engelands top fintech startup maakte en de tweede grootste fintech in Europa. Het bedrijf heeft 16 miljoen gebruikers wereldwijd. Revolut wil graag een ‘super app’ worden, dus meerdere diensten aanbieden via één app. Meer informatie en een interessante video over de Aziatische ‘super apps’ in een artikel op CNBC, link in de titel.

Instagrammable | Pinky Bloom, de nieuwe girly-like ‘Salon de Thé’ in Parijs

Het ziet er uit als EL&N chain in Londen, Pinky Bloom op 68 Avenue de New York in Parijs. Een erg instagrammable concept met bloemendecoraties, heel veel roze, en zoals het franse artikel Paris Secret (link in de titel) zegt; een ‘univers psychédélique’. Op het menu onder andere Avocado toast, Pink toast, Eggs Benedict, bagels, wafels, brioche perdue (dit is zo lekker, je kunt het eigenlijk niet eens vertalen), fluffy pannekoeken en nog veel meer. Tijdens theetijd serveren ze diverse soorten gebakjes zoals aardbeien- en citroen meringue taart, drie soorten chocolade koekjes en verschillende soorten cake, zoals de cheesecake, gelaagde taart en een taart van de dag. En daarbij serveren ze cocktails, mocktails en regenboog-smoothies! Pinky Bloom heeft ook een avondkaart met smakelijke voor- en hoofdgerechten, maar ook (en voornamelijk) zoveel roze desserts als je maar wilt.

Teriyaki Madness | Opent een winkel in Canada

Er gaat weer een locatie openen buiten de VS van Teriyaki Madness nu in Lethbridge, Alberta, Canada. Het is de derde internationale locatie, ze hebben al twee locaties in Mexico en in Amerika zelf 99 locaties. Het bedrijf dat oorspronkelijk uit Denver komt zegt dat ze 45 tot 50 winkels extra gaan openen door heel Noord Amerika heen. Leuke naam en Teriyaki is ook heel populair in Europa, wij zijn benieuwd wanneer wij hun eerste locatie gaan zien in Europa? Meer over de Canadese franchise op de website van Fast Casual, link in de titel.

Recepten box service ‘On The Table’ gaat cryptocurrency accepteren en is daarmee de eerste maaltijdbezorgdienst die dit doet in het VK

Recepten box service ‘On The Table’ heeft recentelijk aangekondigd dat ze gaan samenwerken met blockchain platform Utrust, waarmee ze de eerste maaltijdbezorgdienst in het VK zijn die cryptocurrency accepteert naast traditionele betaalmethodes. Een baanbrekende zet voor deze  startup en dit is de eerste stap van het bedrijf om hun inzet in nieuwe technologieën te versterken. Hierdoor lopen ze voorop in de foodwereld op het gebied van techniek en er ontstaat hierdoor transparantie en duurzaamheid in de voorraadketen. Met de steeds populairder wordende bezorgdiensten en ‘doe-het-zelf’ pakketten, laat de continue investering en vooruitgang naar nieuwe technologieën zoals cryptocurrency zien dat bedrijven zoals ‘On The Table’ de weg naar de toekomst leiden.

Eli’s Cheesecake uit Chicago viert National Cheesecake Day met een speurtocht in de stad en gratis cheesecake!

Wij hebben hier in Europa niet zoveel speciale nationale dagen zoals ze dat hebben in de VS, maar we zien wel vaak leuke ideeën op deze speciale dagen. Zoals de speurtocht door Chicago van Eli’s Cheesecake op de National Cheesecake Day. Dit vindt plaats op 30 juli, Eli’s Cheesecake’s favoriete dag van het jaar! Om deze ‘feestdag’ te vieren en de bakkerij hun 41ste verjaardag, heeft Eli’s de hele week lokale en nationale cheesecake activiteiten gepland. Sinds afgelopen maandag 26 juli, kan je Eli’s Instagram account @elischeesecake volgen en een commentaar achterlaten op hun ‘National Cheesecake Day Kickoff’ bericht waarin je drie vrienden moet taggen om mee te doen. De gelukkige winnaar wordt op vrijdag 30 juli bekend gemaakt en krijgt elke maand, een jaar lang, een Cheesecake, vanaf augustus. De speurtocht; Eli’s Chicago-Style speurtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Choose Chicago en er zullen tien cadeaubonnen van 41 dollar van Eli’s verstopt worden op iconische locaties in Chicago locaties op vrijdag 30 juli. Aanwijzingen zullen worden gepost op Eli’s Instagram story en op TikTok @elischeesecake gedurende de dag. Een leuk idee om een heleboel evenementen te vieren!

Bedenker van de Cronut, Dominique Ansel opent Dominique Ansel Workshop in New York

Bij Dominique Ansel Workshop, geopend op 16 juli, in het Flatiron District in New York, kun je acht soorten croissants kopen, waaronder één gevuld met Zwarte Woudham en Fontina-kaas, gegarneerd met gesmolten Gruyère. Naast de banketbakkerij heeft Ansel’s Workshop een testkeukenruimte voor lessen en demo’s van gastkoks. We volgen Dominique Ansel al vanaf het begin en bezochten zijn zaken in New York en Londen. Moet een geweldige ervaring zijn om van deze meester-patissier te mogen leren!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.