Trends in het kort | Week 30

26-7-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over ijs dumplings, die wordt geserveerd bij Oddfellows in New York City en over The Grid in Londen waar ze escape rooms combineren met cocktails!

In Hong Kong opent deze maand Fairwood eSports Café, het eerste eSport café waar je ook kunt dineren! In Kroatië hebben ze slimme stadsbankjes gespot die dienen als internet hot spots en je dus bijvoorbeeld je mobiel kunt opladen en Wi-Fi kunt gebruiken. En Tokyo krijgt een ‘Bubble Tea’ themapark!

In een Amerikaans artikeltje hebben we het pre-dinner drankje Haus gespot, een start-up in aperitieven met een lager niveau alcohol dan andere gedistilleerde dranken. Klinkt lekker! En start-up Third Aurora is bezig met zelfvertalende wijnetiketten! Met een link naar een video hoe dit werkt!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

IJs dumplings

Bij de ijssalon Oddfellows in New York City verkopen ze ijs dumplings, echter voor een beperkte tijd! Het maakt deel uit van hun paspoortprogramma dat smaken van over de hele wereld laat proeven. Ze zijn begonnen in Azië met smaken zoals macha-ijs, Thaise ijsthee, lychee en sesamzaadjes, allemaal verpakt in een dumpling van mochi. Bekijk de video van de website Refinery29RSVP in de link in de titel.

The Grid | Escape rooms & cocktails

Lollipop’s (wat we kennen van de Breaking Bad Bar geïnspireerde bar ABQ in Londen) nieuw pop-upproject The Grid belooft je te shockeren en te vermaken in ruim anderhalf uur! Ga undercover bij  de kwaadaardige startup Neosight en versla hun AI-technologie om de mensheid voor uitsterven te behoeden! Je zult door meerdere escape rooms gaan en cocktails drinken in de sci-fi bar. Gelegen aan de Bankside Arches in Southwark, Londen.

Fairwood eSports Café | Het eerste e-sportcafé waar ook gedineerd kan worden in Hong Kong

Het eerste e-sportcafé en restaurant van Hong Kong opent deze maand, gecreëerd door het Kowloon EStadium en de beursgenoteerde bedrijfsrestaurateur Fairwood. Fairwood eSports opent op E-Max en biedt 13.000 vierkante meter aan ruimte waarin alle elementen van e-sports, livestreaming en content-sharing worden geïntegreerd voor fijnproevers en liefhebbers van e-sports. Verdeeld in zes verschillende zones, biedt Fairwood eSports meer dan 100 zitplaatsen voor informeel dineren en daarnaast bevat het een hoofdpodium ter ondersteuning van e-sportevenementen met professionele apparatuur en een onderscheidende multifunctionele ‘Xengagement-ruimte’.

Slimme stadsbankjes in Kroatië laden telefoons op en bieden beveiliging

Een artikel op de website van Springwise over de Kroatische startup ‘Include’ die slimme, met IoT verbonden straatbankjes bouwt die kunnen worden gekoppeld aan slimme stadsinfrastructuur. Basis: deze start-up heeft straatbankjes en fietsenstallingen veranderd in hotspots voor internet. De slimme bankjes werken op zonne-energie en bieden gratis wifi, 15 sensoren, opladen via USB en draadloze straatverlichting en bewaking en zijn een platform voor reclame.

Lagere alcoholische dranken | Haus

De bob heeft steeds meer keuze! Daarnaast wordt een ‘nuchter’ nachtleven één van de nieuwe trends, we zien overal ter wereld lagere alcoholpercentages in sterke drank en meer alternatieve,  alcoholvrije dranken. Langzaam zien we de populariteit van alcohol veranderen, kijk alleen maar naar bijvoorbeeld de verkoop van niet-alcoholische bieren. De basis voor deze verandering ligt in de opkomst van groepen mensen die ‘een gezond, gelukkig leven’ willen leiden. Daarnaast willen jonge generaties het leuke van uitgaan niet missen en wel het gevoel willen hebben iets ‘lekkers’ te drinken en erbij te horen. Deze keer hebben we in Amerika Haus gespot, een startup in aperitieven met lagere niveaus alcohol dan andere gedistilleerde dranken. Hun eerste DTC (direct voor de consument) product is een pre-dinner drankje op basis van witte wijn doordrenkt met citroen, vlierbloesem, hibiscus en grapefruit. Haus beweert dat er 80% minder suiker in zit dan in bijvoorbeeld Aperol en dat het slechts 15% alcohol bevat, terwijl traditionele sterke drank 40% of meer bevat.

Zelfvertalende wijnetiketten door Third Aurora | Wijnexporteurs kijken naar nieuwe technologie voor marktgroei

Slimme technologie, waarmee shoppers wijnetiketten kunnen lezen die in elke taal zijn geschreven, wordt binnenkort de standaard onder slimme shoppers, aldus Dave Chaffey, specialist in digitale marketing. Third Aurora, de technische startup onder leiding van Chaffey, heeft recent aangekondigd dat de technologie in 2020 via hun Winerytale-platform zal worden uitgerold.

Een video van het prototype wordt getoond op de Third Aurora website en dit demonstreert de oplossing voor twee verschillende wijnen. In beide gevallen wordt de Engelse tekst onmiddellijk vertaald in het Chinees, waarbij de nieuwe inhoud opvallend verweven is in het originele label, niet te onderscheiden van het origineel. “Zelfvertaling is een beetje een verkeerde benaming”, zegt Chaffey, ter correctie. “De labels veranderen niet echt, de vertaling wordt geprojecteerd met behulp van augmented reality, via je smartphone.”

Tokyo krijgt een eigen ‘Bubble Tea’ themapark

‘Tapioca Land’ is een uniek themapark dat tijdelijk geopend wordt in Harajuku, Tokio. Het komt in  een nieuw gebouwd winkelgebied genaamd ‘jing’, op ongeveer twee minuten lopen van het JR Harajuku-station en direct bereikbaar vanaf het Meiji Jingu-Mae-station in de metro van Tokyo. Het wordt aangekondigd als de hemel voor bubbelthee liefhebbers en het biedt een avonturenland waar  allerlei soorten bubbelthee en op tapioca-gebaseerd voedsel uit verschillende populaire winkels in Japan wordt verkocht.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.