Trends in het kort | Week 27

9-7-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. bier gemaakt met ganzenpoep, ‘Wasted Potential Imperial Sout’ van Ant Brew. Zou jij het drinken? Een andere brouwerij in Australië heeft een duurzame oplossing voor hun CO2-uitstoot, brouwerij Young Henrys gebruikt algen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Happy Italy heeft zich ook aangesloten bij de Restaurant Company Europe, nu dus de grootste horecagroep in Nederland met 75 restaurants. Loetje is daar ook onderdeel van en zij hebben net hun 25ste vestiging geopend in Leiden, op de Hooigracht.

In juli kun je in Londen op de iconische straten rondom Soho en Carnaby genieten van de ‘Soho Music Month’. Met o.a. lezingen, tentoonstellingen, muziekgeschiedenistours en een liedjeswedstrijd.

De Radisson Hotel Group gaat in samenwerking met Madaëf zeven Marokkaanse hotels openen, waarvan er al vier deze maand hun deuren openen, gelegen in de bekende toeristische gebieden, Al Hoceima, Saïdia en Taghazout.

The Pavilions Hotels & Resorts (met in hun portfolio, Hotel The Toren in Amsterdam) is de eerste wereldwijde boutique hotelgroep die Cryptocurrency uit elk land accepteert voor hotelboekingen.

Per 1 juli gaat het Gastronomisch Gilde samenwerken met Foodservice Network om verder te bouwen aan hun toekomst met een nieuwe koers. En Chefs(R)Evolution 2021 wordt verplaatst naar 4 en 5 september 2022.

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, breidt per 2 augustus 2021 het aanbod in Zeeland uit met de overname van de 3 luxe Amadore hotels. En B&B Inn The Woods is afgelopen week uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021.

Wij kenden de keten van superfoods cafés Frutta Bowl niet, maar het is een snelgroeiende  superfoods café keten. Ze hebben meer dan 30 restaurants in het oosten van de VS en gaan nu ook een vestiging openen in Californië. Zij maken deel uit van het WOWorks-traject van niet-traditionele restaurantgroei.

Duurzaamheid is hip en hard nodig, interessant dat ook luxe bedrijven als LVMH daarin gaan investeren! Onlangs kondigde het luxeconglomeraat plannen aan voor de bouw van een nieuw centrum in Saclay, Frankrijk, waar de mogelijkheden voor duurzame productie binnen hun merken worden onderzocht.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Happy Italy sluit aan bij Restaurant Company Europe

De horeca formule Happy Italy heeft recent een akkoord bereikt met Restaurant Company Europe (RCE), de restaurantgroep met toonaangevende formules zoals Loetje, Beers & Barrels en Stan&Co. Samen met RCE wil Happy Italy, bekend als The Fast Italian met haar verse pasta’s en pizza’s, een leidende internationale restaurantketen worden. Happy Italy bereikte het akkoord met Waterland Private Equity. Met de snelgroeiende horecaformule Happy Italy erbij is de RCE in één keer ook de grootste horecagroep in Nederland (75 restaurants). Oprichter van Happy Italy en horeca ondernemer Daniel de Blok: “Happy Italy is razend populair en heeft ongelooflijk veel potentie. Om versnelde internationale groei mogelijk te maken heb ik de keuze gemaakt om aan te sluiten bij RCE. Er is veel synergie tussen beide bedrijven en RCE heeft met Waterland een sterke financiële aandeelhouder. Ik ben blij dat we met dit prachtige bedrijf de volgende stap kunnen gaan zetten en verheug me op mijn toekomstige rol om die uitbreiding te kunnen gaan realiseren. Met deze formule kunnen we letterlijk de wereld veroveren.”

Fletcher Hotels neemt de Amadore Hotels in Zeeland over

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, breidt per 2 augustus 2021 het aanbod in Zeeland uit met de overname van de 3 luxe Amadore hotels in de steden Middelburg, Vlissingen en Kamperland. De koop van de hotels zet hiermee de teller van het aantal Zeeuwse Fletcher hotels op 12 en het totale portfolio van Fletcher hotels in Nederland op 105. De hotelketen, welke een gevarieerd aanbod hotels voor ieder segment binnen de hotelbranche beschikbaar heeft, neemt hiermee een unieke positie in.

Chefs (R)Evolution 2021 verplaatst naar 4 en 5 september 2022

Op zondag 12 en maandag 13 september 2021 zou de vijfde editie plaatsvinden van Chefs (R)Evolution, het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival.  Deze jubileum editie wordt echter wederom verplaatst, dit keer naar september 2022. Alle sterrenchefs die nu toegezegd hebben, hebben ook toegezegd om volgend jaar aanwezig te zijn. Jonnie en Thérèse Boer leggen in de video uit waarom, tekst gaat onder de video verder.

Gastronomisch Gilde bouwt verder aan de toekomst met nieuwe koers

De komende jaren gaat het Gastronomisch Gilde inzetten op nog meer verbinding in de sector, kennisuitwisseling, Nederland op de kaart zetten tijdens de (inter)nationale vakwedstrijden en een sterkere band tussen de professionals en het bedrijfsleven. Per 1 juli zal het Gastronomisch Gilde gaan samenwerken met Foodservice Network (zusterbedrijf van Food Inspiration en Shoot my Food) uit Ede om deze ambities te realiseren.

Nieuwe Loetje geopend aan de rand van de Leidse binnenstad

In onze eigen stad is op 2 juli een nieuwe Loetje geopend, de 25ste locatie van deze keten die onderdeel is van Restaurant Company Europe (sinds juli 2020). Zoals hierboven aangegeven is ook Happy Italy net onderdeel van deze groep geworden. Op de Hooigracht in Leiden zat voorheen een biercafé in het pand wat voorheen het Sint Elisabeth Ziekenhuis was. De grote binnentuin van Loetje in Leiden heeft veel zitplaatsen waardoor het ideaal is voor de lunch en een heerlijke zomeravond.

Inn The Woods uitgeroepen tot ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021’

 B&B Inn The Woods is afgelopen week uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021. De accommodatie op de Utrechtse Heuvelrug behaalde een topscore in de categorie 5 tulpen, het hoogste segment van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Daarnaast belonen gasten Inn The Woods met een gemiddelde reviewscore van een 9,8 op de website van Bed & Breakfast Nederland.

Zou jij bier dat gemaakt wordt met ganzenpoep drinken?

Wasted Potential Imperial Stout wordt geproduceerd door Ant Brew en is geïnspireerd op de stad waar de brouwerij staat, Lahti. Nadat deze plaats was uitgeroepen tot European Green Capital 2021, (de titel afpakkende van de winnaar van vorig jaar, Lissabon), vierde deze Finse stad, ongeveer een uur ten noorden van Helsinki, dit met het biertje dat helemaal in overeenstemming is met het groene imago van de stad. “De ganzenpoep wordt veilig gebruikt om de mout te roken en zo een uniek biertje te creëren,” volgens het bedrijf. “De ganzenuitwerpselen worden verzameld van lokale parken, waar ganzen er een zooi van maken. Resultaat: de parken worden schoner en dit speciale zomerbiertje is perfect voor een picknick in het park, twee vliegen in één klap. Meer in het artikeltje op Food & Wine, link in de titel. Zou jij het proeven?

Australische speciaal bier brouwerij Young Henrys gebruikt algen om CO2 emissies te verminderen

Nog een voorbeeld uit de bier wereld, gevonden in een artikel op Trendwatching (meer informatie, link in de titel): Young Henrys. Deze brouwerij in Sydney Australië heeft, samen met onderzoekers van de University of Technology Sydney’s Climate Change Cluster, bioreactoren gecreëerd gevuld met microalgen om CO2 emissies te verminderen. Tijdens het brouwproces komt CO2 vrij, een deel hiervan veroorzaakt de natuurlijke prik in het bier, het teveel wordt afgevoerd en in de bioreactor opgevangen. Hier wordt de CO2 opgegeten door de microalgen, wat resulteert in meer algen en zuurstof, welke dan wordt vrijgelaten in de lucht in plaats van de CO2.

Soho Music Month

Carnaby en Soho werken deze maand samen om de perfecte ‘Soho Music Month’ te creëren in Londen. In juli kun je in de veertien aangesloten iconische straatjes van Carnaby en Soho genieten van gratis muziek evenementen. Muziekliefhebbers kunnen genieten van bijzondere activiteiten deze zomermaand waaronder lezingen, tentoonstellingen, muziekgeschiedenis tours, een zangwedstrijd en veel meer.

Zeven nieuwe hotels in Marokko voor de Radisson Hotel Group in toeristische gebieden

Radisson Hotel Group in samenwerking met Madaëf heeft recent aangekondigd dat ze zeven Marokkaanse hotels hebben toegevoegd aan hun portfolio, waarvan er al vier hun deuren deze maand zullen openen, gevestigd in beroemde toeristische gebieden; Al Hoceima, Saïdia en Taghazout. Deze nieuwe resorts en residences vertegenwoordigen meer dan 1.600 nieuwe kamers, hiermee komt de portfolio van de groep op 10 Marokaanse hotels. De strategie is om 15 hotels in het land te hebben in 2025. Meer in het pers bericht, link in de titel.

De Pavilions Hotels & Resorts is de eerste internationale hotelgroep die cryptocurrency gaat accepteren

In de altijd veranderende wereld van crypto, gaat The Pavilions Hotels & Resorts (met Hotel The Toren in Amsterdam in hun portfolio) de ervaring van zijn gasten verbeteren, door als eerste globale boetiek hotelgroep cryptocurrency te accepteren voor hotelreserveringen uit elk land. Zo willen zij de toeristische industrie met veilig online betalen, de toekomst inleiden. Ze hebben samengewerkt met leidende globale crypto-betalingssysteem Coindirect, wat gasten laat betalen met Bitcoin, Ethereum en 40 andere virtuele valuta in een veilige omgeving, 24/7. Meer in het persbericht, link in de titel.

Frutta Bowl debuteert in California

Het snelgroeiende superfoods café merk Frutta Bowl gaat samen met het moederbedrijf WOWorks’ het traject van non-traditionele restaurant groei doorzetten. Een interessante ontwikkeling voor beide bedrijven. Frutta Bowls is een WOWorks merk en een snel groeiend superfood café franchise, zij zijn nu gaan samenwerken met SteelCraft, een trendy outdoor horeca concept wat zeecontainers gebruikt als basis voor hun concept. Dankzij deze samenwerking maakt Frutta Bowls hun debuut in California aan het einde van de zomer. Gestart in 2016 door de vraag naar verse en smaakvolle plantaardige diner opties, is Frutta Bowls daarna gegroeid van zijn oorspronkelijke locatie in Freehold, New Jersey, naar meer dan 30 locaties in Oost Amerika. Van Acai tot Zinc, gebruikt Frutta Bowls alleen de meest verse, smaakvolle, plantaardige en volwaardige ingrediënten in bowls, smoothies, tosti’s en proteïne snacks.

WOWorks (Watch Out World) is gecreëerd in 2020 met de missie om gasten te helpen hun passie achterna te gaan en hun beste leven te leiden door middel van gezond, voedzaam en smaakvol eten samen met de beste gastvrijheid. Volledig in bezit van Centre Lane Partners, LLC, bestaat de portfolio van WOWorks uit: Saladworks; Frutta Bowls; Garbanzo Mediteranean Fresh, een populair mediterraan restaurant concept; en meest recentelijk, The Simple Greek, die een verse en gezonde blik werpt op traditionele Griekse recepten in een fast-casual setting. WOWorks heeft als doel om explosieve groei in al deze merken te realiseren door middel van een variërend aantal kanalen, traditioneel en niet traditioneel, inclusief dark kitchens, food trucks en winkels.

LVMH gaat een onderzoek centrum openen met de focus op de ontwikkeling van duurzame materialen en biobrandstoffen

Duurzaamheid is hip, hard nodig en het is een goed teken als zelfs luxueuze merken zoals LVMH erin investeren! Recentelijk heeft het luxeconglomeraat plannen aangekondigd om een nieuw centrum in Saclay, Frankrijk te bouwen die gewijd zal worden aan onderzoek naar duurzame productie. The faciliteit zal focussen op het gebruik van nieuwe materialen, innovatieve biotechnologieën en digitale data die kunnen leiden naar een kleinere CO2-voetafdruk en meer milieuvriendelijke praktijken. Het onderzoek centrum, wat naar verwachting opent tussen 2024 en 2025, zal wetenschappers, onderzoekers en startups hosten in co-working ruimten. Meer informatie in het artikel op Robb Report, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.