Trends in het kort | Week 26

30-6-2020

  • trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over de Hartvoordehoreca-tribute dat eenmalig  de Horecava Innovation Award vervangt in 2021 en Slovenië heeft voor het eerst een eigen Michelin Gids.

In Reykjavik is ICE & FRIES geopend, met een Nederlands tintje, We Design Food heeft het concept ontwikkeld en je kunt in september meedoen aan het Jeneverfestival@home 2020. En vanaf 2021 komt er ook een Prosecco Rosé op de markt.

Als je je terras mag uitbreiden heeft pop-up terras alles wat je nodig hebt, een collectief initiatief en product van Terrastival, Clipperms en We Love Food & Beverages. En ook horecaketen De Beren heeft zich aangesloten bij inkoopcoöperatie Victoria Trading.

The Rockwell Group uit New York heeft een modulaire kit ontwikkeld waarmee restaurants trottoirs kunnen transformeren in veilige ruimtes voor een terras. En goed nieuws voor fans van ramen en pizza, Pizza Hut in Amerika heeft nu een ramenpizza op het menu.

Airbnb gaat op hun platform de discriminatie meten in samenwerking met o.a. Color of Change, het heet het project Lighthouse. En zoals alle grote fastfood organisatie is ook Starbucks een samenwerking aangegaan om een plantaardige ontbijtsandwich te ontwikkelen. Samen met  ‘Impossible Foods’ creëerden zij de ‘Impossible Breakfast Sandwich’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

ICE & FRIES in Reykjavík

Food Inspiration interviewde Arne Ramak en Louis Meisen, de creatievelingen achter food en hospitality conceptontwikkelingsbureau We Design Food over onder andere het concept ICE & FRIES dat zij in samenwerking met een IJslands drankenmerk hebben opgezet. Het concept is een high tech fast casual formule waar gasten de dranken kunnen proeven in combinatie met eten, en de dranken zijn ook verwerkt in sauzen, marinades en dressings. De gerechten zijn gebaseerd op lokale ingrediënten en de culturele invloeden van de IJslandse eigenaren en de Nederlandse ontwikkelaars. Het concept is volledig geautomatiseerd. De gast geeft zijn bestelling via een bestelzuil door aan een robot. Een cocktailrobot bereidt de dranken. In de keuken staat een chef, die door een 3D-printer geholpen wordt met het produceren van de componenten voor de gerechten. Het concept is afgelopen maart in Reykjavík geopend. Bekijk de video over het concept.

Hartvoordehoreca-tribute vervangt eenmalig Horecava Innovation Award

Deelname is mogelijk voor alle bedenkers van Covid-initiatieven. Op het moment dat Corona ons land op zijn kop zette lanceerde Horecava de actie #hartvoordehoreca. Horecava geeft met de actie creatieve en innovatieve initiatieven, die oplossingen bieden voor de Corona-situatie, een platform. Daarop brengen zij deze initiatieven onder de aandacht bij volgers, bezoekers en exposanten. Een kleine honderd initiatieven zijn ingediend, waaronder webinars en trainingen, een tool voor last-minute reserveringen, dineren in een privé kas en hotelkamers als thuiswerkplekken. Als blijk van waardering introduceert Horecava nu eenmalig het #hartvoordehoreca-tribute. Hiermee komt de traditionele Horecava Innovation Award te vervallen. Tijdens de opening van Horecava 2021 op maandag 11 januari is het tribute te bewonderen.

Slovenië heeft voor het eerst een eigen Michelin gids

De Sloveense keuken heeft eindelijk de erkenning gekregen die het toekomt. Tijdens een ceremonie deze week ontvingen maar liefst zes restaurants Michelinsterren: Hiša Franko van topchef Ana Roš ontving twee sterren. Eén Michelinster werd toegekend aan restaurant Atelje (chef Jorg Zupan) in Lubljana, Dam Restaurant (chef Uroš Fakuč) in Nova Gorica, Vila Podvin (chef Uroš Štefelin) in Radovljica, Pri Lojzetu (chef Tomaž Kavčič) in Vipava en Hiša Denk (chef Gregor Vračko) in Zgornja Kungota.

De Bib Gourmands – uitstekend eten tegen acceptabele prijzen – werden uitgedeeld aan 9 Sloveense restaurants: Etna, Ruj, Jožef, Na Gradu, Rajh, Mahoroč, Gostilna Repovž, Gostišče Grič en Evergreen. Onder de categorie ‘Michelin Plate’ voor veelbelovende restaurants werden maar liefst 37 Sloveense restaurants opgenomen en de ‘Michelin Sustainability Award’ voor duurzame verwerking van het voedsel – van inkoop tot het eindproduct – werd toegekend aan zes Sloveense restaurants.

Speciale editie van Nationaal Jeneverfestival | Jeneverfestival@home 2020

Proef, beleef en ervaar: ontdek de wereld achter de ambachtelijke dranken. Na het nieuws dat er deze zomer geen festivals mogen plaatsvinden, borrelde er al snel een nieuw idee op bij de organisatie van het Nationaal Jenevermuseum: het Jeneverfestival@home 2020. Samen met Gemeente Schiedam wordt het Jeneverfestival omgetoverd tot een digitale festivalbeleving voor jenever – en gin liefhebbers uit het hele land. Fijnproevers genieten op zaterdag 12 september vanuit hun eigen woonkamer, tuin of balkon van een vier uur durende livestream waar alles draait om het ontdekken, proeven en beleven van jenevers, moutwijn en gin. Alles wat je nodig hebt is het Jeneverfestival@home proefpakket voor twee, bestaande uit drank, ingrediënten en proefglazen. Distilleerderij Hooghoudt is de eerste naam die aan het bruisende Jeneverfestival@home 2020 programma is toegevoegd.

Pop-up terras

Vraag je gemeente om je terras te mogen uitbreiden of misschien zelfs op een andere plek extra ruimte te mogen creëren, een mooie manier om je omzetverlies deze zomer te beperken. Pop-up Terras, een collectief initiatief en product van Terrastival, Clipperms en We Love Food & Beverages, zorgt voor een gehele of gedeeltelijke door u gewenste uitbesteding. Zij leveren alle benodigde materialen voor het heel snel en op korte termijn overal neerzetten van een compleet (tijdelijk) pop-up terras. Ze beschikken over de benodigde materialen zoals tenten, geschikt meubilair, vloerdelen, tijdelijke stroom-, water-, & toiletvoorziening, verlichting, bouw- en dranghekken, mobiele snel koelers, koelcontainers, bars en security. Zelfs foodtrucks!

Inkoopcoöperatie Victoria Trading | Nieuw lid horecaketen De Beren

Horecaketen De Beren, bestaande uit 45 restaurants en 22 bezorglocaties in heel Nederland, is het 9e lid geworden van inkoopcoöperatie Victoria Trading. Victoria Trading vertegenwoordigt de belangen van inmiddels dus 9 toonaangevende spelers uit de volle breedte van de foodservicesector: van hotellerie tot catering en van leisure tot to-go. Binnen de inkoopcoöperatie worden de krachten gebundeld met Fletcher Hotels, Albron, de Efteling, Franchise Friendly Concept, HMSHost, La Place, Vermaat Groep en Total op inkoopgebied van producten, diensten en logistiek.

Het doel van de inkoopcoöperatie Victoria Trading is het verbeteren van de prijs-kwaliteitverhouding, het vergroten van efficiency in de keten en het innoveren en intensiveren van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast de inkoop van food producten wordt ook de kennis over logistiek, non food en facilitaire diensten gebundeld én wordt op het gebied van productontwikkeling samengewerkt.

Menya Musashi en pizza hut gaan samen werken en komen met ramen pizza

Pizza Hut is gaan samenwerken met de Japanse ramen-keten Menya Musashi. Zij creëerden een nieuwe pizza genaamd: Ramen Pizza. De pizza is ontwikkeld door middel van een dunne bodem waarna de pizza wordt belegd met tarwenoedels en char siu; geroosterd varkensvlees, bamboescheuten, kaas en de helft van een ajitsuke; een zachtgekookt ei. Daarnaast wordt er een extra laag toegevoegd dat bestaat uit chili pepers en gesneden groene uien. Deze Ramen Pizza is vanaf 30 juni exclusief verkrijgbaar in Taiwan. Voor het hele artikel, link in de titel.

Modulaire kit transformeert trottoirs in veilige terrassen

Architectuur- en designbedrijf The Rockwell Group heeft een aanpasbaar sjabloon gemaakt om veilig buiten een terras op te zetten. Hun modulaire restaurantkits zijn verkrijgbaar in formaten die variëren van 30 tot 216 zitplaatsen. Ze bieden allerlei verschillende structuren die een bedrijf nodig heeft om aangrenzende trottoirs en straten over te nemen. Houten vlonders bedekken de trottoirs, semi-privé booths en zorgvuldig uit elkaar geplaatste tafels, zorgen voor een veilige afstand tussen de gasten. Dankzij hun sanitaire units kunnen werknemers ook regelmatig hun handen wassen. De autoriteiten van New York overwegen uitgebreide wegafsluitingen als onderdeel van het heropenen van de economie. Door deze modulaire kits kunnen restaurants hun handelsvolumes vergroten en zo hun overlevingskansen. Klik op de titel als je het volledige artikel wilt lezen.

Het meten van discriminatie op het Airbnb-platform

In samenwerking met Color of Change en onder begeleiding van burgerrechten- en privacyrechtenorganisaties lanceert Airbnb Project Lighthouse. Een baanbrekende inspanning van een consumententechnologiebedrijf om de gegevens te verzamelen die nodig zijn om de discriminatie op het platform te meten en hierop actie te ondernemen. Dit doet Airbnb in samenwerking met Color of Change’s, de grootste organisatie voor raciale rechtvaardigheid met miljoenen leden, die begeleiding bieden van burgerrechten- en privacyrechtenorganisaties. Een baanbrekend project vanuit Airbnb om vooringenomenheid en discriminatie te bestrijden. De bevindingen zullen de creatie en updates van tools en beleid informeren om rassendiscriminatie en zwarte gebruikers en andere gekleurde mensen die Airbnb gebruiken te analyseren. De gegevens die in de Verenigde Staten voor Project Lighthouse worden verzameld worden uitsluitend gebruikt voor antidiscriminatie en de privacy van de mensen worden gewaarborgd. Voor meer informatie, klik op de link in de titel.

Starbucks introduceert een ‘Impossible Breakfast Sandwich’ bij geselecteerde locaties in de Verenigde Staten

Starbucks werkt samen met ‘Impossible Foods’ voor een plantaardig ontbijtsandwich. Het nieuwe product zal deel uitmaken van het zomermenu van de koffiegigant, een push naar duurzamere alternatieven die ‘resource-positief’ zijn.

Prosecco Rosé komt in 2021 op de markt

Tot nu toe verboden de regels van de gecontroleerde oorsprongsbenaming (DOC) voor Prosecco rosé versies. In mei kondigde het Prosecco DOC Consortium echter aan dat het de productieregels heeft bijgewerkt hetgeen de introductie van Prosecco DOC Rosé mogelijk maakt. Het is unaniem goedgekeurd door het National Wine Committee van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw. Meer op de website van Food and Wine, link in de titel.

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.