Trends in het kort | Week 25

28-6-2021

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. KFC die een nieuw restaurant in Duiven heeft geopend, met table service. En nog een restaurant opening; Wolfgang Puck opent zijn eerste restaurant in zijn geboorteland Oostenrijk in de aankomst hal van Terminal 3 op het vliegveld van Wenen.

McDonald’s blijft wereldwijd en op lokaal niveau verduurzamen, zoals in Zwitserland bij hun nieuwe duurzame restaurant in Hendschiken. Daar verzamelen ze ervaringen met nieuwe verpakkingen voor de nationale lancering. En Telesuper en cateraar Leo – Love Good Food hebben hun nieuwe cateringconcept Grab &Co officieel geopend.

YesPlease bekend via hun design espressomachines voor tophotels en bedrijven gaat nu ook de koffieconsument kennis te laten maken met hun eerlijke en premium koffie. En El Pollo Loco bezorgt maaltijden met de hulp van drones in een nieuw pilot programma. Nog een uitvinding; krijtjes gemaakt van natuurlijk afval van fruit en groente die veilig voor kinderen zijn om te gebruiken en goed voor het milieu!

Een betoverende high tea is nu verkrijgbaar bij Aqua Shard in Londen, gebaseerd op het verhaal van Peter Pan. Met zoete en hartige hapjes gepresenteerd op het schip van Kapitein Haak! Nog meer lekker eten in Londen; van 7-11 Juli en van 14-18 Juli verandert Regent’s Park in een paradijs voor liefhebbers van eten, dan begint ‘The Taste Of London’ Festival.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

KFC opent nieuw restaurant in Duiven

Op dinsdag 22 juni heeft KFC een nieuw restaurant met table service en Drive geopend in Duiven. Table service is een nieuw concept bij KFC, waarmee de fastfoodketen een nog betere gastervaring wil creëren. Vanaf nu kunnen gasten weer in het restaurant genieten van hun favoriete KFC-gerechten. Natuurlijk kunnen de gerechten ook worden afgehaald in het restaurant of via de KFC Drive. Er gaan zestig mensen aan de slag bij de nieuwe vestiging in Duiven – een stevige impuls voor de lokale werkgelegenheid.

Wolfgang Puck, de wereldberoemde chef, opent zijn eerste restaurant in zijn geboorteland Oostenrijk

Wolfgang Puck, de wereldberoemde chef, opent een restaurant in Oostenrijk in de aankomt hal van Terminal 3 van Vienna Airport. Het eerste restaurant in zijn land van herkomst! Wolfgang Puck Kitchen & Bar opent midden December 2021 met een restaurant, bar en take away. De locatie zal worden gerund door SSP- The Food Travel Experts, de catering partner van Vienna Airport. Meer informatie op Food Service De, link in de titel.

Pilot in duurzame oplossingen bij McDonald’s Zwitserland | blijft werken richting een duurzame gastronomie  

McDonald’s blijft werken richting een duurzame gastronomie wereldwijd en op lokaal niveau. In Zwitserland wordt al gewerkt met groene elektriciteit door waterkracht, brandstof van het afval van frituurolie en het schoonhouden van de straten rondom de vestigingen. De volgende stap is het verduurzamen van hun verpakkingen. In het net geopende restaurant in Hendschiken is McDonald’s in een pilot ervaringen aan het verzamelen over de nieuwe verpakkingen en over andere maatregelen voordat ze dit nationaal gaan lanceren. In het restaurant in Hendschiken is 98% van de verpakking plastic vrij, een groene waterstof vrachtwagen brengt de ingrediënten en al het eten wordt gemaakt met groene elektriciteit van een zonne-installatie. Het blijft interessant om te zien wat de grote fastfoodketens doen aan duurzaamheid.

Telesuper en cateraar Leo – Love Good Food lanceren ultraflexibele minimarket Grab &Co

Online supermarkt Telesuper (de B2B-tak van Coop Supermarkten) en cateraar Leo – Love Good Food hebben het experience center van hun nieuwe cateringconcept Grab &Co officieel geopend. In het e-commercecenter van Coop en Telesuper in Almere kunnen geïnteresseerde bedrijven komen bekijken of het onbemande concept iets voor hun restaurant is. Het Grab &Co-assortiment past zich aan de wensen van het bedrijf aan. Naast de Grab &Co in Almere zijn er al twee vestigingen van de minimarket operationeel, bij bedrijven in Leiden en Amstelveen.

Bij gamechanger YesPlease staat de koffieboer centraal

Sinds 2018 is YesPlease al actief binnen tophotels en bedrijven. Via YesPlease kunnen hotels en bedrijven een abonnement afsluiten waarbij ze een design espressomachine in bruikleen krijgen en koffiecups, bonen en discs kunnen afnemen. Dankzij een nieuwe investering is YesPlease nu klaar om de consumentenmarkt te veroveren en de koffieconsument kennis te laten maken met hun eerlijke en premium koffie. YesPlease biedt consumenten onder andere een flexibel koffieabonnement voor hun Nespresso®-machine, bonen en de nieuwste trend: Cold Drip-koffie.

El Pollo Loco bezorgt met hun Air Loco Drone Delivery van door-to-backyard

Kip restaurant keten El Pollo Loco is een Air Loco Drone Delivery Service begonnen, waarmee ze volgens eigen zeggen, het eerste nationale restaurant in Amerika zijn die een bezorgservice van door-to-backyard op de markt brengen. Het pilot programma wordt gelanceerd in samenwerking met de in Tel-Aviv gebaseerde startup Flytrex, die automatische drones produceert en opereert. Om ervoor te zorgen dat de leveringen veilig aankomen heeft de Air Loco drone een veilige bezorg box- Thermo-To-Go verpakking.

Waskrijtjes gemaakt van weggegooid fruit en groente

Een samenwerking tussen het Japanse bedrijf Mizuiro Inc en ontwerper Naoko Kimura heeft geresulteerd in de creatie van een duurzamer alternatief voor traditionele waskrijtjes, en één die veilig is voor kinderen. De kleurpotloden worden op de markt gebracht als “Oyasai Crayons” en zijn alleen gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals rijstolie, rijst wax van rijstzemelen. De krijtjes komen in 20 verschillende kleuren, waarvan er 10 tinten gemaakt zijn van fruit en groenten zoals appel, wortelen, paarse aardappelen, Japanse yams, groene uien, klis, maïs, cassis en bamboe houtskool. Meer informatie op de website van Springwise, link in de titel.

Aqua Shard’s Peter Pan high tea neemt je mee naar Neverland

Aqua Shard’s high tea ervaring is perfect voor degene die naar een reis verlangt naar de betoverende wereld van Neverland. Op de 31ste verdieping van The Shard kun je genieten van het panoramische uitzicht over de iconische skyline van Londen én van een onweerstaanbare high tea. De zoete en hartige traktaties zijn verrukkelijk, en om het wordt geserveerd op een plaat die eruit ziet als het schip van Kapitein Haak. En het beste van allemaal, deze high tea is in samenwerking met de Great Ormond Street Hospital Children’s Charity, wat inhoudt dat twee pond van elke high tea die verkocht wordt direct aan het goede doel wordt geschonken.

The Taste of London Festival

Van 7-11 en van 14-18 Juli wordt Regent’s Park een paradijs voor de liefhebber van lekker eten. De beste koks van Londens beste restaurants zullen kleine porties aanbieden van hun beroemde gerechten, samen met andere kraampjes die over 100 verschillende gerechten aanbieden, met de beste ambachtelijke ingrediënten die er zijn. Meer dan 30 restaurants staan klaar om hun kunsten te laten zien als onderdeel van de 2021 line-up van dit jaarlijkse ‘The Taste of London’ festival. Wij krijgen zo’n zin in festivals als je dit artikeltje op de website van Secret London leest!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.