Trends in het kort | Week 25

21-6-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over varen in een jacuzzi door de grachten van Rotterdam en je kunt met de NXT GM 2020 een baan winnen als General Manager bij Postillion Hotels.

In september in Londen en volgend jaar in Rotterdam: een Harry Potter film met live-orkest! Ook in Londen heeft ‘Busses 4 Homeless’ een innovatieve oplossingen gevonden om daklozen op te vangen en te begeleiden.

De Fletcher Hotels en het Friesland College gaan een eigen opleiding starten en in de Rotterdamse markthal wordt een foodopleiding gehuisvest.

Ruckus Networks vereenvoudigt het gebruik van glasvezel in hotels en faciliteert nieuwe Internet of Things-oplossingen. En in Singapore hebben ze hele high-tech ‘smoking cabins’ op straat staan, die 99,95% van de sigarettenrook transformeert in schone lucht.

Daarnaast wordt aanstaande dinsdag de lijst van ‘The World’s 50 Best Restaurants’ bekend gemaakt in Singapore. Tussen de nummer 51 -120 staan 2 Nederlandse chefs! En in Londen kun je eind juni #negroni cocktails drinken voor het goede doel! 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

HotTug | Je kunt nu varen in een jacuzzi door de grachten van Rotterdam

In een warm jacuzzi bad door de koude grachten van Rotterdam en met een koud biertje in je hand, het kan nu in Rotterdam! De varende jacuzzi’s worden verwarmd d.m.v. een op hout gestookt kacheltje. De bedenker van het drijvende jacuzzi kwam op het idee toen hij tijdens een winterse dag zin had om een bad te nemen op zijn schip. Helaas had hij daar geen ruimte voor en dus besloot hij om de drijvende jacuzzi te bouwen. Benieuwd hoe zo’n jacuzzi er uit ziet? Bekijk via onderstaande link het complete artikel, of bezoek hun website!

Geslaagd? | Bram Ladage feliciteerde alle geslaagden met een puntzak voor 1 euro

Op woensdag 19 juni zette Bram Ladage alle geslaagden extra in het zonnetje. Liefhebbers konden tussen 12.00 – 16.00 uur een patatje met saus voor 1 euro scoren bij elk Bram Ladage filiaal. De actie is alleen mogelijk op vertoon van de schoolpas van het schooljaar 2018/2019. ‘’We zijn trots op alle geslaagden en willen hen met deze actie dan ook extra laten genieten van onze verse patat. Van Rotterdam tot Alphen aan den Rijn; elke winkel doet mee aanstaande woensdag’’, aldus Rocco Ladage.

De actie is nu niet meer geldig maar doe jij volgend jaar examen, houd dan Bram Ladage in de gaten. Wie weet geldt de actie volgend jaar weer! En weer een leuk voorbeeld van inspringen op wat er speelt!

Rotterdamse markthal gaat foodopleiding huisvesten

De Rotterdamse locatie van SVO vakopleiding food verhuist van de Schiekade naar de Markthal. De bekende Rotterdamse trekpleister moet een meer inspirerende omgeving zijn voor de studenten. De verschillende Rotterdamse opleidingen van SVO verhuizen in het najaar naar de nieuwe locatie in de Markthal, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen.

Fletcher Hotels x Friesland College | Eigen opleidingen

In de horeca liggen de banen voor het oprapen. Kansen te over, voor mensen die als startende professionals aan de slag willen in de keuken of bediening. Na de zomer start Fletcher Hotels met een aantal uitdagende opleidingen. Deze routes zijn samengesteld met de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF), onderdeel van het Friesland College.

Fletcher Hotels is altijd op zoek naar goede koks en bedienend personeel. Daarom bieden Fletcher Hotels en de MHF mensen met belangstelling voor de horeca of voor koken de kans om in de praktijk uit te groeien tot professionals in de bediening of keuken. In een mbo-route van twee jaar gaan studenten aan de slag in het restaurant van een Fletcher hotel en worden hier ook opgeleid. Praktijk op de werkvloer en theorie in de lessen komen zo samen.

Ruckus Networks | Meer veiligheid en efficiëntie in hotels en een betere ervaring voor gasten

In de wereld van hospitality is het goed samenwerken van meerdere applicaties en uiteenlopende apparatuur heel belangrijk. Daarmee kunnen hotels plannen maken voor een toekomst waarin zowel de gasten als het hotel zelf steeds meer bandbreedte gaan gebruiken. Ruckus Networks, onderdeel van CommScope, heeft onlangs hun portfolio uitgebreid en daarmee vereenvoudigen zij het gebruik van glasvezel in hotels en faciliteren ze nieuwe IoT (Internet of Things)-oplossingen. Met andere woorden: het zorgt ervoor dat de verschillende apparaten en verbindingen gemakkelijker met elkaar communiceren wat zorgt voor een verbeterde ervaring voor de gasten!

Win een baan als General Manager! | NXT GM 2020

Je kunt nu mee doen met de NXT GM Challenge en dan maak je kans op een baan als General Manager bij Postillion Hotels. Weer een inspirerende manier om te zoeken naar personeel!

Een magische vertoning van Harry Potter met een live-orkest gaat de wereld rondreizen

Ervaar de magie van de wereldberoemde Harry Potter-films van JK Rowling met een prachtig live-orkest. De Harry Potter ™ filmconcertserie gaat op een groot, wereldwijde tournee door 48 landen. Harry Potter en de Steen der Wijze worden in Londen getoond in de Royal Festival Hall op 17 en 18 september, vergezeld door het uitstekende, 69-man grootte, Czech National Symphony Orchestra.

Ook in Nederland: Harry Potter en de Orde van de Feniks ™ In Concert te Rotterdam, De Doelen van 01/16/2020 tot 01/19/2020.

Buses4Homeless | Een innovatieve oplossing voor daklozen

Buses4Homeless is een goedkope holistische oplossing voor daklozen. Ze renoveren ontmantelde bussen in ruimtes voor eten, slapen, welzijn en proberen vanuit hier daklozen opnieuw te betrekken bij de gemeenschap. Hoe het werkt? De daklozen krijgen een intensief programma van 3 maanden aangeboden waarin ze hen helpen de problemen op te lossen die ertoe geleid hebben dat ze dakloos zijn geworden. Ze bieden ze de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, plaatsen ze als leerlingen, trainen ze en help ze met het zoeken en borgen van banen te borgen en betrekken ze opnieuw in de gemeenschap. Meer informatie over Buses 4 Homeless vind je op hun website, hier kun je ook een donatie doen.

‘Designated smoking cabin’ in Singapore | Transformeert 99,95% van de sigarettenrook in schone lucht

De eerste ‘designated smoking cabin’ bevindt zich net buiten Fusionopolis in Singapore en is in gebruik sinds mei 2019. Het is een rookcabine die sigarettenrook filtert en schone lucht afgeeft aan de omgeving. Singapore heeft zeer strenge wetten voor roken in het openbaar en in deze rookcabine kunnen mensen legaal roken, het luchtfiltersysteem elimineert ‘tweedehands’ roken. In de cabine kunnen maximaal 10 rokers tegelijkertijd. Het bedrijf achter deze cabines wil tegen het einde van 2019 60 rookcabines in Singapore neerzetten. Gespot door de dagelijkse nieuwsbrief van Trendwatching.

The World’s 50 Best Restaurants 2019 | De lijst van 51-120

Aanstaande dinsdag, 25 juni, worden de 50 beste restaurants ter wereld, gesponsord door S.Pellegrino en Acqua Panna, onthuld tijdens de prijsuitreiking in Singapore. Voorafgaand aan deze lijst hebben ze de uitgebreide top 100 lijst onthuld, met nog eens 20 restaurants ter viering van de 120e verjaardag van sponsor S.Pellegrino dit jaar. De prijsuitreiking wordt live gestreamd op de website van Fine Dining Lovers.

In de uitgebreide lijst twee Nederlandse chefs: op 99, The Jane in Antwerpen (chef Nick Bril) en op 102 Amber in Hong Kong (chef Richard Ekkebus).

Negroni Week in Londen | Delicious Cocktails Charity

Negroni Week keert eind juni terug naar Londen en de veel bekende bars doen daar aan mee en serveren bijzondere Negroni’s voor het goede doel. De Negroni-week is een jaarlijkse traditie (dit jaar voor de 7e keer) en dit jaar is een bijzonder jaar omdat het de 100ste verjaardag van de Negroni cocktail zelf is. In het artikel op de website van The Nudge het verhaal achter de Negroni, de op één na meest bestelde cocktail ter wereld! En je kunt er in lezen welke liefdadigheidsactie ze dit jaar steunen.

Dus als je een Negroni-fan bent, eind juni naar Londen gaan!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.