Trends in het kort | Week 25

22-6-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over functioneel snoepen, overnachten in tempels in Japan of Korea en schattige latte art. En een video over hoe je de ‘meatball pizza bowl’ van de Amerikaanse keten Olive Garden maakt. Amazon’s Alexa gaat gasten van de Marriott hotels ondersteunen en deze zomer kun je in Londen het ijsmuseum SCOOP bezoeken! Ben je eind juni in New York en gek op pizza? Bekijk dan het artikeltje over Le Strade della Mozzarella. En een link naar een artikeltje met foto’s van gerechten van de top 50 van World’s 50 Best Restaurants.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Functional food? Waarom dan niet functioneel snoepen?

Functioneel snoepgoed, snoep waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die de voedingswaarde verhogen, is in Amerika een groeiende trend, schrijft de Amerikaanse voedingshoogleraar Marion Nestle in haar blog Food Politics. Nestle wijst er op dat zoetwarenproducenten moeten oppassen dat ze de ‘jelly bean-regel’ niet overtreden. Die regel houdt in dat zoetwarenfabrikanten geen voedingsstoffen mogen toevoegen om het product alleen maar gezond te laten lijken. Toch is het idee van functioneel snoepgoed zo gek nog niet. ConfectioneryNews wijdde een themanummer aan een handvol start-ups en hippe zoetwarenmakers die erin slagen hun lekkers een hogere voedingswaarde mee te geven. In de link naar het Amerikaanse artikel een aantal voorbeelden.

De Beren Restaurants halen ruim 35.000 euro op voor Alzheimer Nederland 

Bij alle De Beren vestigingen in heel het land stond de maand mei in het teken van Alzheimer Nederland. De stichting – die net als De Beren begon in 1984 – zet zich in voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie en hun dierbaren, door onder meer wetenschappelijk onderzoek naar dementie mogelijk te maken. De Beren, die als eerste horecaketen in Nederland zich heeft in gezet voor de stichting, wil graag dat alle gasten en klanten mooie herinneringen hebben aan hun restaurantbezoek en deze niet vergeten. Vandaar dat een actie voor Alzheimer Nederland een logische stap was. “Afgelopen maand was in iedere vestiging een collectebus voor de stichting te vinden. Daarnaast had ieder restaurant z’n eigen donatiepagina en ging van ieder satémenu 1 euro naar de stichting,” vertelt CEO Ad Schaap. “Dat we met z’n allen 36.655 euro hebben opgehaald is natuurlijk fantastisch.”

Amazon betreedt de hotellerie met Alexa for Hospitality

Amazon heeft een versie voor hotels van spraak assistent Alexa aangekondigd. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in hotelkamers. Hiermee betreedt Amazon dus ook de hotellerie. Alexa for Hospitality is gericht op gasten van bijvoorbeeld hotels en vakantiehuizen. Door het geven van spraakopdrachten kunnen de hotelgasten via de Echo-speakers allerhande apparaten in de hotelkamers bedienen. Ze kunnen bijvoorbeeld de temperatuur inregelen of roomservice bestellen. Ook de nodige vragen worden beantwoord door het systeem, waardoor veel personeelsleden binnen de hotellerie overbodig lijken te worden. Lees verder op de link in de titel naar Bed & Breakfast nieuws. Redactie horecatrends.com: Amazon Alexa wordt deze zomer geïntroduceerd in de hotelkamers van geselecteerde Marriott hotels.

Olive Garden | meatball pizza bowl

Bij Olive Garden in Amerika staat er sinds kort een nieuw item op het menu: de ‘meatball pizza bowl’. De bowl is gemaakt van pizza deeg, deze wordt gevuld met vier verschillende soorten gesmolten kaas en in de oven gedaan tot die een mooi, goudbruin kleurtje heeft. Nadat er een laagje olijfolie is opgedaan, worden er gehaktballetjes met marinade in gegoten. Klinkt lekker toch! Bekijk de ‘how to’ video in de link in de titel.

Verblijf in een tempel in Japan of Korea

Overnachten in een tempel is de ideale manier om het Japanse boeddhisme te ervaren. Hoewel Japan bekend staat om zijn luxe hotels en weelderige ryokans, is er nog een andere, meer bescheiden manier om de gastvrijheid van het land te ervaren. Dit terwijl je tegelijkertijd meer leert over de rijke en fascinerende cultuur van het land. Het wordt ook wel shukubo genoemd. Een paar dingen om in gedachten te houden: je hoeft niet te verwachten dat je verwend wordt. De ervaring is comfortabel maar het is geen luxe. Veel tempelkamers hebben geen eigen badkamer, dus het kan zijn dat je een aantal faciliteiten moet delen. Het kan ook zo zijn dat er geen wi-fi beschikbaar is, maar omdat je waarschijnlijk naar een tempel bent gekomen om rust te vinden is het niet heel erg om even niet in contact te staan met de buitenwereld. Klik hier om een tempel te vinden waarin je verblijven kunt. En een link naar de Japanse Terahuka ofwel Temple Stay. Je kunt ook verblijven in tempels in Korea.

Sweet Moment NYC |  Schattige latte art

Sweet Moment NYC is een koffiewinkeltje in New York waar je verschillende bijzondere en schattige latte’s kunt bestellen. Bovenstaande link naar een video van Spoon University geeft een aantal voorbeelden. De koffiezaak heeft meer bijzondere gerechtjes op de kaart, zoals BINGSOO (een zoet dessert gemaakt van geschaafd ijs) of Black Sesame Redbean, melk-ijs met zwarte sesamsaus, rode bonen, rijst wafel en witte chocola. Dus ben je in New York? Zet Sweet Moment op Mott Street dan zeker op je lijstje en probeer hun creamart matcha, creamart red velvet of creamart taro!

SCOOP in London | De mooie wereld van ijsjes

Het Britse ‘Museum of Food’ keert terug met zijn eerste grote tentoonstelling: ‘SCOOP: The Wonderful Word of Ice Cream’. Terwijl de zomer op het punt staat van beginnen, ontdek je hier alles wat je wilt weten over ijs. Het verleden, het heden en de toekomst. Het is geen gewone museumexpositie, SCOOP brengt je favoriete dessert tot leven terwijl al je zintuigen worden geprikkeld. Verwacht ijsweer, eet glow-in-the-dark-ijs, begrijp de neurowetenschap van de bevroren traktatie en verken de donkere kant van desserts. Wanneer? Van 3 juli tot 30 september 2018 in het Gasholders Londen op Kings Cross.

World’s 50 Best Restaurants | De volledige lijst van 2018

Osteria Francescana in Modena, Italië, van chef-kok Massimo Bottura is voor de tweede keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Eerder gebeurde dit al in 2016. Dit jaar vond de prijsuitreiking plaats op dinsdag 19 juni in Palacio Eudkalduna in Bilbao, Spanje, gesponsord door S.Pellegrino en Acqua Panna.

De hele lijst is te vinden door op de link in de titel te klikken, wat echter ook interessant is dit artikel: The World’s 50 Best Restaurants 2018: the list in pictures.  De volledige lijst maar dan met foto’s van gerechten!

Le Strade della Mozzarella in New York

Voor het echte Italiaanse gevoel ga je naar Pizzeria Kestè op Fulton Street in New York. Daar vindt op 28 en 29 juni Le Strade della Mozzarella plaats. Liefhebbers van lekker eten zullen worden getrakteerd op twee dagen van de beste pizza’s, pizzabakkers uit Napels zullen die kant opkomen om samen met talent uit New York en San Francisco de meest lekkere pizza’s klaar te maken.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.