Trends in het kort | Week 24

14-6-2019

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een ‘Chocolate University’ in België, Sky High Dining in Londen en in Seoul is het 500ste hotel van Novotel geopend.

DE NLVVM, VVN en de Vereende willen samen de veiligheid van maaltijdbezorgers verbeteren en het feestcafé ‘Feest van Joop’ in Amsterdam is recent heropent met een frisse, nieuwe look.

Amsterdam krijgt een ‘Zero Energy Hotel, hotel Breeze aan de rand van het IJmeer en Londen krijgt een ‘infinity pool’ op een gebouw van 55 verdiepingen, wij begrijpen nog niet helemaal hoe je erin komt!  

En de ‘Hard Rock Group of hotels’ opent dit najaar een vestiging in Los Angeles en het gebouw krijgt de vorm van een gitaar. En deze zomer ook weer in Londen: Zoo Nights in de London Zoo (adults only)!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Chocolate University in België

Op 3 juni lanceerde Syntra West in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade en Selmi de tweede “Chocolate University” in België. De Chocolate University moet een internationaal kenniscentrum worden waar chocolatiers hun kennis van trends en technieken binnen de wereld van de chocolade delen. Deze ‘universiteit’ is gevestigd in Brugge.

Sky High dineren in een reuzenrad

Koning van de pop-up restaurants, Jimmy Garcia, biedt gasten nu de kans om van een 5-gangen diner te genieten in het iconische Emirates Air line Greenwich reuzenrad. Jimmy en zijn team koken, vanuit een omgetoverde garage, een op maat gemaakt menu die o.a. bestaat uit canapes, coquilles, lam en een overheerlijk dessert. Tevens serveren ze bijpassende wijnen en cocktails die je kunt nuttigen terwijl je uitkijkt op de prachtige skyline van Londen. Voorafgaand aan de ‘vlucht’ is er eerst een 30 minuten lang durende ontvangst in de bar op de grond. De ‘vlucht’ zelf duurt ongeveer een uur.

Hotel Breeze in Amsterdam | Zero Energy Hotel

Aan de rand van het IJmeer, opent binnenkort het nieuwe Hotel Breeze, het eerste Zero Energy Hotel ter wereld. Met onder andere een innovatief klimaatsysteem, intensieve samenwerking en circulariteit tilt de hotel duurzaamheid in haar branche naar een hoger niveau. Het klimaatsysteem is gebaseerd op natuurlijke airconditioning en in het hotel gaat Blycolin hun duurzame lakens, de Reborn, testen.

Novotel opent 500ste hotel | Novotel Ambassadeur Seoul Dongdaemun

Het hotel met 523 kamers beschikt over de nieuwste state-of-art digitale faciliteiten en designs van Novotel en is gelegen nabij grote historische bezienswaardigheden inclusief Heuinginjimun, een van de “acht poorten van Seoul” die dateert uit de 14e eeuw. Bij Novotel draaide het altijd al om een zo comfortabel mogelijk verblijf voor gasten, maar bij het Novotel Ambassador Seoul Songdeamun,  wordt gemak versterkt door digitale technologieën inclusief een mobiele conciërge waar gasten gratis gebruik van kunnen maken gedurende hun verblijf. De applicatie zit vol met informatie over het hotel en kaarten maar bevat ook een bel en sms functie wanneer je bijvoorbeeld de stad aan het ontdekken bent en informatie wilt. Bij terugkomst in het hotel, kunnen gasten d.m.v. het scannen van QR codes die verbonden zijn aan hun kamer toegang krijgen tot het beheren van de kamer en de aanvragen doen voor overige hotel voorzieningen via de iStayapp die ze op hun eigen telefoon kunnen downloaden. Een slimme kiosk voorziet gasten van handige hotel informatie over o.a. faciliteiten, laatste F&B en kamer promoties en een media kanaal die een overzicht toont van de Dongdaemun wijk. Tevens biedt het hotel ook een oplaadstation voor elektrische auto’s.

‘s Werelds eerste infinity zwembad met 360 graden uitzicht komt naar Londen

Het zwembad komt op het dak van een 55 verdiepingen hoog gebouw en voorziet van een onbelemmerd uitzicht op de hoofdstad van Engeland. Als je de foto’s checkt op de website van Robb Report vraag je je misschien af hoe je in hemelsnaam in het zwembad komt. Lees snel het artikel om achter het antwoord te komen!

‘s Werelds eerste hotel in de vorm van gitaar wordt in Los Angeles gebouwd

De Hard Rock Group breidt zijn hotel portfolio uit naar Los Angeles. Ze hebben al 17 vestigingen in Noord-Amerika maar deze nieuwe vestiging in Los Angeles krijgt 35 verdiepingen en is gevormd naar een gitaar! De opening van het Seminole Hard Rock Hotel en Casino staat gepland op 24 oktober. Vanaf 24 juli kun je reserveren.

Dierentuin nachten | Deze zomer vrijdag nachten in de Londense dierentuin

Dierentuin nachten komt terug in de zomer van 2019, vanaf 7 juni tot 26 juli. Alleen voor volwassenen, een unieke kans om op zomerse vrijdagavonden een mix van het wilde leven en het stadsleven te ervaren. Er zullen diverse activiteiten zijn zoals: ‘plonk crazy golf course’, een rondleiding inclusief een ‘Moon-walking’ Emoe of ondervindt wat dieren uitspoken zodra het donker wordt tijdens de rondleiding ‘Birds and the Bees’. Tevens zullen er tal van street-food kraampjes aanwezig zijn die diverse unieke gerechten serveren met genoeg keuzes voor zowel herbivoren als carnivoren.

Feestcafé ‘Het Feest van Joop’ heropent met frisse, nieuwe look

Recent heeft het vernieuwde ‘Het Feest van Joop’ haar deuren geopend. Het feestcafé heeft de afgelopen maanden een flinke verbouwing ondergaan. Voor de vernieuwing van het feestcafé sloegen eigenaren de handen ineen met twee jonge ondernemers uit de evenementenbranche, Stijn Jesse en Giovanni de Capitani.

NLVVM, VVN en de Vereende slaan handen ineen om veiligheid maaltijdbezorgers te waarborgen

De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Vereende streven gezamenlijk naar het verbeteren van de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers. Dat zijn de drie partijen overeengekomen tijdens een speciaal overleg begin dit jaar. Tijdens het overleg is uitgebreid gediscussieerd over de stappen die gezet dienen te worden om de verkeersveiligheid daadwerkelijk te verbeteren. Dit heeft geleid tot een aantal uitspraken die zijn gebundeld in een Verklaring voor Verkeersveiligheid. Doel van deze verklaring is dat de aangesloten ondernemingen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van de verkeersveiligheid van de eigen medewerkers en hier vanuit de eigen onderneming op investeren.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.