Trends in het kort | Week 24

16-6-2017

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een Titanic thema hotel in Belfast en een pop-up restaurant met wel een heel bijzondere naam: ‘The Restaurant of Order Mistakes’.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Rooms hotels laten Georgië zien met een privé jet

Rooms Hotels Kazbegi en Tbilisi, beide gelegen in Georgië, hebben zich voorgenomen om Georgië, één van de opkomende culturele hotspots van Europa, te promoten en op de kaart te zetten als een wereldse bestemming. De gasten van de Rooms Hotels kunnen gebruik maken van hun eigen privé jet waarmee de twee hotels hun geboorteland laten zien.

Titanic thema hotel in Belfast

De transformatie van het legendarische Harland & Wolff-gebouw in het meest authentieke Titanic-thema-hotel van de wereld is bijna afgerond. De spectaculaire twin Drawing Offices gaan deze zomer open voor het publiek. Harland & Wolff is al ruim 150 jaar gespecialiseerd in het ontwerp en de bouw van grote passagiersschepen (zoals de Titanic). Het bedrijf had faciliteiten op de Rivieren Clyde, Mersey en Thames, maar zijn scheepswerven in Belfast behoorden tot de grootste van de Britse Eilanden.

‘The Restaurant of Order Mistakes’ had alleen obers met dementie of Alzheimer

Van 2 juni – 4 juni opende in Tokio’s Toyosu district het bijzondere pop-up restaurant ‘The Restaurant of Order Mistakes’. Een pop-up restaurant met een missie. Ze hebben alleen obers met dementie en/of Alzheimer ingehuurd. Het uitgangspunt van het pop-up restaurant was dat de medewerkers met dementie, per ongeluk de verkeerde bestelling konden brengen. Maar als je je dat bewust bent, verandert je perceptie over degenen die last hebben van deze hersenziekten waardoor je begrip verhoogt. In september wordt een ander pop-up evenement georganiseerd dat samenvalt met World Alzheimer’s Day (21 september).

Pop-up restaurant door Air France in NYC: Parijs als dessert!

Air France wil de exclusieve erfenis van het gastronomisch modieus zijn voortzetten. Air France zal zijn eerste pop-up restaurant in New York openen tussen 20 en 24 juni. Hier kun je een droomkaartje winnen om de prachtige en romantische stad Parijs te zien. Je zou het gelukkige paar maar zijn dat ‘Parijs als dessert’ wint! Vlieg in de business class naar Parijs, geniet van een culinair avontuur in een Michelin-sterren restaurant, slaap in het Marriott hotel en dit alles kosteloos. Zorg ervoor dat je gepakt en met paspoort komt eten zodat je meteen weg kunt als je wint!

Pop-up voor slechts één dag: ’s werelds eerste cracker restaurant

Dit pop-up ‘cracker’ restaurant dat maar een dag open zal zijn gaat een 5-gangen lunch en een 6-gangen diner serveren. Elke gang wordt geserveerd op Jacobs crackers. Donderdag 22 juni maakt Alex James het menu op de crackers. Aanschuiven bij dit pop-up restaurant is gratis. Inschrijven kan hier.

Food branding door restaurants: direct op hun gerechten of drankjes om te imponeren op Instagram

Alles van ijs tot ramen heeft een logo erop. Restaurants in de Verenigde Staten gaan steeds vaker hun gerechten en drankjes ‘branden’ op de borden. Gepersonaliseerde hamburger broodjes hebben we al wel eens gezien in mini-ketens, zoals Umami Burger of Burgerfi. Maar branding in cocktails (ijsblokjes met naam), een kom pasta (met logo of naam) of een tonijn met de naam van het restaurant erin gebrand? Ken jij hiervan voorbeelden? We horen het graag!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.