Trends in het kort | Week 23

10-6-2022

  • Trends we spotted afbeelding
  • Tenzing natural energyTenzing natural energy
  • Apollo Hotela are now Leonardo HotelsApollo Hotela are now Leonardo Hotels
  • National Museum in Oslo openedNational Museum in Oslo opened
  • Audi teams up with Restaurant Noma and MADAudi teams up with Restaurant Noma and MAD

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. ‘boomvrij papier’, notitieboekjes gemaakt van geupcycled steenafval. Is ‘Paper / On The Rocks’ interessant als stationary voor hotels die ernaar streven zo duurzaam mogelijk te zijn?

Audi USA slaat de handen ineen met restaurant Noma (***) en de wereldwijde non-profitorganisatie MAD om gesprekken over duurzaamheid op gang te brengen. En het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design opent op 11 juni 2022 in Oslo.

Je kunt ‘feather bowling’ spelen in Randolph Beer bar in Brooklyn. Wij hadden nog nooit gehoord van ‘Feather Bowling’, ofwel ‘Trabollen’ zoals ze het in België noemen, jij wel? En de bakmixen van Coffeelicious Bakery liggen nu ook bij Albert Heijn in de schappen.

Een culinaire cruise tijdens de honderdste editie van het zeilevenement ‘Kaagweek’, varen lang zes culinaire adressen: Bistro La Croute, Suzie’s en Van Aken, Plantage 87, de Vergulde Vos en Tante Kee!

Wij vinden het eenvoudige idee achter de Pride Wopper van Burger King in Oostenrijk (met een broodje van 2 dezelfde kanten voor “gelijke liefde en gelijke rechten”) gaaf, maar de campagne krijgt veel reacties. De Colombiaanse brouwerij Dos Tercos drukt beloftes van presidentskandidaten op bierblikjes. Ideetje voor Nederlandse biermerken, hier wordt ook nog weleens wat vergeten!  

De Apollo Hotels zijn met succes omgevormd tot Leonardo Hotels en hun nieuwe website is ook online. En TENZING Natural Energy is nu ook in Nederland verkrijgbaar, het is een volledig plantaardige, caloriearme energiedrank met een positieve impact op de planeet.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

De Colombiaanse brouwerij Dos Tercos drukt beloften van presidentskandidaten op hun bierblikjes

Elke verkiezingscampagne staat bol van de beloftes van politici die stemmen proberen te winnen. In Colombia wil een ambachtelijk biermerk de winnende kandidaat aan zijn woord houden. Vlak voor de presidentsverkiezingen van 29 mei – met een tweede ronde op 19 juni – bracht Dos Tercos een reeks ‘Cervezas Inolvidables’ (Onvergetelijke Bieren) uit, “die tot doel hebben te voorkomen dat één van onze kandidaten in de toekomst aan selectief geheugenverlies of mentale black-outs lijdt en vergeet wat ze ons beloofd hebben”. Ideetje voor Nederlandse brouwers? Er wordt hier ook nog weleens wat vergeten!

Je kunt ‘Feather Bowling’ spelen in de Randolph Beer bar in Brooklyn

De eerste en enige ‘Feather bowling’-joint in NYC is in Randolph Beer in DUMBO. Dit van oorsprong Belgische spel is het middelpunt van een 650 vierkante meter grote uitbreiding bij Randolph Beer. Eigenaar Dave Plate heeft jarenlang geprobeerd dit unieke spel naar deze kant van de Atlantische Oceaan te importeren en nadat de pandemie die zijn oorspronkelijke plannen om een vlaggenschip aan het water in Williamsburg te verhuren een halt toeriep, slaagde hij erin de lege ruimte naast zijn bar te bemachtigen, waar nu twee 21 meter lange en 2 meter brede bowlingbanen met veren zijn gevestigd. Meer in het artikel op de website van Time Out New York, link in de titel. Wij hadden nog nooit gehoord van ‘Feather Bowling’, ofwel ‘Trabollen’ zoals ze het in België noemen, jij wel?

TENZING | De natuurlijke energiedrank met positieve impact

TENZING Natural Energy is een volledig plantaardige en caloriearme energiedrank met een positieve impact op de planeet. Dit drankje is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Na een succesvolle introductie in het Verenigd Koninkrijk, is het merk met 100% Nederlandse roots nu te koop bij Albert Heijn, Jumbo en flitsbezorgdienst Gorillas. Oprichter Huib van Bockel heeft een duidelijke missie: “We willen de markt opschudden door een natuurlijk alternatief te bieden voor de traditionele energiedranken en transparant te zijn over onze impact op de natuur.”

TENZING Natural Energy bevat 60% minder suiker dan energiedranken en bestaat volledig uit plantaardige ingrediënten, zoals groene koffie, groene thee, acerola en himalayazout. TENZING heeft zichzelf de missie gesteld om positieve impact te maken op de planeet. Het merk is B-corp gecertificeerd en opereert volledig CO2-negatief. De groene thee in de drank beschikt over het Rainforest Alliance-keurmerk, het blikje is eindeloos recyclebaar en vrij van de chemische stoffen. Bovendien doneert TENZING 5% van de winst aan milieuprojecten, zoals ‘Clean up Basecamp’, dat afval opruimt op de Mount Everest.

Coffeelicious Bakery in de schappen bij Albert Heijn

‘Never waste a good crisis’, zei Winston Churchill en dat hebben de eigenaren van familiebedrijf Coffeelicious Bakery letterlijk genomen. Hun droom om 20 filialen door het land te openen kwam abrupt tot een einde gedurende de corona crisis. Inmiddels verkopen ze landelijk hun lekkernijen via de flitsbezorger Gorilla’s, zijn ze niet weg te denken bij lokale supermarkten en hebben ze hun eigen bakmixen ontwikkeld. De kwaliteit en smaak van de Dordtse bakmixen is Albert Heijn niet ontgaan. Zij hebben hun bakmixen nog maar net gelanceerd en je vind ze al in de schappen van de grotere Albert Heijns door heel Nederland.

Culinaire cruise tijdens de honderdste Kaagweek

Zondag 10 juli vindt de honderdste (!) editie van de Kaagweek plaats, met een culinaire cruise! Vanaf het water bezoek je zes adressen, La Croute in Warmond, Plantage 87 in Roelofarendsveen, Suzie’s en Van Aken in Oegstgeest, de Vergulde Vos in Rijpwetering en Tante Kee op Kaageiland. Bij elk adres geniet je van heerlijke gerechtjes die worden geserveerd op biologisch afbreekbaar materiaal. Het team van Tante Kee vindt je op die dag bij Scheepswerf van Lent. De tocht eindigt bij de Kaagsociëteit, waar je afsluit met een kaasplankje van vier boerderijen aan de Kaag die ambachtelijke rauwmelkse kaas en boter maken volgens een eeuwenoude traditie. Tickets bestel je via de link in de titel.

Apollo Hotels succesvol getransformeerd tot Leonardo Hotels

Vier jaar na de overname van Apollo Hotels door de Fattal Hotel Group, in Europa opererend onder de naam Leonardo Hotels, zijn 15 hotels in de Benelux volledig getransformeerd tot Leonardo Hotels. Na de overname en een herpositionering werd in 2018 het besluit genomen om alle Apollo Hotels (behalve het Apollo Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam) te rebranden. Met de rebranding van het Apollo hotel in Breda en de livegang van de nieuwe Leonardo-websites is de rebranding succesvol afgerond. De afgelopen twee jaar werd er fors geïnvesteerd in het product en sloten alle 15 hotels zich aan als Leonardo Hotel. Hiermee brengt Fattal Hotel Group internationale allure en een bijpassende uitstraling naar Nederland en België. Tevens werd het Plaza Hotel in Antwerpen toegevoegd aan het portfolio.

Het Nationaal Museum voor Kunst, Architectuur en Design opent op 11 juni 2022 in Oslo

Het nieuwe nationale museum van Noorwegen in Oslo wordt het grootste kunstmuseum in de Noordse regio. Met het nieuwe Nationaal Museum krijgt Noorwegen een unieke ruimte voor de meest uitgebreide collectie kunst, architectuur en design van het land. Meer dan 6.500 werken, van de oudheid tot de meest recente hedendaagse aanwinsten van het museum, zullen te zien zijn in een collectietentoonstelling die twee verdiepingen en bijna 90 zalen beslaat. Het gebouw omvat ook een spectaculaire ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen – de Lichthal op het dak – evenals een groot dakterras in de open lucht, cafés, een winkel en de grootste kunstbibliotheek in de Noordse regio. Het museum ligt aan de haven van Oslo, dicht bij de promenade, en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Meer in hun persbericht, link in de titel.

De Pride Wopper van Burger King Oostenrijk

Alhoewel wij het eenvoudige idee achter de Pride Wopper van Burger King in Oostenrijk (met een broodje van 2 dezelfde kanten voor “gelijke liefde en gelijke rechten”) gaaf vinden, stellen sommige mensen (vooral in de VS) de campagne op internet aan de kaak. Ze vinden dat onderwerpen als politieke opvattingen, religie en seksuele voorkeur niet in reclame voor fastfood mogen voorkomen. Ter verdediging geven lokale Oostenrijkers via Twitter commentaar door te zeggen dat slechts de helft van de campagne echt in de Pride Whopper tweet te zien is, omdat het “beter uitgelegd wordt in de posters en advertenties” in Oostenrijk. Bekijk de opmerkingen in het artikel van Hype Beast, link in de titel.

Boomvrij papier | Notitieboekjes gemaakt van geupcycled steenafval

Met behulp van een in Taiwan ontwikkeld proces maakt de Nederlandse startup ‘Paper / On The Rocks’ van afvalproducten uit de landbouw en de mijnbouw een nieuw soort papier. Het ziet er hetzelfde uit en voelt hetzelfde aan als traditioneel papier, maar verbruikt niet dezelfde hoeveelheid grondstoffen. Dit boomvrije alternatief voor papier wordt ‘Stonepaper’ genoemd en wordt gemaakt van afvalgesteente dat overblijft van verschillende mijnbouwprocessen. Calciumcarbonaatstenen worden vermalen tot een fijn stof dat wordt gemengd met een kleine hoeveelheid gedeeltelijk gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE). Zie het artikel op Springwise voor meer details, link in de titel. Interessant als stationary voor die hotels die ernaar streven zo duurzaam mogelijk te zijn?

Audi USA werkt samen met restaurant Noma (***) en de non-profitorganisatie MAD om gesprekken over duurzaamheid op gang te brengen

Audi in de USA kondigde recent een samenwerking aan met het in Kopenhagen gevestigde Restaurant Noma – in 2021 uitgeroepen tot nummer 1 in de wereld door de prestigieuze World’s 50 Best Restaurants organisatie – en met de voedsel- en gastvrijheidsorganisatie MAD. Hiermee wordt een gedeelde passie voor innovatie, focus op duurzaamheid en toewijding aan het stimuleren van positieve verandering versterkt.

Het partnerschap omvat onder meer een drie avonden durende Noma dinerreeks in Los Angeles in juli (19-21), het organiseren van de allereerste MAD Monday speaker series (18 juli) in LA en het financieren van zes beursontvangers om de MAD Academy in Kopenhagen, Denemarken, bij te wonen. Meer in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.