Trends in het kort | Week 22

1-6-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over het 55-jarig bestaan van Hilton Rotterdam, een vegetarisch cocktailmenu ‘Drink your Greens’ en Ferran Adria’s nieuwe ‘food lab’, elBulli 1846, opent in 2019.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Hilton Rotterdam viert 55-jarig bestaan met ludieke actie!

 Hilton Rotterdam vierde afgelopen woensdag haar 55-jarig bestaan. Op 30 mei was het exact 55 jaar geleden (1963) dat Conrad Hilton officieel Hilton Rotterdam opende. En dat vierde het hotel met verschillende feestelijke activiteiten waaronder een speciale actie; alleen op deze dag waren er 55 kamers voor slechts €55 te boeken voor een overnachting in juli of augustus,

Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan aanstaande maandag, 4 juni, twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – de strijd met elkaar aan: welk team is het parcours de baas en weet de emmer bij de finish het snelst met water te vullen? De ploeg die de snelste tijd neerzet met de volste emmer, gaat naar huis met het felbegeerde gouden dienblad. “Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder supporters. Van jong tot oud: iedereen is hartstikke welkom om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Laura Zwaan van Little Monkey Events die samen met Café van Zanten de Kelnerrace organiseert. Na afloop kunnen de Usian Bolt’s, Dafne Schippers’ en supporters terecht bij de foodtrucks bij Café van Zanten. En de in Rotterdam alom bekende zanger Hans zorgt voor een gezellig sfeertje.

Kit Kat machine voor mensen met vertraging op het vliegveld

Vliegvelden staan niet altijd synoniem voor klanttevredenheid, Kit-Kat hoopt dit te veranderen met zijn nieuwe luchthavenautomaat, die een gratis Kit-Kat aanbiedt aan mensen die vertraging van een vlucht ondervinden. De machine staat op het vliegveld van Sao Paolo en is uitsluitend voor passagiers die vertraagd zijn. Dit kunnen ze bewijzen door hun vliegticket te scannen.

Verschillende ruimtes van de nieuwe Virgin Voyage ontworpen door Nederlands bedrijf concrete

Het Nederlands ontwerpbureau conrete werkt aan verschillende ruimtes binnen het nieuwe schip van Virgin Voyages. The Athletic Club en Test Kitchen Restaurant. Virgin kwam vorige week met de eerste ontwerpen van het schip, die in 2020 in zee moet gaan. Naast concrete zijn ook Tom Dixon en Roman and Williams betrokken bij het ontwerp en design van het reusachtige schip.

Le Refuge des Fondus: Wijn in babyflesjes

Babyflesjes alleen voor baby’s? Niet bij Le Refuge des Fondus in Parijs. De eigenaar van dit restaurant, weggestopt in de levendige Boheemse wijk Montmartre, serveert al jaren de wijn in babyflesjes. Op deze manier omzeilt hij de belasting op wijn in glazen. Gasten kunnen hier een leuke (niet al te serieuze) culinaire ervaring verwachten met heerlijke fondue, wijn in babyflesjes en boeiende gesprekken met tafelgenoten van over de hele wereld.

Hoe nieuwkomer Freshii de ‘healthy eating scene’ in het Verenigd Koninkrijk op zijn kop zet

De Canadese gezonde fast-casual keten Freshii is dit jaar met ambitieuze plannen begonnen in het Verenigd Koninkrijk. Ze hopen komende vijf jaar uit te groeien naar 200 winkels. De eerste Britse locatie werd in februari geopend in Chancery Lane waarna een tweede vestiging opent in juni 2018 in Bow Lane. De eerste franchisewinkel zal rond dezelfde tijd in Greater London worden gelanceerd..

Ahimi & Unami | Plantaardige tonijn en paling

De tonijn en paling die op plantaardige basis zijn gemaakt door het in New York gevestigde bedrijf Ocean Hugger Foods hebben de naam Ahimi en Unami. Ahimi werd geïntroduceerd in 2017 en is gemaakt van tomaten, soja-saus zonder GMO, gefilterd water, suiker en sesamolie. Het geeft vegetariërs en flexitariërs de mogelijkheid om de smaak van ‘rauwe tonijn’ in sushi, poké, wraps en salades te beleven. Unami zal later dit jaar worden geïntroduceerd en zal een alternatief zijn gebaseerd op aubergine.

Duck & Waffle | Veggie-geinspireerd cocktail menu

Het restaurant Duck & Waffle in Londen had tijdens de ‘National Vegetarian Week’ (14-20 mei) een vegetarisch geïnspireerd cocktailmenu, genaamd ‘Drink Your Greens’. Het menu werd gemaakt door Rich Woods, hoofd van cocktail- en spiritontwikkeling van het bedrijf, en bevat 10 drankjes met een groente twist. Onder andere op het menu: een Artichoke Negroni, gemaakt  van Bombay Sapphire Gin met Campari, Martini Vermouth-blend en artisjokdestillaat; en een Martini-stijl Green Gimlet, een combinatie van Fords Gin, tomatenwijn en groen blad destillaat. Of wat dacht je van een Red Pepper Spritz, gemaakt van Russische standaardwodka, geblancheerde rode pepervlokken, Noilly Prat Dry Vermouth, rode peper-likeur en overgoten met Prosecco.

Ferran Adria’s nieuwe ‘food lab’ opent in 2019

Ferran Adrià opent eindelijk zijn langverwachte food lab, elBulli 1846. De opening is naar verwachting tussen juli en oktober 2019, in het beroemde elBulli-restaurant in Roses, Spanje. Het project, vernoemd naar het aantal gerechten dat het restaurant heeft gemaakt, heeft jarenlang stilgelegen doordat er twijfels waren over de impact op het milieu door de locatie van het laboratorium in het natuurpark Cap de Creus. Lees meer hierover op de website van Fine Dining Lovers.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.