Trends in het kort | Week 21

25-5-2018

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere over Hilton stopt met het gebruik van plastic rietjes, OpenTable introduceert Business Intelligence Suite voor GuestCenter en Jan van Lissum start nieuw restaurantplatform.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Dudok opent nieuwe vestiging in het park bij de Euromast | Rijksmonument verbouwd tot Dudok In Het Park (Alleen NL)

De wereldberoemde appeltaart en bitterballen van Dudok eet je nu ook in het Rotterdamse Euromastpark. Dudok In Het Park heet de nieuwste aanwinst van de Dudok Groep. Het is een dagzaak in een monumentaal pand midden in het groene hart van de stad. Op zondagochtenden verandert de locatie in een concertpodium voor jazz, klassiek en wereldmuziek. Het voorjaar voor Dudok begint klinkend!

Hilton stopt met het gebruik van plastic rietjes

Hilton zal alleen al in Europa, het Midden Oosten en Afrika vijf miljoen rietjes en 20 miljoen plastic waterflesjes op jaarbasis verwijderen. Het totaal aantal rietjes dat hiermee wordt bespaard in de regio, zou een totale lengte hebben die langer is dan de rivier de Seine. Deze maatregel is onderdeel van een andere mijlpaal in de branche: de 2030 doelstellingen die het bedrijf heeft gesteld om de ecologische voetafdruk te halveren en de sociale impact te verdubbelen. De EU komt bovendien binnenkort met nieuwe richtlijnen over het gebruik van single use plastics.

Jan van Lissum start nieuw restaurantplatform (alleen NL)

Na 12 gedrukte edities van Gault&Millau Nederland te hebben uitgegeven gooit Jan van Lissum met zijn ‘The Wine & Food Association’ het roer compleet om. Onder de naam ‘Proefschrift Restaurants’ start een nieuw online platform met een selectie van de betere restaurants van Nederland. Een platform dat vrijwel dagelijks wordt voorzien van nieuwe recensies en updates met daaraan gekoppeld een jaarlijkse awardpresentatie voor de beste restaurants per categorie en professionals die er werkzaam zijn.

Het 010/020 Supporters Diner

Samenwerkende koks is niets nieuws dezer dagen, maar tussen steden valt het mee. Zeker tussen die aartsrivalen Amsterdam en Rotterdam. Maar stiekem vinden de restaurants daar elkaar best een beetje tof. Dus organiseert Guustronomie in samenspraak met Dertien eens in de paar maanden een diner waarbij restaurants uit beide steden elkaar uitnodigen voor een collaboratief diner onder de naam 010/020 diners. Omdat het 010/020 diner internationaal gaat (24 oktober in New York), wordt er zondag 9 september een supporters diner georganiseerd. Het menu zal hier worden proef gekookt terwijl de avond tegelijkertijd dient als fundraiser – alle opbrengsten van het diner worden geïnvesteerd in het avontuur in New York.

OpenTable introduceert Business Intelligence Suite voor GuestCenter

OpenTable, de wereldleider in online restaurant reserveringen en onderdeel van Booking Holdings, Inc., heeft vandaag een business intelligence-suite aangekondigd voor het restaurantmanagementproduct GuestCenter. De nieuwe suite geeft restaurants de tools en inzichten die ze nodig hebben om meer gasten te plaatsen, om de reserveringsgewoonten en voorkeuren van hun gasten beter te begrijpen en om de gastvrijheid te personaliseren.

Een kom van pizzadeeg gevuld met gnocchi

Bij DiAnoia’s Eatery verkopen ze een ‘pizza kom’ gevuld met gnocchi. The Eatery bevindt zich in Pittsburgh, Pennsylvania. Naast de indrukwekkende menukaart vol smakelijke vlees- en pastagerechten, is er ook plek voor een gnocchi van tomatenroomsaus, geserveerd in een kom gemaakt van pizzadeeg. “Italianen eten bij elke gang wel brood”, vertelt chef-kok Dave Anoia Thrillist. “Dus ik leg het gewoon op één bord.”

Meest dure taco ter wereld

Chef-kok Juan Licerio Alcala heeft een taco van $ 25.000 gemaakt die blijkbaar niemand wil bestellen. Hij runt de keuken in het Grand Velas Los Cabos-resorthotel in Baja California, Mexico, waar je duizenden dollars per nacht betaalt om te verblijven in kamers die waarschijnlijk te mooi zijn om van te genieten, net als deze taco.

Slapen onder de sterren in een luxe ‘vogelhuisje’ in Afrika

Je hebt waarschijnlijk al eens een hotelkamer met goed uitzicht gehad, maar nog nooit een hotelkamer met een panoramisch uitzicht. In het Bird Nest Hotel van Segera x Nay Palad kunnen gasten ervaren hoe het is om te slapen en je te nestelen in een gezellig vogelnestje voor een nacht.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.