Trends in het kort | Week 20

17-5-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over gin festivals in Amsterdam Noord en in Utrecht, de ‘Impossible Whopper’ en DOMUSDELA.

Nu ook McDelivery in Eindhoven en Bird Brewery lanceert ‘goede doelen’ biertje en plant voor elk verkocht biertje één boom. Echt, deze foto op Facebook moet je bekijken: Coffee Mellow, erg Instagrammable!

Het museum voor moderne kunst, het MoMa in New York sluit deze zomer, maar het Quin Central Park by Hilton Club verzorgt 12 events over de kunstcollectie van het MoMA. En de Sweety Y-1, een nieuwe bacteriecultuur zorgt volgens Chr. Hansen voor zoetere yoghurt.

Vanuit een 2-persoonsbed in de bioscoop een film bekijken, het kan in Spreitenbach, Zwitserland en in Londen kun je nu een slokje zuurstof nemen in een winkelcentrum, wat voor als je moet bijkomen als je veel geld hebt uitgegeven ;-).

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

McDelivery breidt verder uit | McDonald’s te bestellen in 11 steden

Via McDelivery kunnen gasten hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber-Eats app. Sinds afgelopen week is dit ook mogelijk in Eindhoven en Rotterdam Zuid. Eindhoven is hiermee de elfde Nederlandse stad en de eerste stad in Brabant waar deze dienst wordt aangeboden. In Rotterdam is deze dienst sinds september 2017 al in een groot deel van de stad beschikbaar, dit gebied wordt nu verder uitgebreid.

Gin festival | Voor de vierde keer op rij is Amsterdam het toneel van het Gin Festival

Na drie succesvolle edities in Amsterdam Noord, wordt ditmaal de prestigieuze Beurs van Berlage op zaterdag 18 mei omgetoverd tot een waar ginparadijs. Deze editie in het voormalige beursgebouw heeft met drie zalen de grootste capaciteit van alle locaties. Ruim 2.500 liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij proeverijen, masterclasses en seminars van Nederlandse distillateurs. Ook maken een pop-up club en restaurant deel uit van de complete experience, waar bezoekers kunnen genieten van gin met bijpassende gerechten.

Hospitality Heroes en Flair Hospitality bundelen krachten | Specialisten in gastvrijheid werken samen

De markt van kwalitatief hoogwaardig horecapersoneel is nog nooit zo gespannen geweest. En waar de vraag naar goed opgeleid personeel zo groot is, worden er vaak concessies gedaan aan de kwaliteit. Bij Hospitality Heroes, uitzender van gastvrije helden in Amsterdam, Utrecht en Huizen, en Flair Hospitality, met hun high-end horecahosts en -hostesses, is dat geen optie. En dus bundelen de twee baanbrekers sinds april hun krachten om de traditionele arbeidsmarkt een puur, gastvrij gezicht te geven.

Cofee Mellow | Koffie geserveerd met een wolk van ‘suikerspin’

Deze koffie wordt geserveerd met een wolk van ‘suikerspin’, de koffiedamp stijgt op om de ‘suikerspin’ op te lossen en de wolk begint suiker te regenen over de koffie. Deze koffie wordt ook wel Coffee ‘mellow’ genoemd en wordt verkocht in Shanghai, China.

Gin festival | Derde editie van het festival in Utrecht

Gin festival zijn erg populair! In deze ‘trends in het kort’ noemen we er zelfs twee! Tijdens het ‘ginminnende’ weekend op 7 en 8 juni wordt de grootste verzameling gin naar Utrecht gebracht en kunnen bezoekers de wereld van de inmiddels gevestigde drank ontdekken. Het Wolvenplein is bij uitstek dé locatie waar het knusse gevoel en rauwheid samenkomen. Gin Festival Utrecht pakt dit jaar grootster uit dan ooit met de extra ruimtes, stands en merken. Er staat de bezoeker nog een verrassing te wachten; de verborgen gymzaal in de gevangenis wordt omgetoverd tot speak easy club waar verschillende DJ’s plaatjes draaien.

Burger King’s Meatless ‘Impossible Whopper’ | Nationale uitbreiding

The Impossible Whopper (jawel, een vleesloze whopper) maakte zijn debuut bij 59 verschillende Burger King-restaurants, met de bedoeling dat als de tests goed zouden verlopen, er een nationale lancering aan de horizon zou zijn. Vandaag bevestigde Burger King die plannen en kondigde het zijn doel aan om de Impossible Whopper nationaal uit te breiden tegen het einde van 2019. Op dit moment is de Impossible Whopper nog steeds beschikbaar in St. Louis, voor het geval je zin hebt om in het vliegtuig te springen om deze burger te proberen!

Bird Brewery lanceert goede doelen bier | Voor ieder flesje wordt er één boom geplant

In samenwerking met partner Trees for the Future plant Bird brewery één boom voor elk verkochte flesje bier. “Met de Valkmanschap ‘19 vragen wij aandacht voor de natuur: voor ieder verkocht flesje planten wij één boom”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “Op die manier zorgen we samen voor een groenere wereld.” De brouwerij plantte eerder dit jaar zelf al 10.000 bomen en werkt nu samen met verschillende horecazaken, omgedoopt tot Groene Nesten, om dit aantal flink te verhogen. Met intussen ruim 50 deelnemende horecazaken loopt dit aantal snel op: op het moment van schrijven staat de teller al op 14.760 bomen!

DELA werkt samen met  LBG Hotels & Hutten Catering | DOMUSDELA

Coöperatie DELA gaat samenwerkingen aan met LBG Hotels uit Maastricht en Hutten uit Veghel. Zij tekenen voor de exploitatie van het toekomstige hotel, de congresfaciliteiten en de restaurants als onderdeel van DOMUSDELA in het centrum van Eindhoven. De herontwikkeling van de Paterskerk, het voormalige Augustinianum en de Studentenkapel is in volle gang. In november dit jaar wordt DOMUSDELA geopend. Hotel Mariënhage zal uiteindelijk 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten. Verder is er een centraal gelegen bar, een groot terras en zijn er welness– en fitnessfaciliteiten. Een bijzonder element in het nieuwe hotel is de oude kerkmuur uit 1420.

Het museum voor moderne kunst (MoMA) sluit zijn deuren deze zomer | Kunstcollectie tijdelijk in hotel te zien

Het MoMA in New York is deze zomer gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden voor een extra galerij. Maar als je nou net tussen 16 juni en 28 oktober een bezoekje wilde brengen, dan kun je ook naad het hotel ‘Quin Central Park by Hilton Club’. Zij organiseren een nieuwe serie, “The Quin Presents: MoMA,” van 12 lezingen van MoMA-kunsthistorici. Tijdens elke sessie zullen deze experts de werken van MoMA-kunstenaars ontleden en bespreken hoe hun ethos verweven raakt met onze grotere wereld.

Nieuwe filmzaal in Zwitserland | Vervangt stoelen door tweepersoonsbedden

Dit nieuwe bioscoop concept herdefinieert luxe door gewone stoelen te vervangen door comfortabele tweepersoonsbedden. De innovatieve bioscoop in Spreitenbach biedt ook speciale aandacht voor hygiëne en zorgt ervoor dat er geen ongepaste activiteiten plaatsvinden tijdens het vertonen van de films. De VIP-slaapkamer van Cinema Pathé heeft momenteel elf tweepersoonsbedden, elk uitgerust met elektronisch verstelbare hoofdsteunen.

 Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Chr. Hansen heeft een nieuwe bacteriecultuur op de markt gebracht waarmee producenten zoetere yoghurt kunnen maken. Daardoor hoeven achteraf minder suikers te worden toegevoegd. De nieuwe bacteriecultuur, die van Chr. Hansen de lieftallige naam Sweety Y-1 kreeg, zou volgens het bedrijf voor minder verzuring zorgen gedurende de houdbaarheid van de yoghurt. Juist omdat yoghurt op de plank doorgaat met verzuren, voegen fabrikanten extra suiker toe om de zuurheid te compenseren. Lees er meer over op de website van EVMI.

First London Oxygen Cocktail & Aroma Experience

In het Londense winkelcentrum Surrey Quays kun je nu genieten van met zuurstof verrijkte drankjes. Verwen of ‘recharge’ jezelf met het inademen van aroma verrijkte zuurstof of drink met zuurstof verrijkte cocktails! De zuurstofcocktail bestaat uit een schuimige drankje (hetzij sap of melk) verrijkt met gasvormige zuurstof. Het lijkt erop dat de extra zuurstof, het chronisch vermoeidheidssyndroom en hypoxie, kan verminderen en dat de zuurstof het metabolisme activeert. Zoals onderzoek suggereert; met een zuurstofdrankje kun je je batterijen opladen! Leeftijdseis: 18+, maximaal 2 personen per keer.

Town Square | Interactieve ervaring voor senioren met dementie of Alzheimer

We zien steeds meer oplossingen voor de problemen waarmee ouderen worden geconfronteerd. Zoals ‘Town Square’, een plein in de stijl van de jaren vijftig die een interactieve ervaring biedt voor senioren met dementie of Alzheimer. Bedacht door George G. Glenner Alzheimer Family Centers en Senior Helpers, een vereniging van zorgverleners. Op dit moment richt het ‘stadsplein’ zich op 70- tot 80- jarige patiënten, waarvoor zij pleinen uit de periode 1953-1961 namaakten. Elk stadsplein heeft 14 winkelpuien (waaronder een dierenwinkel, een diner en een bioscoop), waar zorgverleners de bezoekers begeleiden met gespecialiseerde, therapeutische activiteiten.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.