Trends in het kort | Week 2

17-1-2022

  • Corona Sunbrew 0.0%Corona Sunbrew 0.0%
  • 10 maart - Horecava10 maart - Horecava
  • BEZORGBEZORG
  • KFC in Eindhoven geopendKFC in Eindhoven geopend
  • Taco's Lovers PassTaco's Lovers Pass

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. Flipdish, een online bestel- en ervaringsplatform, dat een kapitaalsinjectie heeft gehad. En De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend, op 10 maart weten we wie in welke categorie heeft gewonnen.

Er is een nieuw bezorgrestaurant van De Beren geopend in hartje centrum Katwijk en KFC heeft een nieuw restaurant geopend in winkelcentrum WoenselXL in Eindhoven.

Albert Heijn test eigen app ‘Overblijvers’ tegen voedselverspilling en de Nederlandse app, Didiyo, bezorgt voedsel uit Turkse, Surinaamse, Poolse en Marokkaanse kruidenierswinkels.

Het lijkt erop dat Amerikanen binnenkort van ‘Snoop doggs’ hotdogs kunnen genieten en meer nieuws over het nieuwe model ‘bezorg’robotica van Nuro in Amerika.

Het eerste alcoholvrije bier met vitamine D, de Corona Sunbrew 0.0% komt eerst in Canada op de markt. En in Dubai komt in 2023, Het drijvende luxe vijfsterrenresort Kempinski Floating Palace! Met hotelvilla’s die zich kunnen verplaatsen.

Taco Lover’s Pass, bij Taco Bell in Amerika kan je een abonnement nemen voor 10 dollar per maand en dan kan je elke dag 1 taco gaan halen. En een AI-gestuurd platform om wijnaanbevelingen te doen, Tastry.

En een link naar een artikeltje over de eerste speakeasy alcoholvrije cocktailbar in Parijs: Drinks&Co door Lyre’s, bijzonder! Wij kennen hier in Nederland nog geen volledig alcoholvrije cocktailbar toch?

 

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Flipdish | Kapitaalsinjectie voor dit internationale online bestel- en ervaringsplatform

Flipdish, het toonaangevende internationale online bestel- en digitale ervaringsplatform voor gastvrijheid, heeft een investering van circa $ 100 miljoen ontvangen onder leiding van Tencent. De financiering waardeert het bedrijf op meer dan $ 1,25 miljard en volgt op een investering van $ 48,5 miljoen van Tiger Global Management in februari 2021.

De investering zal worden gebruikt om wereldwijde activiteiten te laten groeien, R&D te financieren in producten die de digitale ervaring van de horeca voor consumenten verbeteren, en om nieuwe klanten zoals hotels, stadions, bioscopen en luchthavens te ondersteunen.

Bij Flipdish ontwikkelen ze digitale ervaringen voor de horeca. Hun pakket aan e-commerce-oplossingen omvat websites, apps, bestellen aan tafel via QR-codes, kiosks voor in de zaak en beheerde marketingdiensten. Met Flipdish-technologie kunnen restaurants, cafés, hotels en andere horecabedrijven rechtstreeks aan hun klanten verkopen, zowel buiten als in de zaak. Het bedrijf is in 2015 opgericht en er werken nu meer dan 300 mensen. Hun technologie wordt door meer dan 7.000 klanten gebruikt in 25 landen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Meer over de investering in hun persbericht op PRNewswire, link in de titel.

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend!

Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Normaliter zouden de winnaars vorige week bekend worden gemaakt op de Horecava. Aangezien dit door de huidige maatregelen niet door kon gaan, is er een alternatief gezocht en worden de winnaars feestelijk bekendgemaakt op 10 maart 2022. De genomineerden krijgen bericht over de manier waarop dit wordt gedaan.

Genomineerden ‘Foodservice Awards 2022’ Op alfabetische volgorde: Fastservice: Domino’s Pizza, McDonald’s – Klassieke Horeca – Out of Home: Brownies&Downies, La Place – Leisure: Efteling, Landal Greenparks – Marktkramen: De Kaaskoning, ’t Stoepje – Snackbars: FEBO, Kwalitaria – Speciaalzaken: De Keurslager, Zuivelhoeve – Thuis eten: Allerhande Box, Hello Fresh, Vegan Masters – To Go: Ah to Go, La Place, Starbucks, Subway – Warme maaltijdbezorging: Domino’s Pizza, Kwalitaria.

Gloednieuw bezorgrestaurant De Beren geopend in hartje centrum Katwijk

Vanuit het voormalig pand van Parketshop Katwijk aan de Tramstraat 16A bezorgt het nieuwe bezorgrestaurant van restaurantketen De Beren vanaf 11 januari gerechten voor thuis. Klanten kunnen op de locatie – midden in het centrum van Katwijk – ook zelf gerechten afhalen.

Franchisenemer John van Kooten vertelt met trots over zijn nieuwe bezorgrestaurant: “Na maanden van voorbereiden gaan we eindelijk open in Katwijk. Omdat Katwijk nog niet veel bezorgrestaurants kent ontvangen we veel enthousiaste reacties van bewoners, we kunnen niet wachten om te beginnen”. Naast de klassieke vlees -en visgerechten, zoals burgers en zalm, zijn er ook vegetarische -en veganistische opties te bestellen. Er worden ook wisselende specialiteiten per seizoen aangeboden, zoals een winterse stoof. “We hebben alle Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers iets te bieden” zegt John.

Albert Heijn test eigen app ‘Overblijvers’ tegen voedselverspilling

In een beperkt aantal Nederlandse supermarkten test Albert Heijn een nieuwe smartphoneapp die klanten in staat stelt om producten waarvan de houdbaarheidsdatum in zicht komt, tegen korting te kopen. De nieuwe app ‘Overblijvers’ bundelt onverkochte producten die hun uiterste houdbaarheid bereiken, in samengestelde tasjes tegen een extra voordelige prijs. Klanten hebben de keuze uit vier verschillende overblijvers: vegetarisch, brood, verrassing en uit-het-assortiment. Meer op Retail Detail, link in de titel.

KFC opent nieuw restaurant in Eindhoven

KFC heeft een nieuw restaurant geopend in winkelcentrum WoenselXL in Eindhoven. Bezoekers van deze drukbezochte locatie kunnen hun favoriete KFC-producten, zoals een bucket of een burger, afhalen in het nieuwe restaurant. Wanneer de coronamaatregelen worden opgeheven, is eten in het restaurant weer mogelijk. Met circa dertig nieuwe arbeidsplaatsen draagt KFC ook bij aan de lokale werkgelegenheid.

Collins Foods, de grootste franchisepartner van KFC Nederland, groeit hard. “We zijn trots dat we ook in deze uitdagende tijden kunnen blijven groeien; dit is het vierde restaurant dat in de afgelopen anderhalf jaar wordt geopend. Iedereen is van harte welkom in het nieuwe restaurant om onze KFC-producten te proberen”, zegt Hans Miete, CEO van Collins Foods. De nieuwe teamleden van het restaurant komen uit de omgeving van Eindhoven en hebben gezamenlijk een training gevolgd.

Didiyo | Nederlandse app bezorgt voedsel uit Turkse, Surinaamse, Poolse en Marokkaanse kruidenierswinkels

Het Nederlandse Didiyo wil consumenten in contact brengen met lokale ‘etnische’ winkels. Didiyo faciliteert bestellingen en verhuurt bezorgwagens, maar de winkeliers zijn zelf verantwoordelijk voor het klaarzetten van de bestellingen en de bezorging, over het algemeen binnen een tijdsbestek van twee uur. De beschikbaarheid is momenteel beperkt tot een paar Nederlandse steden, maar Didiyo is van plan om in 2022 uit te breiden naar Duitsland en België.

‘Snoop doggs’ als hotdogmerk

Afgelopen december ontving het U.S. Patent and Trademark Office, een handelsmerkregistratie voor de term “Snoop Doggs” van een handelsmerkbureau dat Calvin Broadus vertegenwoordigt, de wettelijke naam van Snoop. Hoewel er niet veel meer bekend is over de onderneming, heeft Snoop’s juridische team een intent-to-use aanvraag ingediend. De begeleidende aanvraag noteert ‘serieuze intentie’. Meer op de website van HypeBeast, de link is te vinden in de titel.

 Nuro | Veilige, volledig elektrische robotica op straat

Het oplossen van de last-mile bezorging door middel van robotica zou het dagelijks leven voor miljoenen mensen verbeteren, volgens de ingenieurs van Nuro. We spotten onderstaande video in een Facebook post van Nuro company, ze onthullen hierin het voertuig dat opgewassen is tegen de taak. Veilig, volledig elektrisch en een aanwinst voor de gemeenschap. Het systeem ziet er goed uit – we vragen ons echter af of dit soort wagentjes in de komende jaren in het Nederlandse verkeer worden toegelaten? In april 2021 schreven we ook al over Nuro, Chipotle investeerde in deze self-driving startup NURO terwijl het zich voorbereidt op de toekomst van bezorging.

Het eerste alcoholvrije bier met vitamine D | Corona Sunbrew 0.0%

Vanaf nu kunnen consumenten in Canada tijdens de wintermaanden kennismaken met Corona’s nieuwe alcoholvrije bierinnovatie: Corona Sunbrew 0.0%. Dit innovatieve, eerste alcoholvrije bier bevat 30% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine D per portie van 330 ml. Als nieuwste lid van de Corona familie, een merk dat buitenkomen en genieten van het leven in de zon viert, biedt Corona Sunbrew 0.0% consumenten de mogelijkheid om elk seizoen te genieten van “Sunshine, Anytime”. Corona Sunbrew 0.0% behoudt de essentie van Corona; het werd ontwikkeld uit Corona Extra door de alcohol te extraheren en vervolgens het alcoholvrije bier te mengen met vitamine D en natuurlijke aroma’s. Meer in hun persbericht, de link is te vinden in de titel.

Het Kempinski Floating Palace in Dubai | Het eerste drijvende luxe vijfsterrenresort met villa’s die naar elders kunnen ‘varen’.

In 2023 kan Dubai pronken met een drijvend paleis omringd door 12 andere drijvende luxevilla’s, het is ook een primeur voor Dubai. Het in Zwitserland gevestigde luxehotelmanagementbedrijf Kempinsky bouwt eerst het hoofdgebouw van het ‘floating palace’ in vier delen. Het Kempinski Floating Palace wordt verbonden met de omliggende villa’s door pontons. Deze villa’s zijn in zekere zin als woonjachten, want ze hoeven niet altijd stil te liggen. Als de eigenaar dat wenst, kan de villa naar een ander anker varen met een maximumsnelheid van zes zeemijl. Meer voorbeelden van drijvende steden en hotels in dit artikeltje op Luxury Launches, de link is te vinden in de titel.

Taco Lover’s Pass | voor 10 dollar per maand, elke dag 1 taco

Voor 10 dollar per maand, krijg je met de Taco Lover’s Pass 30 taco’s. Taco Bell doet er alles aan om 2022 goed van start te laten gaan met het landelijke debuut van de Taco Lover’s Pass. Met deze pass, die vanaf 6 januari exclusief verkrijgbaar is via de Taco Bell app, kunnen fans 30 opeenvolgende dagen één van de zeven iconische taco’s per dag bestellen bij deelnemende vestigingen in de VS, en dat alles voor de prijs van 10 dollar*. Meer in hun persbericht op PRNewswire, link in de titel.

Tastry | Een AI-gestuurd platform om wijnaanbevelingen te doen

Tastry is een bedrijf in sensorische wetenschappen dat gebruik maakt van geavanceerde chemie, machinaal leren en kunstmatige intelligentie om consumenten te koppelen aan producten die ze lekker zullen vinden. Wanneer online shoppers iets wetenschappelijker willen dan een geschreven beschrijving om hen te helpen een wijn te kiezen, biedt Tastry Uncorked een oplossing. Het AI-platform maakt gebruik van een kunstmatig intelligentiealgoritme waarvoor patent is aangevraagd, om koopaanbevelingen te doen op basis van de smaakpapillen van elke consument. Na het invullen van een korte quiz krijgen de gebruikers een lijst van in de winkel beschikbare wijnen die worden beoordeeld op basis van hoe goed ze overeenkomen met de voorkeuren van de kopers. Meer informatie in het artikeltje op Springwise, de link is te vinden in de titel.

De Drinks&Co Bar | De eerste 100% alcoholvrije cocktailbar in Parijs

Een speakeasy in Parijs: Drinks&Co door Lyre’s – het Australische merk dat gespecialiseerd is in alcoholvrij, met een indrukwekkende line-up van 13 creaties met 0.0% alcohol. Het bar team van Drinks&Co maakt cocktails die ontworpen zijn om je mee de wereld rond te nemen. Een perfecte bar om te bezoeken tijdens een bezoek aan de stad!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.