Trends in het kort | Week 18

6-5-2022

  • Trends we spottedTrends we spotted
  • Zaxby's® celebrates Mother's Day with Zax Family Packs and a family portraitZaxby's® celebrates Mother's Day with Zax Family Packs and a family portrait
  • ‘Caption by Hyatt Beale Street Memphis’ - lobby‘Caption by Hyatt Beale Street Memphis’ - lobby
  • ‘Caption by Hyatt Beale Street Memphis’‘Caption by Hyatt Beale Street Memphis’
  • Asia 50 Best Bars 2022Asia 50 Best Bars 2022
  • Hilton Boosts Eco-Conscious Travel Across Properties in Asia PacificHilton Boosts Eco-Conscious Travel Across Properties in Asia Pacific

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over o.a. ‘Aisa’s 50 Best Bars 2022’, gesponsord door Perrier en voor de tweede keer gewonnen door cocktailbar Coa uit Hong Kong. En het premium quick-service restaurant bekend om zijn Chicken Fingerz™, wings en kenmerkende sauzen, Zaxby’s® viert Moederdag met een Zax Family Packs en een familieportret! Inspiratie voor Vaderdag?

‘Apaches de Paris’ is een clandestiene bar immersieve in Parijs waarin je kunt infiltreren in de bendes. Gevestigd in het Musée Grévin. Dit originele avontuur van 1,5 uur inclusief twee drankjes is geopend tot 30 juni.

Un Dimanche au Cinéma – de Franse titel voor de openluchtbioscoop op de Champs-Élysées op 22 mei, Georganiseerd in samenwerking tussen TCM Cinéma, Häagen-Dazs en de stad Parijs. Hilton stimuleert milieubewust reizen in alle vestigingen in Azië en de Pacific om hun ‘Travel with Purpose’-doelstellingen voor 2030 te bereiken.

Hyatt Hotels Corporation kondigde de introductie aan van het merk ‘Caption by Hyatt’ met de geplande opening in de zomer van 2022 van het Caption by Hyatt Beale Street Memphis in Tennessee. En Denemarken is het eerste land dat een klimaatlabel voor voedsel gaat introduceren.

In een geclaimde wereldprimeur hebben Japanse innovators eetstokjes gecreëerd die kunstmatig de smaak van zout creëren. En Dominique Ansel, de bedenker van de cronut, viert het negenjarig bestaan van de hybride croissant-donut met een 60-delige NFT-collectie.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Coa, Hong Kong is voor het tweede jaar uitgeroepen tot winnaar van de ‘Asia’s 50 Best Bars 2022’

‘Asia’s 50 Best Bar 2022’ wordt gesponsord door Perrier en cocktailbar Coa won de titel voor de tweede keer en ook als beste bar in Hong Kong. De lijst bevat 14 nieuwe vermeldingen en bars uit 16 verschillende steden. Singapore behaalt 11 posities met Jigger & Pony, op nummer 2, uitgeroepen tot The Best Bar in Singapore. Bar Mood in Taipei sleept de titel Ketel One Sustainable Bar in de wacht. Tesouro, Goa is London Essence Best New Opening en Argo, Hong Kong won Disaronno Highest New Entry. Bar Benfiddich, Tokyo won Rémy Martin Legend of the List en Singapore’s Colin Chia is de Roku Industry Icon. MO Bar in Singapore, is uitgeroepen tot Nikka Highest Climber en Honky Tonks Tavern, Hong Kong is Campari One To Watch. De inaugurele Siete Misterios Best Cocktail Menu Award gaat naar Bar Trigona, Kuala Lumpur. De volledige lijst is hier te vinden, meer details in het persbericht van ‘Asia’s 50 Best Bars 2022’ in de link in de titel.

Clandestine immersive bar in Paris | Apaches de Paris

Een reis terug in de tijd, recht in de sfeer van de bendeoorlogen in de Belle Epoque in Parijs… Dat is de Paris Apaches immersieve ervaring. De perfecte ervaring voor wie de ziel van een echte gangster heeft! Apaches is een immersieve bar in een hippe speakeasy waar je kunt infiltreren in de gangs. Gelegen in het Musée Grévin. De Parijse Apaches-experience nodigt je uit in een echte criminele vereniging. Stap in het midden van de jaren 1900, in het hoofdkwartier van de georganiseerde misdaad van de hoofdstad, en neem deel aan een origineel avontuur van 1,5 uur inclusief twee historische drankjes. Terwijl je geniet van het immersieve theater, rollenspel en de themabar, in de sfeeer van de ‘Franse Peaky Blinders’, (her)schrijf je geschiedenis met hen! De mensen van Paris Secret bezochten de immersieve ervaring en beoordeelden het, link in de titel. Paris Apaches experience is open tot 30 juni.

Un Dimanche au Cinéma |  The open-air cinema on the Champs-Élysées on Mai 22

Dit unieke evenement, georganiseerd in samenwerking met TCM Cinéma, Häagen-Dazs en de stad Parijs, gaat meer dan 1.700 deelnemers laten genieten van de meest ongewone openluchtbioscoopsessie van hun leven. Stel je voor dat je rustig zit op de mooiste avenue ter wereld, voor de Arc de Triomphe en kijkt naar een van de meest geprezen films van 2018, ‘A Star Is Born’. Maar om het idyllische intermezzo werkelijkheid te laten worden, moet je de beproeving van de loting doorstaan. Voor tickets kunt u zich inschrijven op de website van de stad Parijs, die sinds 2 mei is geopend. Er zullen twee trekkingen plaatsvinden op 11 en 18 mei. Meer informatie op de website van Paris Secret, link in de titel.

Travel with Purpose | Hilton stimuleert milieubewust reizen in vestigingen in Azië

Hilton bevordert bewust reizen in al zijn vestigingen in Azië door duurzame praktijken toegankelijker te maken voor gasten, aangezien reizigers nu op zoek zijn naar meer betekenisvolle ervaringen. In het kader van het thema van ‘Earth Day’ dit jaar, ‘Invest in Our Planet’, heeft Hilton Hotels zijn nieuwste ESG-rapport (Environmental, Social and Governance) gepubliceerd, waarin het zijn hernieuwde engagement benadrukt om concrete acties te ondernemen om de ecologische en sociale impact van zijn hotels en activiteiten wereldwijd te verminderen in zijn streven naar een betere wereld om in te reizen. Hilton blijft in zijn wereldwijde netwerk de kloof met betrekking tot de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen van zijn ‘Travel with Purpose’-2030 doenlijk aanzienlijk verkleinen. In 2021 noteerde Hilton: 70% reductie in gestort afval per vierkante meter ten opzichte van 2008 (2030-doel: 50%); 49% reductie in CO2-emissie-intensiteit per vierkante meter ten opzichte van 2008 (2030-doel: 61%); 39% reductie in waterverbruik per vierkante meter ten opzichte van 2008 (2030-doel: 50%); $1B+ cumulatieve besparingen in energiekosten sinds 2009, gemonitord via LightStay. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Caption by Hyatt | Lifestyle-merk met eerste opening in Memphis

Hyatt Hotels Corporation lanceert hun nieuwste lifestyle merk: het ‘Caption by Hyatt’ merk met de geplande opening in de zomer van 2022 van het 136 kamers tellende ‘Caption by Hyatt Beale Street Memphis’ in Tennessee. Het langverwachte upscale, select-service hotel ligt in het hart van de beroemde en levendige Beale Street en introduceert een dynamische gastvrijheidservaring met een onmiskenbaar buurtgevoel. Het ‘Caption by Hyatt’ merk zal naar verwachting ook groeien in belangrijke wereldwijde vrijetijdsmarkten tot 2024, waaronder Shanghai (begin 2023), Osaka (2024),  Tokio (2025) en Saigon (2025). ‘Caption by Hyatt’-hotels combineren het design en het comfort van een luxehotel met de flexibiliteit van een select servicehotel. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Denemarken introduceert als eerste land een klimaatlabel voor levensmiddelen

In april 2022 kondigde de Deense regering aan dat zij de ontwikkeling van een klimaatlabel voor voedsel gaan financieren. Denemarken is het eerste land dat dit doet. De invoering van een ‘staatsgecontroleerd’ keurmerk is bedoeld om transparantie af te dwingen en verwarring bij de consument over een veelheid van verschillende keurmerken te minimaliseren. Dit is niet de eerste stap van Denemarken op het gebied van milieu-etikettering. Vorig jaar werden in de officiële voedingsrichtlijnen van Denemarken voor het eerst de koolstofemissies opgenomen en kregen de Deense burgers advies over een klimaatvriendelijk dieet. Meer details in het artikel op retail insight network, link in titel.

Chopsticks die je eten zouter laten smaken

Interessant? Eetstokjes die kunstmatig de smaak van zout creëren, gelezen in een trendartikel van The Food People, link in titel. De Japanse innovators claimen het als wereldprimeur en het gewenste doel van de eetstokjes is de natriuminname in sommige van de meest populaire gerechten van het land te verminderen. De nieuwe eetstokjes, die zijn ontwikkeld door een samenwerking tussen de Meiji-universiteit in Tokio en de levensmiddelen- en drankenfabrikant Kiri, werken door middel van elektrische stimulatie en een minicomputer die om de pols wordt gedragen.

NFT Cronuts

De bedenker van de Cronut, Dominique Ansel, viert het negenjarig bestaan van de hybride croissant-donut met een 60-delige NFT-collectie. De collectie, die op woensdag 4 mei om 9 uur ’s ochtends live ging, laat vijf Cronut-smaken uit het verleden herleven – waaronder aardbei en citroenverbena, en guave en oranjebloesem – in de vorm van digitale kunst die mensen kunnen kopen op NFT-marktplaats OpenSea. De vijf Cronut-smaken zullen ook verkrijgbaar zijn – om daadwerkelijk op te eten, in de vorm van een Cronut Hole – in Ansel’s Soho bakkerij van 13 tot 15 mei.

Zaxby’s® viert Moederdag met Zax Family Packs en een familieportret

Eén van de dingen die moeders graag krijgen voor moederdag is een familieportret en Zaxby’s®, het premium quick-service restaurant bekend om zijn Chicken Fingerz™, wings en kenmerkende sauzen, weet dit. Ze vieren Moederdag door fans de kans te geven een klassiek ‘ongemakkelijke’ familiefoto te maken en te ontvangen via social media. Klanten in Knoxville, Tennessee, krijgen de kans om op Moederdag persoonlijk een familieportret te maken in de Zaxby’s Miller Place Way locatie. Een leuke samenwerking met een lokale fotograaf, inspiratie voor Vaderdag? Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.