Trends in het kort – week 17

29-4-2016

  • Trends in het kort

Op de redactie van Horecatrends komen dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland binnen. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Deze week onder andere een artikeltje over een bar in Londen waarvan de eigenaren claimen de grootste collectie gins te hebben en over de HIHAHUT een duurzaam project op het gebied van trekkershutten (crowdfunding campagne). Wil je het hele artikel lezen, klik dan op de titel. Veel lees plezier!

Restaurant in Londen opent gin bar met meer dan 400 verschillende soorten gin

Holborn Dining Rood, een restaurant in Rosewood Londen, heeft een gin bar geopend waarvan de eigenaren claimen dat zij de grootste collectie gins hebben van de hoofdstad.

HIHAHUT: Backpacken door eigen land met trekkershutten

HIHAHUT ontwerpt, bouwt en verhuurt luxe trekkershutten. Zij plaatsen deze trekkershutten op unieke locaties, met elkaar verbonden door een netwerk van fiets-, wandel- en vaarroutes.
In de video op hun crowdfunding pagina staat hun eerste hut, die komt in schuren en kassen te staan. Elke hut heeft weer een ander design, geïnspireerd op de omgeving waar deze komt te staan. Er wordt duurzaam gewerkt met een compost toilet, waterzuivering op locatie, zonne-energie etc. Om meer modellen te kunnen ontwikkelen zoeken ze geld via One Planet Crowd.

Naakt dineren bij The Bunyadi in Londen

Deze zomer gaat in het centrum van Londen op een nog niet bekend gemaakt adres, de pop-up The Bunyadi (waar je naakt kunt dineren) open. Het restaurant heeft al 4.000 personen op de wachtlijst staan. Als komt eten word je uitgenodigd om al je kleding (inclusief ondergoed) uit te trekken en een jurk aan te trekken. Daarna kun je ervoor kiezen om deze jurk aan te houden of uit te trekken aan tafel. Privacy gegarandeerd door bamboe partities in het restaurant die je onttrekken uit het zicht en van je eetgedeelte een intieme ruimte maakt. Het personeel zal naar verwachting ook bijna geen kleding dragen.

Ferran Adria werkt samen met Disney aan een kookboek

Het project is getiteld ‘Te cuento en la cocina’ (‘Ik vertel het je in de keuken’) en bevat een kookboek, een app en videofragmenten om kinderen en hun ouders op Disney-geïnspireerde recepten te leren koken. Bijvoorbeeld: hoe maak je het perfecte roerei (hint: gebruik room in het begin), hoe geef je broccoli meer smaak voor kinderen en ook een recept voor een op Jungle Book geïnspireerde mocktail (alcoholvrije cocktail). Verder meer recepten met ingrediënten als kikkererwten en spinazie, evenals aubergine padawan. In het kookboek komen ook Marvel en Star Wars-gerelateerde recepten.

In New York kunnen kinderen nu zonder hun ouders eten bij restaurants met Michelinsterren

Er was al een ouder-en-peuter diner club in restaurants met Michelin-ster – en nu, kunnen kinderen een kind-only maaltijd in restaurants zoals Per Se, Del Posto, en Blue Hill genieten. Een idee van de nieuwe Deense culinaire ster Claus Meyer en hij noemt het project Kid’s Table. Tijdens het evenement kunnen kinderen van 7 tot 14 jaar een drie-gangen maaltijd voor $ 30 eten. Elk restaurant kookt met rabarber, lam, en raap en behandelt de peuters en tieners als gewone gasten. “Het is een kwestie van fundamenteel laten groeien van het culinaire genieten van de kinderen”, aldus Meyer.

M van McDonald’s wordt W van Willem

Het McDonald’s-filiaal in de binnenstad van Zwolle had tijdens Koningsdag een ludieke actie. Het restaurant paste speciaal voor de gelegenheid hun logo aan. De goudgele M werd omgedraaid en werd zo de W, van Koning Willem-Alexander. Bekijk hier het filmpje van de actie.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.