Trends in het kort | Week 17

2-5-2023

  • Trends we spotted
  • Owners of restaurant LIMA NIKKEI will open WAYK'UOwners of restaurant LIMA NIKKEI will open WAYK'U
  • Farm-to-terminal dining concept and tech enhanced hospitality at Denver International AirportFarm-to-terminal dining concept and tech enhanced hospitality at Denver International Airport
  • Areal view of Maritim Hotel Ingolstadt - credits Jean Marc WiesnerAreal view of Maritim Hotel Ingolstadt - credits Jean Marc Wiesner
  • Rendering of the interior of the Wynn Al Marjan IslandRendering of the interior of the Wynn Al Marjan Island
  • Rendering of the new Wynn Al Marjan Island (UAE) - View of the islandRendering of the new Wynn Al Marjan Island (UAE) - View of the island

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week links naar artikelen over onder meer het tweede restaurant voor de eigenaren van het nikkei-restaurant LIMA NIKKEI in Antwerpen: het streetfoodconcept WAYK’U aan de Antwerpse kades.

Corona Beer nodigt zijn klanten uit om de kusten van Mexico in de gaten te houden met strandfoto’s van bierflesjes. En kun je je voorstellen dat de espresso tonic (ET) je nieuwe drankje voor warm weer wordt? Een mocktail recept op de website van Food & Wine.

Badiani heeft 9 ijswinkels in Londen en we spotten een Instagram-post over hun ‘Gelato Burger’. In 2024 introduceert de hospitality groep OTG een farm-to-terminal dining concept en tech enhanced hospitality op Denver International Airport.

In het hart van Beieren (Duitsland) opent Maritim Hotel Ingolstadt op 1 juni, soft opening start 15 mei. En het ontwerp en de naam van het nieuwe Wynn hotel in de VAE is onthuld:  Wynn Al Marjan Island.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Antwerps nikkei-restaurant LIMA NIKKEI opent een tweede zaak | WAYK’U

Het enige nikkei concept (Japans-Peruaanse keuken) in België gaat voor een upgrade van haar kaart, en gaat met WAYK’U inzetten op streetfood. WAYK’U opent de deuren deze zomer nog, aan de Antwerpse kaaien. LIMA NIKKEI is een Japans-Peruaans nikkei-concept in izakaya-stijl van Mayra Linares en haar man Luis Garcia, met chef Diego Salas. WAYK’U betekent ‘koken’ in Quechua, de taal van de Inca’s. Lees meer over hun concept op hun website, link in de titel.

Corona maakt van hun Mexicaanse klanten kustbeschermers

Het Mexicaanse biermerk Corona heeft een nieuw initiatief gestart ter ondersteuning van het kustbehoud. Elke klant wordt uitgenodigd om kustbeschermer te worden en actief deel te nemen aan het monitoren van de gezondheid van de Mexicaanse stranden. Dit worden ze door foto’s in te dienen op de website van het bedrijf, van hun Corona-flesjes op stranden met de zee op de achtergrond. Hierdoor, kan iedereen waardevolle gegevens verstrekken aan onderzoekers die werken aan het begrijpen en bestrijden van de negatieve effecten van klimaatverandering en andere factoren op kustgebieden. Meer details in het artikel van Trendwatching, link in de titel.

Een Espresso Tonic (ET) iemand?

Kan jij je voorstellen dat de espresso tonic (een ET) je nieuwe drankobsessie voor warm weer wordt? De combinatie van espresso en tonic water is ontstaan in Zweden in de vroege jaren ’80, naar verluidt door een barista bij Koppi Roasters in 2007. Het werd gespot op barista-wedstrijden en wij vragen ons af of we dit drankje deze zomer op het menu van sommige terrassen zullen zien. Bekijk het artikel van Food and Wine voor afbeeldingen en een recept, link in de titel.

Een gelato burger van Badiani in Londen

Badiani heeft 9 ijszaken in Londen en wij hebben recent onderstaande Instagram post over hun ‘Gelato Burger’ gespot. Zoals ‘The Italian Foodaholic’ stelt in haar post doet deze ‘burger’ haar denken aan de Siciliaanse ‘brioche con gelato’. Het is een briochebroodje, licht geroosterd en gevuld met gelato naar keuze. Je vindt het in alle Badiani-filialen. De afgelopen jaren hebben we meer broodjes + ijs combinaties gezien, maar het is wel bijzonder dat Badiani de brioche met het ijs erin roostert.

Farm-to-terminal eetconcept en technologie verbeterde gastvrijheid op Denver International Airport

OTG, de hospitality groep die verantwoordelijk is voor het transformeren van de eetervaring op luchthavens in de VS, kondigde onlangs de opening aan van twee eet- en drankconcepten in het United Airlines Concourse B-East van Denver International Airport in 2024. Hun eerste projecten in Denver zijn de introductie van Sunset Loop Bar & Grill en Starbucks. OTG zal ook zijn mobile-first technologie, flo™ Xgen, integreren in de Concourse B-East ervaring, met als doel het reizen voor klanten te stroomlijnen en tegelijkertijd de bediening van restaurants in de terminal te vereenvoudigen. De unieke Sunset Loop Bar & Grill wordt een all-day-dining eetgelegenheid, met een gezondheidsbewuste keuken en traditionele Amerikaanse gerechten. Van Farm-to-Terminal betekent een menu van lokale herkomst onder leiding van chef-kok Daniel Young (‘Chef D’) uit Denver. Meer details in hun persbericht, link in de titel. Mooie term: van Farm-to-Terminal!

Wynn Al Marjan Island (VAE) onthult hun design

Wynn Resorts, Limited (Nasdaq: WYNN) heeft de naam bekendgemaakt van hun nieuwe resort. Het resort dat meerdere miljarden dollars gaat kosten, zal in 2026 in Ras Al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) openen en krijgt de naam: Wynn Al Marjan Island. De onderneming onthulde ook het design van hun allereerste resort aan het strand, dit is geïnspireerd op het rustige zeezicht van Al Marjan Island, een groep van vier eilanden. Het resort wordt ontwikkeld met lokale partners Marjan LLC en RAK Hospitality Holding LLC. Meer in hun persbericht, link in de titel.

In het hart van Beieren opent Maritim Hotel Ingolstadt

Het nieuwe Maritim Hotel en Congrescentrum Ingolstadt (Duitsland) ligt op een uitzonderlijke locatie direct aan de Donau. Het hotel beschikt over 223 ultramoderne kamers en suites, waaronder 191 tweepersoonskamers in de categorieën Classic, Comfort en Superior en 32 suites in het luxesegment met maximaal 133 vierkante meter leefruimte. Het hotel opent officieel zijn deuren op donderdag 1 juni 2023. De soft-opening begint op 15 mei. Kijk op hun website voor meer details, link in de titel.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.