Trends in het kort | Week 17

26-4-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over een plantaardige mozzarella en transparant hout als vervanging van glas! En een link naar een artikeltje over een wel heel bijzonder toilet in Japan, volledig omringd door een aquarium met honderden vissen.

Bananenbladeren om voedsel in te verpakken, uit een artikeltje op Springwise met daarin een aantal duurzame verpakkingsmaterialen uit het Verre Oosten. En een oude cocktaillounge in het Grand Floridian Resort van Disney World wordt omgetoverd tot een ‘Beauty and the Beast’-bar.

En ga jij naar New York dit jaar en ben je gek op Thai’s eten? Ga dan eten bij de PhoBar!

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Mozzarella | Veganistische mozzarella bereid in het lab 

Je hoort steeds meer bedrijven die vlees produceren zonder hiervoor dieren te hoeven doden, maar hoe zit het met kaas, kan dit geproduceerd worden zonder de melk van de koe? Een nieuwe startup genaamd New Culture, oorspronkelijk opgericht in Nieuw-Zeeland, werkt hieraan. Zij werken aan een mozzarella gemaakt van alleen plantaardige ingrediënten. Zuivelproteïnen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van alle kazen en zij zijn zo uniek dat ze niet zomaar kunnen worden gekopieerd naar een op planten gebaseerde wereld. Dit is de reden waarom deze essentiële zuivelproteïnen, ook wel bekend als caseïne-eiwitten, worden gebruikt en ze deze duurzaam produceren zonder dat daar een koe voor nodig is!

Transparant hout | Als vervanging van glas

Hout staat bekend als een sterk, copieus, goedkoop en herbruikbaar alternatief voor conventionele bouwmaterialen. Hout wordt tegenwoordig zelfs gezien als alternatief voor traditioneel glas, onderzoekers zijn namelijk begonnen met het chemisch verwijderen van lignine uit natuurlijke houtvezels. Hierdoor ontstond een materiaal dat prachtig wit was, maar nog steeds niet transparant. Om die transparantie te bereiken, werd het materiaal gemengd met gepolymeriseerd methylmethacrylaat (PMMA). Volgens KTH moet dit nieuwe proces bijzonder geschikt zijn voor grootschalige toepassingen, massaproductie en voor in zonnepanelen. Een leuk en duurzaam alternatief om te gebruiken in je bedrijf!

Het ultieme vrouwentoilet | Toiletteren omringt door honderden vissen

Het Hipopo Papa café In Akashi, Japan, heeft een nieuwe ontwerp voor hun toilet, geïnspireerd op het zeeleven. Het (tegenwoordig) bekende café biedt een toilet in een aquariumachtige setting, hetgeen ook de oorzaak is van hun groeiende populariteit. Er is in totaal meer dan $ 270.000 uitgegeven om deze bijzondere toilet te creëren. Een bijzondere omgeving om te toiletteren! Het toilet heeft ook zo zijn nadelen. Er wordt gezegd dat sommige gasten uiteindelijk veel meer tijd doorbrengen op het toilet en sommige gasten vinden het wat angstaanjagend! Maar als je toch in Japan bent… zeker het bezoeken waard!

Street food | Documentaire series op Netflix

Street food wordt vaak gezien als een van de beste manieren om de tradities en smaken van een locatie te ervaren. Dit is tevens het doel van de nieuwe Netflix Street Food-serie. De documentaire richt zich op voedselverkopers uit verschillende landen in Azië. De serie waarin men aandacht vraagt voor de ervaringen van de streetfood verkopers, is vanaf vandaag (26 april) te zien. Deze verkopers hebben vaak lange werkdagen en moeten leren omgaan met financiële armoede terwijl ze voedsel leveren dat voor iedereen gemakkelijk verkrijgbaar is.

Bananenbladeren | Gebruikt om voedselpakketten in te wikkelen

De supermarkt Rimping in Chiang Mai, Thailand, is begonnen met het inpakken van een aantal etenswaren in bananenbladeren. Bananenbomen zijn er in overvloed in Thailand en sommige kunnen bladeren produceren tot wel 3 meter lang. De stevigheid van het blad maakt ze ook een uitstekend verpakkingsmateriaal. De bladeren zijn ook biologisch afbreekbaar en dus goed voor het milieu. In het artikeltje nog meer voorbeelden van duurzame verpakkingsmaterialen uit Azië.

DIY PhoBar in NYC’s Chinatown

In dit restaurant kun je je eigen perfecte bowl met Pho maken. Vul je bowl met allerlei soorten groenten, rijst, noedels, vis of vlees en hun ‘crazy, rich broth’, een bouillon die ruim 25 uur heeft staan trekken. Bekijk de video van de website RSVP in de link!

Disney World | Hier opent een nieuwe luxe ‘Beauty and the Beast’-bar

In Disney World gaat binnenkort een nieuwe bar open met een thema gebaseerd op de remake uit 2017 van de ‘Beauty and the Beast’ film. Een oude cocktaillounge in het Grand Floridian Resort van Disney World wordt omgetoverd tot een chique, nieuwe drinkhoek met een grote kroonluchter die eruitziet als Belle’s jurk. Voor Disney-fans, lees het artikel op de website van Eater.com!

 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.