Trends in het kort | Week 16

19-4-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over plantaardige zalm en Omegabaars, een duurzaam gekweekte, vegetarische vis uit België! En een interessant artikel over het gebruiken van blockchain binnen de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast ook een link naar een artikel over slaapconciërges en andere voorzieningen die high-end hotels hun gasten bieden om een goede nachtrust te garanderen. En de eerste officiële ‘Naanery’ werd recent geopend in Londen.

In de toekomst kunnen we een vegetarische hamburger geen burger meer noemen, als wetgeving over beschermde namen in de EU officieel wordt. Volgens ons genieten we net zoveel van ‘vegetarische schijven‘, dus zal het allemaal wel meevallen! In Londen gaat in het voorjaar van 2020 een nieuw Nobu Hotel open, op Portman Square.

Verder mooie robijnrode chocolade tulpen van Patisserie de Rouw uit Vught en weer een samenwerking in de horeca dit keer tussen BookDinners en Dutch Cuisine.

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

 

Plantaardige zalm van SoFish | Duurzaam en vegetarisch alternatief voor zalm

De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style. SoFine wil hiermee een duurzaam en vegetarisch alternatief bieden voor zalm. Dit kan weer een mooi vegetarisch gerecht op de menukaart zijn!

Slaap conciërges | Een goede nachtrust bieden is de nieuwste trend bij high-end hotels

Uit de resultaten van een enquête uitgevoerd door SONAR blijkt 58% van de deelnemers de kwaliteit van hun nachtrust te associëren met hun algemene gezondheid. Met als gevolg dat de ‘sleep economy’ booming is. Volgens een recent onderzoek van BBC Research wordt er verwacht dat deze wereldwijde markt van slaap bevorderende hulpmiddelen en technologieën in 2021 $84,9 biljoen bereikt waar dat in 2016 nog maar $66,3 biljoen was. In dit artikel op de website van JWT Intelligence zijn een aantal voorbeelden gegeven hoe hotels hun gasten van een goede nachtrust voorzien, naast het tegenwoordig bijna standaard ‘kussen’-menu en een goed matras.

De eerste officiële ‘Naanery’ geopend in London

In Londen heeft het Indiase restaurant Baluchi zijn eerste Naanery geopend. Het restaurant staat helemaal in het teken van het maken en consumeren van ‘naan’ brood. Volgens het artikel op de website van Secret Londen zou een bezoekje aan deze ‘naanery’ een culinaire beleving zijn. Zo serveren zij o.a. handgemaakte naans met eekhoorntjesbrood en truffel, of een naan met vijgen en Kulcha-kaas. Klinkt heerlijk toch?

Blockchain: belofte en werkelijkheid

Een interessant artikel op de website van EVmi over Blockchain: volgens de goeroe ‘het nieuwe internet’, volgens de scepticus een ‘oplossing zonder probleem’. In de voedingsmiddelenindustrie omarmen steeds meer partijen blockchain als dé technologie die supply chains transparant, efficiënt en veilig gaat maken. Maar verwachten we niet teveel?

Buitengewone cocktail ijsklontjes bij bar Xixa in New York

In de ‘Old Fashioned Cube’ bij bar Xixa in Brooklyn stoppen ze heel veel non-alcoholische, citrus-achtige en kruidige ingrediënten in een soort cocktail en daar maken ze ijsklontjes van. Wanneer je dit ijsklontje in een alcoholisch drankje legt, het team van Xixa beveelt tequila of mezcal aan, en het een paar minuten de tijd geeft om te smelten, veranderd het drankje elke minuut van smaak. Check het recept op de website van Men’s Journal!

Vaarwel ‘vega burgers’ en hallo ‘vega discs’

In Brussel zijn nieuwe EU regels voorgesteld. Zo zouden vanaf de ingang van deze regels de ‘vega burger’ geen burger meer mogen heten maar bijvoorbeeld ‘vega disc’ en de ‘vegetarische worsten’ worden dan bijvoorbeeld ‘veggie tubes’. Ook andere beschermde namen zoals o.a. steak, sausage, escalope, burger en hamburger vallen onder deze nieuwe wetgeving. In het artikel op de website van Fine Dinning lovers in de link lees je hier meer over!

Modern badlinnen met pianomotief

Textielproducent De Witte Lietaer introduceert Breez, een luxueuze collectie badlinnen van hotelkwaliteit. De badlakens en handdoeken hebben een reliëfinweving en zijn erg duurzaam. Het elegante design met pianomotief geeft een moderne toets. De collectie is zeer geschikt voor hotels, B&B’s en Spa & Wellness resorts.

BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken 

BookDinners en Dutch Cuisine slaan de handen ineen. BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, de Samenwerkende Horeca Ketens en zeven reserveringssystemen als partner waarmee de branche een alternatief wilt bieden op commerciële platformen zoals The Fork, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur te bevorderen, alsmede gezonder eten, het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu te volgen via BookDinners. Gasten kunnen zien welke restaurants deelnemen aan deze formule en zo nog gerichter een relevante keuze maken voor het type restaurant. Lees er meer over op de website van KHN via de link in de titel.

Omegabaars | De meest duurzaam gekweekte vis ter wereld 

Via de Facebookpagina van Bouillon Magazine kwamen we dit interessante artikeltje tegen over de ‘Omegabaars’, dat de meest duurzaam gekweekte vis ter wereld wordt genoemd. De Belgische Omegabaars wordt zo genoemd omdat de vis vol Omega 3-vetzuren zit maar is eigenlijk een tijgerbaars. De vis wordt vegetarisch gevoed en zwemt in bassins en aquariums in Kruishoutem, Vlaanderen. Lees meer op de website van Bloovi over dit bijzonder milieuvriendelijk opgezette project voor gekweekte vis.

Patisserie de Rouw eert Holland met robijnrode chocolade tulpen 

Dit voorjaar verrast Patisserie de Rouw in Vught met een ode aan Holland in de vorm van een bijzondere chocolade-tulp in een vaasje. Deze nieuwe lekkernij past helemaal in het Hollandse voorjaar en bij feestdagen als Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag. De robijnrode bloem is gemaakt van ruby chocolade, een van de nieuwste chocolade-ontdekkingen. Arthur de Rouw: “Deze bijzondere chocolade heeft een fruitige en tegelijkertijd romige smaak. De mooie groene blaadjes bestaan uit de allerfijnste marsepein. De tulp is geplant in een bloempotje, waarvan de ‘aarde’ bestaat uit een mengsel van de allerbeste kwaliteit amandelen en chocolade. Voor een knapperig krokantje zijn bovenop de aarde kleine pure chocoladeparels gelegd, gemaakt van krokante feuilletine. Zelfs het plateau waarop het potje is geplaatst, is eetbaar, dat bestaat eveneens uit topkwaliteit chocolade.” Leuk voor in de horeca!

In 2020 opent het Nobu Hotel Portman Square in Londen

Nobu hospitality, een worldwide lifestyle brand opgericht door Nobu Matsuhisa, Robert De Niro en Meir Teper, kondigden recent de lancering van een nieuw hotel in Londen aan. Ze verwachten in de lente van 2020 te openen aan het Portmansquare W1 dichtbij de restaurants en boetiekjes van Mayfair en in de buurt van Soho’s wereldbekende theaterdistrict midden in hartje London. Het hotelconcept met 239 kamers en suites, een Nobu restaurant, ballroom en vergaderzalen is gecreëerd door architecten- en interieurbureau David Collins Studio dat ook gevestigd is in Londen in samenwerking met Make Architects.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.