Trends in het kort | Week 15

15-4-2024

 • Trends we spotted
 • restaurant chain De Beren launches Legacy ‘84 custom sneakersrestaurant chain De Beren launches Legacy ‘84 custom sneakers
 • Barilla and composer Cristobal Tapia de Veer created the #Al Bronzo SoundtrackBarilla and composer Cristobal Tapia de Veer created the #Al Bronzo Soundtrack

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Perfecte imperfectie bij Café Visscher – de Japanse traditie ‘Kintsugi’ toegepast op hun servies – de goudkleurige lak past mooi bij hun logo.
 • Barilla® en drievoudig Emmy-winnaar componist Cristobal Tapia de Veer slaan de handen ineen om de Al Bronzo Soundtrack te creëren.
 • Restaurant ‘SpongeBob SquarePants’ opent in Sao Paolo, Brazilië.
 • True Gamers heeft een project gelanceerd voor ’s werelds eerste eSports-eiland in Abu Dhabi.
 • En via Instagram: Espresso Martini-ijslolly’s en weet jij dat je op Buckingham Palace kunt genieten van cake en thee, deze zomer?
 • Michelin introduceert een nieuw beoordelingssysteem voor de beste hotels in Frankrijk, met 1, 2 of 3 clefs (sleutels).
 • De Beren lanceert Legacy ‘84 custom sneakers, bekijk hoe jij de eigenaar van deze sneakers kunt worden!

Veel leesplezier!

Kintsugi – perfecte imperfectie bij Café Visscher

Gelezen in de nieuwsbrief van de populaire, nieuwste hotspot in Leiden, Café Visscher. Hier kun je de Japanse traditie ‘Kintsugi’ tegenkomen. Een duurzame methode om servies met barstjes niet meteen weg te gooien. Ze lijmen het gebroken keramiek met een goudkleurige lak. Hetgeen goed overeenkomt met hun logo!  In de Japanse leer draagt dit bij aan de schoonheid van een voorwerp, en deze borden worden daarom ook juist aan de belangrijkste gasten daar geserveerd. Bekijk hun Instagram post hierover of bekijk de link naar hun website in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Visscher (@cafevisscher)

Barilla® en drievoudig Emmy-winnaar componist Cristobal Tapia de Veer slaan de handen ineen om de Al Bronzo Soundtrack te creëren

Heb je je ooit afgevraagd hoe je favoriete eten zou klinken? Barilla, wereldleider in pasta, heeft kunst en wetenschap gebruikt om die vraag te beantwoorden. Onlangs bracht het merk zijn ‘Al Bronzo Soundtrack’ uit, een op maat gemaakte muzikale score ontworpen om je pasta-eetervaring te versterken met de vakkundig vervaardigde Barilla® Al Bronzo® pasta en de wetenschap van geluid. Meer details vind je in hun persbericht, link in de titel.

Restaurant ‘SpongeBob SquarePants’ opent in Sao Paolo, Brazilië

Nickelodeon’s SpongeBob SquarePants krijgt een themarestaurant in Sao Paolo, Brazilië. De naam van de tekenfilms eerste officiële standalone restaurant is: Bob Esponja – Burguer & Restaurante en opent zijn deuren deze maand. Meer details in het artikel op NickALive, link in de titel.

True Gamers onthult een project voor ’s werelds eerste eSports-eiland

True Gamers, een toonaangevend internationaal netwerk van eSports-clubs, heeft plannen onthuld om het eerste eSports-eiland ter wereld te ontwikkelen in Abu Dhabi, waarmee een dynamisch ecosysteem wordt gecreëerd voor de voortdurend groeiende eSports-gemeenschap.

Op het eSports-eiland komen o.a.: een professionele trainingsfaciliteit voor topteams, een hightech locatie voor het hosten van topgamingtoernooien, en speciale ruimtes voor contentcreatie voor influencers en game-ontwikkelaars. Gamers kunnen ook genieten van een luxueus hotel met een uniek concept, voor een bijzondere eSports-ervaring. Meer details in de tekst onder de Instagram-post van Anton Vasilenko of in het artikel op Hypebeast, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anton Vasilenko (@anton_vasilenko)

Espresso Martini-ijslolly’s

Gespot op Instagram van Cocktails – espresso martini-ijslolly’s – voor op onze lijst van favoriete cocktail-koffie-ijscombinaties! Bekijk hun bericht hieronder en voor wie op zoek is naar cocktailinspiratie – het Instagram account van Cocktails is een goede inspiratiebron, bekijk hun link in de titel!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cocktails (21+ to follow) (@cocktails)

Michelin introduceert een beoordelingssysteem voor de beste hotels in Frankrijk

Ik ben zo oud dat we naar Frankrijk reisden met de rode bijbel van Michelin op onze schoot, op zoek naar restaurants maar ook naar hotels, ze hadden een kwalificatie met een paar icoontjes van gebouwen in zwart of rood. Nu introduceren ze sleutels! En om het eenvoudiger te maken, hebben ze 1, 2 of 3 sleutels, net zoals bij de restaurantaanbevelingen. Als een echte fan van de ‘Franse manier’, heb ik gecontroleerd of enkele van mijn favoriete hotels op hun lijst staan, en dat staan ze! ^Marjolein

Une Clef: un séjour singulier. (Eén Sleutel – een uniek verblijf)

Deux Clefs: un séjour exceptionnel. (Twee Sleutels – een uitzonderlijk verblijf)

Trois Clefs: un séjour extraordinaire. (Drie Sleutels – een buitengewoon verblijf)

Terras van Buckingham Palace bezoeken en genieten van cake en thee

Influencer Laura Ann Barr van het Instagram-account All That’s Pretty vroeg of jij en ik wisten dat je deze zomer thee kunt drinken bij Buckingham Palace? Wij wisten het niet, maar voor fans van het Engelse koningshuis is het misschien een geweldig idee! Bekijk haar bericht hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LAURA-ANN (@all.thats.pretty)

De Beren lanceert Legacy ‘84 custom sneakers

De Beren kondigde recent de lancering aan van een exclusieve custom sneaker ter ere aan het 40-jarig bestaan. In samenwerking met award-winning sneakerontwerper Roel van Hoff, die eerder voor bekende namen als Pathé, Gucci en Armin van Buuren heeft gewerkt, heeft De Beren een origineel paar sneakers laten customizen die de volledige essentie van het merk weerspiegelt: de LEGACY ‘84. Er is maar één exemplaar en dat exclusieve paar kan binnenkort van jou zijn! Als jij wint, zal de schoen voor jou op maat gemaakt worden en hiermee zal jij een echt collectors item in handen hebben. Deelnemen is super eenvoudig. Upload jouw gegevens in de periode van 1 t/m 30 april 2024 en vertel waarom jij dit exclusieve De Beren ’84 Legacy Bespokes paar moet winnen!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.