Trends in het kort | Week 15

12-4-2019

  • Trends we spotted this week

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’.

Met deze week onder andere links naar artikelen over reclames die gebruik maakte van de eerste foto’s van een ‘zwart gat’ de afgelopen week! Door bageloog Ronald Bakker van Bagel & Beans en Brand bier.

Verder links naar artikeltjes over een citroen als dessert bij LROOM Café in New York en Kubus croissants bij Weirdoughs in Melbourne. Verder kwamen we een bijzondere, ‘wiebelende’ stapel pannenkoeken tegen bij Gram Café and Pancakes in San Francisco en Airbnb gaat de website HotelTonight kopen.

Zou jij je speeksel, urine of ontlasting laten analyseren om op basis van deze analyses, speciaal voor jou gemaakte sushi te gaan eten?  

Als je het hele artikel wilt lezen, klik dan op de titel. Veel leesplezier!

Bagels & Beans | Twijfels over eerste foto zwart gat 

De astronomen van de Event Horizon Telescope (EHT) maakten woensdag bekend dat zij waarschijnlijk de eerste foto van een zwart gat hebben gemaakt. Op de afbeelding is een donkere cirkel te zien die omringd wordt door een goudgele discus van licht. Een gerenommeerde onderzoeker heeft zijn twijfels geuit over de ontdekking. Bageloog Ronald Bakker licht desgevraagd zijn twijfels toe: ‘Ik doe al meer dan twintig jaar onderzoek naar objecten van deze vorm. Toen ik woensdag de foto zag, de cirkel van licht met daarin een donkere vlek, wist ik meteen wat het was. Ik heb ze al zo vaak gezien, alleen nooit in deze omvang.’

Het ‘zwarte gat’ in brand bier

De eerste foto van een ‘zwart gat’ doet het goed in de reclame: ook bij Brand vinden ze dat de doorbraak van het zwarte gat gevierd moet worden. Leuke en ludieke commercial die deze week naar buiten kwam, bekijk hem in de link in de titel op facebook!

Deze citroen is eigenlijk een dessert!

In deze video van Thrillist Food & Drink zie je een gaaf dessert, een citroen die net echt lijkt! Volgens de eigenaresse van LROOM Café in New York duurt het ongeveer 72 uur om deze citroen te maken en dit dessert is opgebouwd uit verschillende laagjes. Leuke inspiratie voor een zomerse dessert op de kaart! En in de video (link in titel) vind je nog meer Instagrammable desserts bij dit café.

De kubus croissant

Bij Weirdoughs in Melbourne verkopen ze wel hele bijzondere croissants, namelijk in de vorm van een kubus! Het deeg wordt eerst gevlochten en vervolgens opgerold. Daarna wordt hij in een kubusvorm geduwd en gaat de oven in! Bekijk in de link in de titel de video van Bring Me, en weetje wat nog het beste eraan is? Volgens Weirddoughs is de croissant nog eens vegan ook!

Wiebelende’ stapel van Japanse pannenkoeken | Bij Gram Café and Pancakes

Gram Café and Pancakes is recent geopend in de Stonestown Galleria in San Francisco, hier serveren ze allerlei soorten pannenkoeken aan de liefhebbers van zoete desserts. In slechts vijf jaar tijd is Gram Café and Pancakes gegroeid met meer dan 60 locaties in Japan, Thailand, Indonesië, Australië en Canada. Dit is de eerste locatie van de Japanse keten in de Verenigde Staten, hoewel er al meer zijn gepland voor de Bay Area (en daarbuiten). Bekijk de afbeelding van de ‘jiggly Japanse pancakes’ bij het artikeltje op de website van Eater San Francisco.

Restaurant Sushi Singularity | Sushi gemaakt op basis van een analyse van het speeksel en de urine van de gast

Een Japans bedrijf fuseert wetenschap en sushi om voeding te creëren die rijk is aan voedingsstoffen op basis van individuele behoeften. Open meals wil 3D-geprinte sushi gaan maken. Ze beginnen met het analyseren van het speeksel, de urine en ontlasting van gasten, zodat elke sushi op maat wordt gemaakt door een ‘Nutrition Optimizing Machinery’. Ze willen het restaurant in 2020 openen en de sushi gaan bereiden met een systeem van robotarmen en 3D-printers. Bekijk de website en video op de website van open meals. (in de link in de titel)

Airbnb gaat  de website HotelTonight kopen

De missie van Airbnb is om een wereld te creëren waar iedereen onderdeel van kan zijn. Om dit te bereiken, zijn ze bezig om een end-to-end reisplatform te bouwen waarop ze op één plek combineren waar je verblijft, wat je doet en hoe je daar komt. Begin maart kondigden ze aan dat ze in het kader hiervan een overeenkomst hebben getekend om HotelTonight te kopen. HotelTonight is een hotelboekingservice die erop gericht is last-minute reizen eenvoudig en leuk te maken en de gasten een naadloze en on-demand boeking aan te bieden bij boutique en onafhankelijke hotels en binnenkort dus ook in Airbnb-locaties.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.