Trends in het kort | Week 05

5-2-2024

 • Trends we spotted
 • Blue Collar Hotel - Stayokay Hostels returns to the Dutch region ‘Brabant’Blue Collar Hotel - Stayokay Hostels returns to the Dutch region ‘Brabant’
 • Blue Collar Hotel - Stayokay Hostels - a new hostel on Strijp-S in EindhovenBlue Collar Hotel - Stayokay Hostels - a new hostel on Strijp-S in Eindhoven
 • Yotam Ottolenghi promotes his book Comfort in AmsterdamYotam Ottolenghi promotes his book Comfort in Amsterdam
 • The Social Hub in San Sébastian recently openedThe Social Hub in San Sébastian recently opened
 • The brand Sofitel launched a new concept - The Haute CroissanterieThe brand Sofitel launched a new concept - The Haute Croissanterie
 • Subway® in the USA announced a high demand for the new footlong 'Sidekicks'Subway® in the USA announced a high demand for the new footlong 'Sidekicks'
 • Starbucks - Oleato Golden Foam Iced Shaken EspressoStarbucks - Oleato Golden Foam Iced Shaken Espresso

Op de redactie van Horecatrends ontvangen wij dagelijks vele trends uit binnen- en buitenland. De meest interessante pikken we eruit, andere korte trends verzamelen we in de rubriek ‘Trends in het kort’. Met deze week links naar artikelen over:

 • Op 1 februari is een vestiging van The Social Hub’ geopend in Donostia-San Sebastián in Noord Spanje.
 • De Sofitel keten heeft op 30 januari (International Croissant Day) een nieuw concept gelanceerd: The Haute Croissanterie.
 • Subway® heeft in de USA een goed begin van 2024. Met name door de grote vraag naar hun nieuwe Subway footlong ‘Sidekicks’.
 • DE Oleato dranken (koffie + olijfolie) zijn nu verkrijgbaar bij alle Starbucks-vestigingen in Amerika.
 • Koppert Cress introduceert nog eens 3 ‘witte groente’: Feather Tops, Talpa Shoots en de vernieuwde Sweet Lov, allemaal in het donker geteelde scheuten.
 • StayOkay hostels heeft weer een vesting in Brabant, ze hebben het Blue Collar hotel in Strijp-S, Eindhoven overgenomen.
 • Inspiratie voor pannenkoekendag: Sushi Crêpe. Gespot bij chocolade café Cocomelt in Londen.
 • Het Nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi, Comfort, komt uit in september. In november bezoekt hij Amsterdam ter promotie van zijn boek.

Veel leesplezier!

De Social Hub San Sebastián opent zijn deuren

Op de reis van voortdurende Europese uitbreiding is op 1 februari ‘The Social Hub’ geopend in Donostia-San Sebastián. ‘The Social Hub’ is een nooit eerder vertoond model in deze stad waar reizigers, de lokale bevolking, ondernemers en studenten uit alle lagen van de bevolking samen kunnen komen om te leren, verblijven, werken en spelen. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Social Hub (@thesocialhub)

Sofitel lanceert een nieuw concept – The Haute Croissanterie

In eerste instantie wordt deze ‘ervaring’ gelanceerd door ambassadeurs van drie hotels van het merk Sofitel: Sofitel Dubai The Obelisk in de Verenigde Arabische Emiraten, Sofitel Ambassador Seoul Hotel in Zuid-Korea en Sofitel Legend Casco Viejo in Panama. Samen perfectioneerden ze het recept van een Pur Beurre croissant. De ambassadeurs hebben gezamenlijk andere patissiers in hun regio getraind om hun uitmuntendheid en savoir-faire te verspreiden tijdens een speciale week in Dubai. Dankzij deze 3 ambassadeurs zullen 30 Sofitel vestigingen ‘The Haute Croissanterie’ lanceren. Het concept werd gelanceerd op ‘Croissant Day’ dat op 30 januari wereldwijd werd gevierd. Meer details in hun persbericht, link in de titel.

Subway® in de VS kondigt sterke start van 2024 aan met grote vraag naar nieuwe footlong ‘Sidekicks’

Sinds de lancering van de ‘Subway Sidekicks’ vorige maand hebben Amerikaanse gasten zich naar hun lokale Subway gehaast om deze te proeven. De sidekicks bestaan uit Subway Footlong Cookies, Cinnabon® Footlong Churros en Auntie Anne’s® Footlong Pretzels. Exclusief verkrijgbaar bij Subway restaurants en er zijn meer dan 3,5 miljoen Sidekicks verkocht in de eerste twee weken. Subway moet dus gas geven om aan de vraag te kunnen voldoen! Er is met name een grote vraag naar het Subway Footlong Cookie. Meer details vind je in het persbericht op de link in de titel.

Oleato dranken nu verkrijgbaar bij alle Starbucks vestigingen in de V.S.

Vorig jaar februari schreven we over de nieuwe combinatie van koffie en olijfolie die Starbucks Italië introduceerde. We hebben het in Italië geprobeerd en vonden de smaak erg lekker. We hebben het zelfs nog een keer geprobeerd in één van de Starbucks Roasteries in NYC. In de link in de titel één van de stories van Starbucks, schijnbaar zijn alle Oleato dranken nu verkrijgbaar bij de Amerikaanse  Starbucks vestigingen. We zijn benieuwd wanneer ze bij de Starbucks vestigingen in Nederland verkocht gaan worden!

Meer witte groenten van Koppert Cress

De innovatieve ‘Witte Groente’ collectie van Koppert Cress is uitgebreid met Feather Tops, Talpa Shoots en de vernieuwde Sweet Lov, allemaal in het donker geteelde scheuten. Eerder introduceerde Koppert Cress de Morar Shoots en Sweet Peeper. Bekijk wat restaurant Bolenius doet met deze nieuwe witte groenten. Recepten in de link in de titel.

Stayokay Hostels terug in Brabant met nieuw hostel op Strijp-S in Eindhoven

Nederlands grootste hostelketen Stayokay heeft per 1 februari 2024 de exploitatie van het Blue Collar Hotel in Eindhoven overgenomen. Daarmee wordt dit het 21ste hostel van Stayokay in Nederland en is Stayokay weer aanwezig in de provincie Noord-Brabant.

Het hostel bevindt zich in het Klokgebouw. Dit gebouw is in 1928 gebouwd naar een ontwerp van A. Broekert, architect bij Philips Ingenieursbureau. Het deed lange tijd dienst als Philitefabriek die bakeliet produceerde voor de vele Philips producten. Het gebouw dankt zijn naam aan de grote klok in de toren waarin de letters van Philips zijn verwerkt. De naam Blue Collar verwijst naar de blauwe boorden van de arbeiders die lange tijd gewerkt hebben in dit pand. Het Klokgebouw is een rijksmonument en doet vandaag de dag dienst als bedrijfsverzamelgebouw met meer dan 100 ondernemers uit de creatieve sector. Eigenaar van het pand is de Eindhovense woningcorporatie Trudo.

Sushi crêpes | Leuk idee voor pannenkoekendag?

Cocomelt is een chocolade café in Londen dat gespecialiseerd is in visueel bijzondere desserts, drankjes met chocolade en speciale koffies. Hun missie: “Crafting visually stunning desserts that taste as good as they look, satisfying your cravings and your instagram feed”. Ze serveren onder andere ‘sushi crêpes’ die je in de witte chocolade kan dopen. Leuk idee voor pannenkoekendag?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cocomelt London (@cocomelt.london)

Nieuw kookboek van Yotam Ottolenghi ‘Comfort’ en hij komt naar Amsterdam

Het nieuwe kookboek Comfort van Yotam Ottolenghi is een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het boek viert Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour, maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop in Amsterdam in de AFAS Live op 12 november dit jaar. Tickets voor de show zijn hier verkrijgbaar. Een vroege aankondiging: het boek is te koop vanaf 5 september 2024!

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.