TraffickCam

12-7-2016

Een initiatief uit de Verenigde Staten: TraffickCam. Deze app stelt iedereen in staat om te helpen bij het bestrijden van seks trafficking (vrouwen/mensenhandel) door het uploaden van foto’s van het hotel waarin je verblijft. TraffickCam vraagt frequente reizigers naar een overzichtsfoto van de hotelkamer en detailfoto’s van de badkamer, het bed en bijvoorbeeld de vloerbedekking en meubels. De politie kan deze foto’s gebruiken om ze te matchen met verdachte foto’s en video’s op websites van seks traffickers.

TraffickCam: crowdsourced fotodatabase om de mensenhandel te bestrijden

Traffickers posten regelmatig foto’s van hun slachtoffers in online advertenties. Deze foto’s worden vaak gemaakt in hotelkamers. Foto’s van deze hotelkamers zijn het bewijs dat gebruikt kan worden om de daders van deze misdaden te vinden en te vervolgen. Onderzoekers van de politie moeten echter kunnen bepalen waar bepaalde foto’s of video’s zijn gemaakt. TraffickCam legt een database aan met beelden van hotelkamers van over de hele wereld. Met deze database wordt het voor de politie efficiënter en makkelijker zoeken.

Het project is bedacht door het Exchange Initiative in 2015 met de hulp van programmeurs en onderzoekers van de University of Washington in St. Louis.

Website: TraffickCam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.