Tokkelen vanaf de Eifeltoren

8-6-2017

Alleen voor de durfallen onder ons: tokkelen vanaf de Eifeltoren terwijl je snelheden van 90 kilometer per uur bereikt. De rit duurt nog geen minuut, voordat je het weet ben je het park over en stap je 800 meter verderop weer af. Het idee voor deze pop-up tokkelbaan komt van een sponsor van Roland Garros, één van de vier Grand Slams in tennis.

Tokkelen vanaf de Eifeltoren

Wie weleens tennis kijkt of speelt, weet als geen ander hoe hard een tennisbal gaat tijdens een service of smash. Eén van de sponsoren van Roland Garros (Perrier) bedacht een pop-up tokkelbaan vanuit de Eifeltoren, om tennis liefhebbers deze snelheid te laten ervaren. De tokkelbaan staat inmiddels en is er tot en met zondag, wanneer het toernooit eindigt.

Tijdens de rit wordt er op een hoogte van 115 meter boven de grond snelheden tot 90 km/u gehaald. Je tokkelt vanaf de Eifeltoren naar een platform die ongeveer 800 meter verderop gebouwd is terwijl je over het ‘Champs De Mars’ park heen vliegt. Helaas is deze ervaring niet voor iedereen weggelegd, de gelukkigen werden vorige week al door middel van een loting gekozen.

Tennistoernooi Rosmalen

Binnenkort staat het Ricoh Open in Rosmalen ook weer op het programma, ter voorbereiding van Wimbledon. Is er niet een sponsor die deze ervaring ook wilt aanbieden, maar dan dichter bij huis? Tokkelen vanaf het Provinciehuis Noord-Brabant vanaf 100 meter hoogte biedt al het nodige spektakel!

Andere bijzondere tokkelbanen

Steeds vaker kun je vanaf de meest bijzonder locaties tokkelen. In Nederland kun je bijvoorbeeld vanaf de Euromast naar beneden tokkelen en ook op Scheveningen kun je sinds kort op de Pier terecht voor een enerverende rit.

Bron: Business Insider UK

Website: Perrier

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.