Thee-hapjesproeverij bij Betjeman & Barton Amsterdam tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’

28-4-2023

  • Bertjeman & Barton Amsterdam neemt deel aan de Week van de Stenen WinkelBetjeman & Barton Amsterdam neemt deel aan de Week van de Stenen Winkel
  • Betjeman & Barton Amsterdam - Dineke van BommelBetjeman & Barton Amsterdam - Dineke van Bommel
  • Bertjeman & Barton Amsterdam neemt deel aan de Week van de Stenen WinkelBetjeman & Barton Amsterdam neemt deel aan de Week van de Stenen Winkel

In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 vindt de tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument, die naast de mogelijkheid van het winkelen, ook zorgen voor sfeerbeleving in dorp en stad. Culinaire belevingswinkel Betjeman & Barton in Amsterdam luidt de actieweek in met een bijzondere Thee-hapjesproeverij. Daarnaast kan er dagelijks geproefd worden van highlights uit het assortiment van thee en delicatessen. 

Leestijd: 2 minuten 

 Week van de Stenen Winkel 

Lokale winkels organiseren in de Week van de Stenen Winkel allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om samen met hun klanten de kracht van stenen winkels te vieren. Betjeman & Barton Amsterdam is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1992 vestigde Betjeman & Barton zich in Nederland. In eerste instantie met één winkel in Den Haag, gevolgd door een tweede. In 2022 werd een derde winkel geopend aan de Jan Evertsenstraat 23H in Amsterdam. Importeurs van Betjeman & Barton Marc en Dineke van Bommel laten er de culinaire liefhebber genieten van ruim 100 soorten kwaliteitsthee, bijzondere delicatessen en alles rondom de gedekte tafel.  

 Veel te proeven bij Betjeman & Barton Amsterdam tijdens de Week van de Stenen Winkel

“We doen mee aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ om meer bekendheid te geven aan onze winkel in de Baarsjes, een buurt die bij velen nog niet bekend is als de leuke en hippe buurt van Amsterdam”, vertelt Dineke van Bommel. Op zaterdag 6 mei kunnen consumenten deelnemen aan een theeproeverij, waarin onder meer de verschillen tussen thee en kruiden aan de orde komen en worden de smaakpapillen verrast met lekkere hapjes die een match vormen met de thee. Aanmelden vooraf is nodig en deelnemers kunnen na afloop winkelen met 10% korting. Verder laten we gedurende de hele ‘Week van de Stenen Winkel’ proeven van onze thee en de delicatessen die we in de winkel verkopen. Meer informatie over de proeverij is te vinden op onze website.”  

Variëteit aan winkels in de Baarsjes  

Dineke van Bommel: “We kijken ernaar uit om samen met onze collega-winkeliers in de Baarsjes de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in Amsterdam. De Baarsjes is een leuke en levendige wijk met een variëteit aan winkels, waaronder goede gastronomische zaken, waardoor de consument alles bij de hand heeft voor de culinaire boodschappen.” 

De winkel van Betjeman & Barton aan de Jan Evertsenstraat 23H in Amsterdam is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur. De webwinkel is 24 uur per dag geopend. 

Over Betjeman & Barton 

Betjeman & Barton is een klein authentiek kwaliteitstheemerk uit Parijs, opgericht in 1919 door de Brit Arthur Betjeman en Percy Barton, die zich later bij hem aansloot. Alle thee wordt zelf ingekocht en naast het assortiment van klassieke thee is het creëren van unieke en uitgebalanceerde theeblends één van de specialiteiten. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kruidenmelanges.

In Nederland zijn Dineke en Marc van Bommel officieel importeur. De thee is verkrijgbaar in de Betjeman & Barton winkels aan de Aert van der Goesstraat 1 en de Denneweg 25c in Den Haag en de Jan Evertsenstraat 23H in Amsterdam. Daarnaast is de thee te koop bij een aantal Nederlandse wederverkopers en in de webwinkel. Betjeman & Barton levert ook thee aan de horeca, variërend van grand café tot sterrenrestaurant. 

Voor horeca en wederverkopers is uitgebreide service aanwezig in de vorm van onder meer training, maken van theekaarten passend bij de menukaart en advies over thee-accessoires. 

Wij schreven eerder over initiatieven van Betjeman & Barton. 

Website: Betjeman & Barton Amsterdam Week van de Stenen Winkel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.