The Westin Houston Medical Center | Het eerste hotel in de U.S. dat ‘Virus Killing Robots’ inzet

24-3-2020

  • Lightstrike Germ-Zapping Robots at the Westin Houston Medical CenterLightstrike Germ-Zapping Robots at the Westin Houston Medical Center

Het Westin Houston Medical Center is het eerste en enige hotel in de Verenigde Staten dat LightStrike ™ Germ-Zapping Robots ™ gebruikt om hun hotelkamers en gemeenschappelijke ruimtes te ontsmetten en te desinfecteren om zo de dreiging van het coronavirus te helpen bestrijden. De technologie voor kamerdesinfectie, geleverd door het in San Antonio gevestigde bedrijf Xenex Disinfection Services, is ontwikkeld door twee epidemiologen in Houston. Het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas was hun eerste klant. Het Westin Houston Medical Center kocht twee van deze ontsmettende robots, die dus nu al bezig zijn met het schoonhouden van hun hotelkamers.

In deze tijden van stress over de verspreiding van COVID-19 onder reizigers over de hele wereld, zijn deze ‘Virus Killing Robots’ een interessant nieuw reinigingsproduct voor hotels. Het Westin Houston Medical Center is een pionier in één van de reacties van de gastvrijheidsindustrie op COVID-19.

Virus Killing Robots | LightStrike™ Germ-Zapping Robots

Het is bewezen dat LightStrike Robots snel virussen, bacteriën en schimmels vernietigen met intens pulserend xenon ultraviolet (UV) licht. Honderden zorginstellingen gebruiken LightStrike Robots om hun faciliteiten te desinfecteren als onderdeel van hun uitgebreide infectiepreventieprogramma. Verschillende ziekenhuizen hebben intercollegiaal getoetste onderzoeken gepubliceerd die een vermindering van 50% tot 100% aantonen van hun Clostridium difficile (C.diff), methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en chirurgische site-infectie nadat ze LightStrike Robots en de door Xenex’s aanbevolen protocollen voor kamerdesinfectie zijn gaan gebruiken.

Risico’s minimaliseren

“We nemen aanzienlijke proactieve maatregelen, samen met het volgen van CDC-richtlijnen (Center for Disease Control and Prevention), om het risico te minimaliseren en tegelijkertijd het dagelijkse zakelijke momentum te behouden”, aldus Archit Sanghvi, Vice President of Operations voor Pearl Hospitality, de eigenaar en exploitant van het hotel. “Wellness vormt de kern van ons bedrijf en met de LightStrike-technologie zagen we een duidelijke en innovatieve mogelijkheid om een goed voorbereide omgeving voor de gasten in ons hotel te creëren.”

 UV-licht om te desinfecteren

De LightStrike Robot gebruikt intens kiemdodend UV-licht om kamers te desinfecteren door snel microscopische bacteriën en virussen te vernietigen die tijdens het handmatige reinigingsproces kunnen worden gemist. De robot wordt beheerd door hotelpersoneel en gebruikt gepulseerd xenon (een edelgas) om intens breedspectrum-UV-licht te creëren, in tegenstelling tot oudere technologieën die kwiklampen gebruiken (kwik is giftig) om continu UV-licht met één spectrum te creëren.

Bekijk in deze video hoe de ‘Virus Killing Robots’ werkt! (De tekst gaat onder de video door).

Desinfecterende protocollen

Naast het gebruik van geavanceerde robotdesinfectietechnologie, implementeert The Westin Houston Medical Center verbeterde reinigings- en desinfectieprotocollen, waaronder:

  • Alle openbare ruimtes en kamers worden gedesinfecteerd met een ziekenhuisreiniger (Ecolab’s TB Disinfectant Cleaner).
  • Alle verbruiksartikelen op de kamer (toiletartikelen, koffie en thee) en items zoals de afstandsbediening worden ter plaatse gedesinfecteerd en in verzegelde tassen voor de gasten geplaatst.
  • Verwijderen van alle niet-essentiële (tijdschriften, onderpand, decoratieve kussens, enz.) items in kamers om een continu schone, gedesinfecteerde omgeving te garanderen.
  • EcoLab’s protocollen voor het desinfecteren van reinigingsmiddelen in alle ruimtes van het hotel, inclusief openbare ruimtes, gastenkamers en personeel ruimtes en bijvoorbeeld de keuken en opslagruimtes.
  • En een 24 uursdekking door een ‘dedicated teamlid’ om verbeterde ontsmettingsmethoden te gebruiken in alle openbare ruimtes voor gasten.

Het hotel heeft ook een immuunsysteem versterkend aanbod van eten en drinken gecreëerd, waaronder:

  • Een speciaal immuunsysteem versterkend menu boordevol antioxidanten, vitamines, probiotica en prebiotica voor gasten om een blijvende gezondheid te garanderen.
  • Immune Booster Kits – Energize Kit en Travel Kits.

Het Westin Houston Medical Center-hotel met 273 kamers bevindt zich op Dryden Road 1709, tussen Main Street en Fannin Street in Houston. Het onlangs geopende hotel ligt in het hart van het Texas Medical Center, dat jaarlijks meer dan 15 miljoen bezoekers trekt.

 

Website: Xenex

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.