Met The Right Cup smaakt je water nooit meer hetzelfde!

29-6-2016

The Right Cup, de beker die ervoor moet zorgen dat er meer water gedronken wordt in plaats van suikerhoudende frisdranken. Zeker kinderen kiezen liever voor een cola of sinas dan dat ze een glaasje water nemen. Ongezond, maar wel lekker natuurlijk.

Hoe werkt het?

Onze algehele smaakbeleving komt voort uit een combinatie van smaak en geur. Waar je met de tong de primaire smaken kunt proeven (zoet, bitter, zuur, zout en umami), is het de geur die voor 80% verantwoordelijk is voor onze smaakbeleving. Daarom proef je ook zo weinig wanneer je verkouden bent.

In de beker zitten daarom verschillende kleur- en geurstoffen. Deze zorgen ervoor dat wanneer je een slok neemt, je neus en tong direct de fruitige aroma’s ruiken en dus proeven. Bijzonder, want je drinkt eigenlijk niet meer dan water. De smaken die nu ontwikkeld worden zijn sinaasappel, bessen, appel, perzik en cola.

Indiegogo

Het project heeft een tijd op Indiegogo gestaan en wist uiteindelijk $ 635.224,= op te halen, bijna negen keer het oorspronkelijke streefbedrag. Bekijk de video voor een heldere uitleg!

Bron: Indiegogo

Website: The Right Cup

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.