The NEST pop-ups | Reeks van zomer pop-ups door het VK door restaurant NEST uit Hackney

12-7-2021

  • THE NEST POP UPS - celebrating seasonal British dining
  • THE NEST POP UPS - view dinner at the Boathouse
  • THE NEST POP UPS - view dinner at the Boathouse

Deze zomer vieren Luke Wasserman, Toby Neill en Johnnie Crowe, het team achter het populaire restaurant NEST in Hackney (Londen) en het onlangs geopende restaurant FENN in Fulham, de Britse zomer met een reeks pop-up restaurants op landelijke locaties in het Verenigd Koninkrijk. Zij vieren dan de seizoensgebonden, culinaire Britse keuken.

Leuk idee voor stadsrestaurants? Een betaalde teambuilding in een andere omgeving? Alhoewel Nederland natuurlijk een stuk kleiner is dan het VK kan het voor restaurants uit de grote steden in het westen ook werken! Het is natuurlijk inspirerend om met lokale zomerproducten te werken en wie weet wat je terug meeneemt voor op je menu in de stad. We hebben veel initiatieven gezien van chef-koks die samenwerken om foodfestivals te creëren, ‘trading places’ ofwel van restaurant ruilen of zich bij een team van chef-koks aan te sluiten die in elkaars restaurants koken (The Grand Gelinaz Shuffle), maar in dit geval gaat het hele team op avontuur. Inspirerend voor hun gasten om het restaurant te leren kennen en voor het team om plezier te hebben en inspiratie op te doen.

Het idee achter deze zomerreeks van ‘The NEST pop-ups’ in het VK

Medeoprichter Toby: “NEST begon in 2017 als een pop-upserie, dus we zijn verheugd om deze zomer een voorproefje te blijven geven van wat we doen in onze Londense restaurants op unieke locaties in het VK. Voor ons draait het allemaal om het benadrukken van de geweldige producten die beschikbaar zijn in dit land en om te laten zien wat we bij NEST doen aan mensen die normaal niet de kans zouden krijgen om ons in Londen te bezoeken. De ongelooflijke locaties zorgen gewoon voor de perfecte achtergrond!”

ROOKS NEST SUPPER CLUB | 16 & 17 juli 2021 | Lunch & Diner | Rooks Nest Farm, Somerset

Door hun creatieve en op producten gebaseerde kookkunsten naar een aantal prachtige locaties in het VK te brengen, zal het NEST-team in de eerste in de serie samenwerken met de bekroonde culinaire schrijver William Sitwell voor een avondmaalclub bij Rooks Nest Farm in Somerset. Gedurende twee nachten op 16 en 17 juli krijgen de gasten een feestmaal geserveerd in de verbouwde schuur van de boerderij, met een menu geïnspireerd op het ‘één dier’-ethos van NEST en de verse producten van de omliggende boerderij en lokale leveranciers.

THE GARDEN MENU | 20-25 juli 2021 | Lunch & Diner | The Old Rectory Gardens, Sudborough, Northamptonshire

De volgende stop brengt het team naar het typisch Engelse dorp Sudborough, Northamptonshire, in de rustige Old Rectory Gardens. Het meergangenmenu zal de smaken, kleuren en aroma’s van deze prachtige Engelse tuin verkennen, evenals het vieren van verse Britse zeevruchten. Beschikbare gerechten zijn onder meer gevlamde makreel met komkommer, vlierbloesem en dille en duurzaam gekweekt vlees, zoals lokaal varkensvlees dat op drie manieren wordt bereid met gepekelde courgettepuree, beschikbaar voor lunch en diner.

THE BOATHOUSE | 17-29 augustus | Lunch & Diner | Trearddur Bay, Anglesey, Wales

Anglesey is van 17 tot 29 augustus de locatie voor NEST’s Boathouse Dinner in de afgelegen Trearddur Bay. Het pop-uprestaurant van twee weken viert regionale producten van de kust van Noord-Wales, en het pop-up restaurant is gehuisvest in een prachtig boothuis aan de waterkant. Voor het diner wordt een vast menu geserveerd wat het beste van alles wat Brits is viert; seizoensgroenten, wildpluk producten, verse zeevruchten en duurzaam gekweekt vlees. Gasten kunnen gerechten verwachten zoals krabsalade met venkel, gekonfijte aardappel en ingelegde citroen, en lam uit de lokale moerassen met zeekruiden, aardappelen en gepikkelde kool met zeewier. Voor de lunch wordt in het Boathouse of op het terras aan zee een meer informeel à-la-cartemenu geserveerd met visschotels en de kenmerkende fried chicken in karnemelkbeslag van NEST.

HOUGHTON 2021 | 12-15 augustus 2021 | Ontbijt, Lunch & Diner | Houghton Festival, Houghton Hall & Gardens, Norfolk

Ten slotte zal NEST het Britse festivalseizoen in duiken en koken op het Houghton Festival in Norfolk. Festivalgangers kunnen kalmeren in het drijvende restaurant op Houghton Lake met een aantal ontbijtspecials en ochtendcocktails die de perfecte start van de dag bieden. Voor degenen die op zoek zijn naar iets verfijnders om te eten in het weekend, is er een vast menu beschikbaar voor lunch en diner met gerookte forelpastei, langzaam gestoofde varkensbuik met ingelegde sla, gebrande appel en aangebrande kool en eindigend met een Houghton Mess, NEST’s versie van het klassieke zomerdessert.

Website: The NEST Pop-ups

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.