The Lana in Dubai | Het eerste hotel van de Dorchester Collection in het Midden-Oosten

13-2-2024

 • The Lana by the Dorchester Collection - Exterior city view by sunriseThe Lana by the Dorchester Collection - Exterior city view by sunrise
 • The Lana by the Dorchester Collection -Riviera barThe Lana by the Dorchester Collection -Riviera bar
 • The Lana by the Dorchester Collection - Marina room 1409The Lana by the Dorchester Collection - Marina room 1409
 • The Lana by the Dorchester Collection - High Society Pool cabanasThe Lana by the Dorchester Collection - High Society Pool cabanas
 • The Lana by the Dorchester Collection - The Bitter Honey bar and its drinks trolleyThe Lana by the Dorchester Collection - The Bitter Honey bar and its drinks trolley
 • The Lana by the Dorchester Collection - The entranceThe Lana by the Dorchester Collection - The entrance
 • The Lana by the Dorchester Collection - The lobbyThe Lana by the Dorchester Collection - The lobby
 • The Lana by the Dorchester Collection - Exterior from the MarinaThe Lana by the Dorchester Collection - Exterior from the Marina
 • The Lana by the Dorchester Collection - Marina room 1408The Lana by the Dorchester Collection - Marina room 1408
 • The Lana by the Dorchester Collection - High Society Pool with the Burj on the backgroundThe Lana by the Dorchester Collection - High Society Pool with the Burj on the background

The Lana, het nieuwste hotel van de Dorchester Collection is geopend. Het architectonisch statement hotel is ontworpen door Foster + Partners en het interieur is ontworpen door het beroemde Parijse duo, Gilles & Boissier. The Lana in Dubai vertegenwoordigt luxe en de vertrouwde gastvrijheid van de hotels van de Dorchester Collection. Het heeft 225 kamers, suites en acht nieuwe eetconcepten; waaronder vier die zijn gecreëerd met drie bekende chefs. In het interieur vinden gasten een zorgvuldig samengestelde selectie van meer dan 50 kunstwerken van lokale en wereldwijde kunstenaars. In het hotel bevindt zich ook de eerste Dior Spa in de VAE, deze gaat in april 2024 open.

3 minuten leestijd

Een nieuw tijdperk voor de Dorchester Collection

The Lana in Dubai is het tiende hotel van de Dorchester Collection en vertegenwoordigt het volgende hoofdstuk in de service en kwaliteit van het merk. Het is ook de eerste nieuwe opening voor de groep in meer dan een decennium! Ontwikkeld en beheerd namens de in Dubai gevestigde ontwikkelaars: OMNIYAT, The Lana is de eerste stap in het creëren van een nieuwe fase voor Downtown Dubai.

Onderscheidend ontwerp voor The Lana in Dubai

Foster + Partners liet zich inspireren door de steeds veranderende skyline van Dubai voor het 30 verdiepingen tellende gebouw. Het opvallende onderling verbonden ontwerp kenmerkt zich door een centraal podium – The Lana Promenade – voor winkels en restaurants, evenals een infinity zwembad op het dak met uitzicht over de stad en de woestijn. Beïnvloed door het moderne minimalisme en het heldere weer van Dubai, zijn ruimte en licht de bepalende kenmerken in het interieur door Gilles & Boissier. De ontwerpers lieten zich beïnvloeden door de rijke culturele invloeden in de VAE, met een focus op ingewikkelde details en het gebruik van texturen. Elke kamer beschikt over een terras en kamerhoge glazen ramen die natuurlijk licht en een weids uitzicht bieden.

The Lana in Dubai ligt dicht bij het centrum

Gelegen in het hart van de stad nabij het centrum van Dubai, bevindt het hotel zich aan de jachthaven van Marasi Bay, met uitzicht op de Burj Khalifa. De ligging op 15 minuten lopen van de Burj Khalifa en de Dubai Mall is aantrekkelijk voor zowel zakelijke als recreatieve gasten. Het is 20 minuten rijden naar Dubai International Airport. Het hotel gaat hun gasten ook voorzien van uitzonderlijke vervoersmogelijkheden, inclusief op maat gemaakte Rolls-Royces en een futuristische foiler boot voor ontspannen cruises langs het kanaal.

8 restaurants met 4 concepten in samenwerking met beroemde Michelin-sterren chefs

The Lana is thuisbasis voor acht restaurant- en mixologie concepten, vier ontwikkeld in samenwerking met beroemde Michelin-sterren chefs – Jean Imbert, Martín Berasategui en patissier, Angelo Musa – en vier originele concepten geëxploiteerd door het hotelteam.

Jean Imbert, die ook het culinaire team leidt bij Dorchester Collection’s Hôtel Plaza Athénée in Parijs, heeft Riviera ontwikkeld, een nieuw modern Mediterraan restaurant geïnspireerd op zijn erfgoed en reizen, en High Society gelegen op het dak met 180° uitzicht over Downtown Dubai.

Martín Berasategui, die 12 Michelin-sterren op zijn naam heeft verzameld, heeft Jara gecreëerd (opening medio februari), het eerste restaurant van zijn soort in Dubai dat Baskische keuken serveert evenals Txakolina, een speakeasy sigarenlounge. Terwijl Bonbon Café van Angelo Musa, ook van Hôtel Plaza Athénée, een vleugje Parijse glamour brengt, met viennoiserie, versgebakken brood, een scala aan chocoladebonbons en ijs, evenals sandwiches en salades.

Andere restaurants zullen worden geleid door de executive chef van het hotel, Oliver Jackson. Dit zijn onder andere Veranda, een openlucht, weelderige tuinbar die signature cocktails serveert, gecombineerd met een tapas menu en internationale gerechten met een Levantijnse invloed, en The Gallery, die een signature afternoon tea serveert met gebakjes met dank aan Angelo Musa. En ‘Bitter Honey’ is een intieme bar, genesteld in de pracht van de lobby van The Lana.

De eerste Dior Spa in de VAE opent op de 29e verdieping van The Lana

Vanaf april 2024 kunnen de gasten genieten in de eerste Dior Spa in de VAE, gelegen op de 29e verdieping van The Lana. De spa heeft vijf behandelkamers en een suite voor koppels, hier wordt gespeeld met licht mede door de verhoogde positie en kunnen gasten genieten van de gerenommeerde elegantie van het Huis van Dior.

Website: Dorchester Collection 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.