The Inn at Little Washington | Etalagepoppen aan tafels om de 1,5 meter te markeren

15-5-2020

  • Social distancing by placing mannequins in the dining room at The Inn at Little Washington
  • Social distancing by placing mannequins in the dining room at The Inn at Little Washington

Restaurant The Inn at Little Washington in Washington Virginia (1,5 uur ten westen van Washington DC) ligt op schema om het eerste restaurant met drie Michelin-sterren te worden dat in de VS wordt heropend. The Inn at Little Washington ligt op meer dan 20 hectare buitenruimte met veel prachtige tuinen rondom het pand. Ze gaan buiten open tijdens het Memorial Day weekend (22- 25 mei) en op vrijdag 29 mei gaan de overdekte eetzalen open. Door de beperking van de capaciteit heeft chef Patrick O’Connell besloten dat lege tafels theatraal worden aangekleed met etalagepoppen. De Inn werkt hieraan samen met lokale bedrijven ‘Signature Theatre’ en ‘Design Foundry’. De etalagepoppen nemen plaats aan die tafels waaraan geen gasten kunnen zitten. Door de aankleding zullen ze onderdeel van het design zijn en natuurlijk een stukje entertainment. The Inn at Little Washington staat sowieso bekend om de humor en speelse ervaringen die ze bieden, zoals de kaasspecialist die met een loeiende koeienkar langskomt.

In Duitsland plaatst hotel Haase ook etalagepoppen in hun restaurant. Een charmante oplossing voor de anderhalvemetereconomie! We kwamen ook al foto’s van een ander restaurant in Bangkok (Thailand) tegen, hier plaatste de eigenaar knuffelpanda’s bij de lege stoelen. Een knipoog naar de omstandigheden en een kans om leuke foto’s te maken voor gasten! Zoals bij de paspoppen …

The Inn at Little Washington en zijn chef/eigenaar Patrick O’Connell

“Ik heb altijd iets met etalagepoppen gehad, ze klagen nooit over iets en je kunt er veel plezier aan beleven om ze te aan te kleden”, zegt Patrick O’Connell, chef/eigenaar van The Inn in Little Washington. “Toen we ons restaurant moesten oplossen aan de anderhalvemetereconomie en dus de bezettingsgraad moesten halveren, kwamen we snel met de oplossing: vul het met interessant aangeklede dummies. Dit maakt veel ruimte mogelijk tussen echte gasten en het levert een glimlach ook en men kan er leuke foto’s mee maken. The Inn at Little Washington heeft altijd het ‘levende theater’ dat een restaurant kan zijn gevierd. Dit project geeft ons de kans om samen te werken met ‘Design Foundry’ en ‘Signature Theatre’ in DC waarmee we ook in het verleden hebben samengewerkt. Zij zorgen voor de kostuums en maken onze etalagepoppen op. We zien er allemaal naar uit om samen te komen en andere mensen te zien maar dat hoeven niet allemaal echte mensen te zijn.”

“Toen The Inn at Little Washington contact opnam over het idee om etalagepoppen aan te kleden, hadden we meteen zoiets van dat is een leuke en creatieve manier om te voldoen aan de ‘social distancing’ richtlijnen”, aldus Maggie Boland, algemeen directeur van Signature Theatre. “We hebben de kans gegrepen om samen te werken met een andere grote culturele bestemming van Virginia, Signature’s kostuumwinkelmanager, Frederick Deeben. Hij heeft de etalagepoppen in de jaren 40-stijl aangekleed. We kunnen niet wachten om de eetkamer helemaal uitgedost te zien voor een naoorlogs feest!”

The Inn at Little Washington heeft 23 kamers, Double 5 Star, Double 5 Diamond inn en een restaurant met drie Michelin-sterren. Het landgoed is 24 hectare groot met een overvloedige tuin met uitzicht op de bergen, kronkelende paden, een boerderij en zelfs een kippenhok compleet met kristallen kroonluchter. Chef-kok en eigenaar Patrick O’Connell was het onderwerp van een recent gelanceerde documentaire: The Inn at Little Washington: A Delicious Documentary, dat wordt gestreamd op PBS. De eigenaar ontving ook de James Beard Lifetime Achievement Award en de National Humanities Medal in 2019.

Website: The Inn at Little Washington

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.