The Hamperling: Luxueuze vliegtuigmaaltijd

26-1-2016

Fortnum & Mason verkoopt luxueuze maaltijden voor onderweg. ‘Hamperlings’, vooraf gemaakte pakketjes variërend in prijs van £15,= tot £50,=.

Luxueuze vliegtuigmaaltijd

Reis je regelmatig Economyclass en ben je toe aan een maaltijd op Businessclass niveau? Op Heathrow Airport hebben ze daar iets op gevonden! Fortnum & Mason verkoopt sinds kort maaltijden voor tijdens de vlucht, ongeacht welke klas je vliegt. Gedurende je vlucht geen rijst met kipvariant en gestoomde groenten maar genieten van ganzenlever, kaviaar en andere luxueuze producten. De maaltijdboxes, genaamd ‘Hamperlings’ variëren in prijs van £15,= tot £50,=.

De maaltijden van Fortnum & Mason komen in een turquoise koeltasje, bevatten allemaal een verse salade met een kruiden-mosterd dressing, roggebrood met boter, Napolitan squares als toetje en plastic bestek waaronder een kaviaar lepeltje.

Er zijn vijf verschillende variaties verdeeld in verschillende prijsklassen. Zo is er bijvoorbeeld een tweepersoonsmaaltijd voor £50,=, die naast de standaard producten onder andere een gerookte vis selectie, kaviaar, ganzenlever, een kaasplankje en verschillende chutneys bevat.

Er is ook een vegetarische variant voor £15,=. Dit tasje beschikt, naast de standaard producten, over geroosterde pompoen, rode uien, een kaasplankje en citroen dessert.

De ontwikkelaars

Fortnum & Mason kwam al met hun eerste variant van de ‘Hamperling’ in 1730. Destijds bedoeld om te nuttigen op de plaats van bestemming. De snelheid van het reizen is in de tussentijd vele malen verhoogd met als negatief gevolg, eenvoudigere maaltijden tijdens de vluchten. F&M vindt dit onnodig en kwam als reactie op deze negatieve trend met deze exclusieve maaltijden voor in het vliegtuig.

Bron: Fortnum & Mason

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.