The Fontenay Hamburg | Nieuw iconisch 5* hotel

18-7-2017

Vanaf oktober 2017 is Hamburg een nieuw architectonisch kunstwerk rijker. Aan de oevers van het Alstermeer in de stad opent dan The Fontenay, een 5 sterren hotel met 131 kamers. Men kijkt uit naar de opening van één van de meest luxe hotels in Duitsland! Het hotel heeft een uniek sculpturaal ontwerp met drie cirkels die op elkaar aansluiten. Zowel de kamers en suites als de bar, het restaurant, zwembad en spa bieden uitzicht over onder meer het Alstermeer en de stad Hamburg.

The Fontenay Hamburg

The Fontenay staat op een uniek terrein van ruim 14.000 m2, gelegen aan de oevers van het Alstermeer in het centrum van Hamburg. Dit luxe stadsoord is ontworpen door Jan Störmer van Störmer Murphy en Partners. Het resultaat is een vooruitstrevend gebouw, bedekt met duizenden witte porseleinen tegels waarin het glinsterende water en de contouren van het park om het hotel spiegelen.

De cirkelvormige, vloeiende vorm van de architectuur is zowel binnen als buiten het hotel zichtbaar. Er is geen enkele rechte muur te vinden in The Fontenay en geen enkele muur is evenredig aan de ander. De gangen van het hotel zijn te vinden rondom de twee 27 meter hoge open ruimten in het hart van het hotel, deze brengen je naar de kamers en de balkons volgen het cirkelvormige exterieur van het hotel. Het ontwerp creëerde organisatorische uitdagingen met name op het gebied van meubilair en openbare ruimten. Alle meubels moesten op maat gemaakt worden om de unieke architectuur te laten reflecteren en de tapijten moesten geweven worden in Hong Kong om de exacte geometrie van het hotel te kunnen volgen.

Restaurant

The Fontenay krijgt een rooftop gourmet restaurant onder leiding van de met één Michelin-ster bekroonde chef-kok Cornelius Speinle. Het restaurant, dat nog geen naam heeft, zal plek bieden aan 40 gasten en heeft nog een private dining zaal voor 10 extra gasten. Ook heeft het een ruim terras met spectaculair uitzicht over het Alstermeer en het centrum. Cornelius Speinle is één van de toptalenten van Europa op culinair gebied. Hij heeft zijn eigen restaurant in Zwitserland gehad (dreizehn sinne) en heeft ervaring opgedaan in vele Michelin-sterrenrestaurants in Europa waaronder The Fat Duck in Bray, Engeland. Een verdieping onder het restaurant is een dakterras gevestigd met 320°  uitzicht over het meer en daarachter de stad. Om het af te maken is er nog een exclusieve spa gevestigd op het dak van 1000m2, met een binnen- en buitenzwembad van 20m2. Lid van de ‘The Leading Hotels of the World’.

Website: The Fontenay

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.