The Emory | Een modern Architectonisch meesterwerk

3-7-2024

Opening – Juli 2024, Londen, The Emory, een modern architectonisch meesterwerk ontworpen door wijlen Richard Rogers en Ivan Harbour van RSHP, heeft officieel haar deuren geopend in Belgravia. The Emory is het eerste all suite hotel in Londen en de nieuwste opening van Maybourne, de uitbater van Claridge’s, The Connaught en The Berkeley. Het is het zesde hotel van de groep, inclusief de twee internationale hotels The Maybourne Beverly Hills en The Maybourne Riviera.

Leestijd: 3 minuten

Hedendaags ontwerp en discrete luxe

The Emory brengt een nieuwe standaard van hedendaags design en discrete ‘quiet luxury’ naar de hoofdstad en biedt een gevoel van intimiteit. Geleid door de opvallande RSHP ontworpen ‘zeilen’ die boven de boomtoppen van Hyde Park uitsteken, arriveren de gasten via een geplaveide privé-ingang op Old Barrack Yard, een charmante, afgelegen enclave tussen Belgravia en Knightsbridge.

De centrale stalen trap van The Emory, die zichtbaar is vanaf de ingang van het hotel, is geschilderd in een opvallende tint met de naam ‘Richard Rogers Pink’. Het is een eerbetoon aan de invloedrijke betrokkenheid van de overleden architect bij het project, het voegt een vleugje persoonlijkheid en warmte toe aan het centrale architectonische element en wordt een kenmerkende kleur voor het hotel.

De schoonheid van beweging

Bij het beschrijven van het innovatieve staalontwerp van The Emory (de naam stamt uit ongeveer 1068, het betekent ’thuiskracht’ of ‘ijverige leider’) vergelijkt architect Ivan Harbour het met “horloge maken op grote schaal”. Hij vergelijkt het gebouw met een prachtig Zwitsers horloge met een wijzerplaat in skeletvorm.

Abc kitchens, The Emory Bar, rooftop Bar 33 en The Emory Cigar Merchants

De bekende ontwerper Rémi Tessier heeft de openbare ruimtes van The Emory ontworpen, abc-kitchens en The Emory Bar op de begane grond tot Bar 33 op het dak van de tiende verdieping en The Emory Cigar Merchants. Het interieur van Tessier voegt naadloos een gevoel van warmte toe aan de eigentijdse stalen structuur en vult de glazen gevel aan met rijke en hoogwaardige materialen om een sfeer van intimiteit en rust te creëren.

Eenenzestig buitengewone suites

The Emory beschikt over 61 buitengewone suites, compleet met lichte glazen ramen van vloer tot plafond verdeeld over negen verdiepingen, waaronder een spectaculair glazen penthouse van 300 m² ontworpen door Rigby & Rigby. Elke twee verdiepingen tonen de creatieve esthetiek van een andere designer van wereldklasse, waaronder Alexandra Champalimaud, Andre Fu, Pierre-Yves Rochon en Patricia Urquiola. De royale interieurs, verenigd door hun voortreffelijke vakmanschap, bieden gasten een wereld van privacy binnen dit architectonische wonder. De aandacht van de ontwerpers voor detail komt tot uiting in verschillende details: van op maat gemaakt meubilair dat exclusief voor The Emory ontworpen is tot het gebruik van de grote ramen van Richard Rogers om buiten met binnen te berekken, waardoor een gevoel van openheid ontstaat en gasten zich volledig ondergedompeld voelen in hun omgeving.

Privéchauffeur  |  Surrenne, privéclub voor leden

Alle gasten krijgen een privéchauffeur van de Londense privéluchthavens of internationale luchthavens, een dagelijks Engels ontbijt geserveerd in de suite of in de abc kitchens, een gratis bar in de suite en 24 uur per dag service van een persoonlijke Emory-assistent. Gasten die in The Emory verblijven hebben ook exclusieve toegang tot Surrenne, een nieuwe privéspa voor leden. Verdeeld over vier ondergrondse verdiepingen van het hotel en biedt een minimalistische, ontspannende en serene omgeving, waardoor een ondergrondse oase midden in de stad wordt gecreëerd.

Als reactie op de opening zei General Manager Knut Wylde: “We geloven echt dat dit discrete Londense monument iets nieuws en spannends biedt voor de huidige horeca gelegenheden. Met een onstuimige combinatie van enkele van ’s werelds beste architecten en ontwerpers, het beste eten in de stad en een adembenemend uitzicht vanaf de bar op het dak, kunnen we niet wachten om gasten te verwelkomen in The Emory”.

We schreven eerder over de opening van abc kitchens door chef-kok Jean Georges.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.