The BrewDog AF Bar, het alcoholvrije biercafé & BrewDog’s ‘Drink All you Can Jan’

9-1-2020

  • BrewDog AF Bar - opened at Old Street London
  • BrewDog AF Bar - serving exclusively low alcohol drinks
  • BrewDog AF Bar - opened at Old Street London
  • BrewDog AF Bar - takeaway alcohol-free beer fridge
  • BrewDog AF Bar - also serves a BrewDog menu
  • BrewDog AF Bar - also serves a BrewDog menu

‘The BrewDog AF Bar’ is een volledig alcoholvrije biercafé van de BrewDog brouwerij in Londen. De onafhankelijke en ambachtelijke Schotse brouwer BrewDog heeft begin januari deze bar gewijd aan alcoholvrij bier en andere alcoholvrije drankjes geopend. De BrewDog AF Bar is volgens hen het eerste alcoholvrije biercafé en biedt een keuze uit 15 alcoholvrije ambachtelijke biertjes op tap aan. De bar is te vinden op Old Street in het centrum van Londen en het is de eerste bar van deze brouwerij dat uitsluitend drankjes zonder alcohol serveert. Daarnaast organiseert BrewDog ‘Drink All You Can Jan’ in al hun andere bars. Dit initiatief biedt drinkers gratis refills van de BrewDog alcoholvrije bieren in de maand januari. En gebaseerd op het feit dat 24% van de bierdrinkers steeds vaker kiezen voor meer opties met weinig of geen alcohol (volgens het Mintel, UK Beer Market Report 2018), zijn de brouwerijen bezig met een nieuw concept voor hun bars, hetgeen waarschijnlijk verder wordt uitgerold in Engeland en Europa.

Het is de tijd voor alcoholvrije drankjes: in Nederland is momenteel de eerste pop-up Bar 0.020 in Amsterdam geopend en bijvoorbeeld het NRC café in Rotterdam kwam met een nieuw menu voor alcoholvrije drankjes. Als horecaondernemer zal het de komende jaren steeds belangrijker worden om in te spelen op ‘Dry January’. Biedt je gasten in ieder geval de mogelijkheid om ‘lekker’ alcoholvrij te drinken! Onze collega’s Robin, Nick en Leonie probeerden vorige week wat drankjes en ze waren nogal verrast over de zoetheid van de meeste mocktails. Dus als je alcoholvrije drankjes koopt of mocktails creëert, houdt er dan rekening mee dat niet iedereen een zoetekauw is!

De BrewDog AF Bar

De BrewDog AF Bar is op maandag 6 januari geopend en bevindt zich in de ‘Mews Unit of the Bower Development’ aan 211 Old Street, EC1V 9NR. De keuze om deze alcoholvrije bar te openen is gebaseerd op onderzoek wat BrewDog aanhaalt in hun persbericht. De vraag naar en populariteit van alcoholvrij bier neemt toe; Marktonderzoeksorganisatie Mintel heeft aangegeven dat 28% van de bierdrinkers bezuinigt op consumptie vanwege gezondheidsproblemen en recente analyse door EeBria Trade geeft aan dat de verkoop van bier met weinig en geen alcohol met 381% is gestegen sinds 2017 in hun EeBriaTrade Craft Beer Trends, 2019.

BrewDog pioniert al lange tijd met alcoholarme bieren in het Verenigd Koninkrijk onder andere met Nanny State uit augustus 2009, het best verkopende alcoholvrije bier van het VK. Dit werd uitgebreid met een alcoholvrije versie van hun vlaggenschip Punk IPA, Punk AF, dat dit jaar op 30 november werd gekozen tot het #1 NPD-product voor Total Craft-bier door het Nielsen Scantrack Total Off-Trade MAT. BrewDog heeft zijn kernassortiment alcoholvrije bieren uitgebreid met twee nieuwe biertjes. ‘Wake Up Call’, een Coffee Stout en Hazy AF, een alcoholvrije versie van de bestaande ‘Hazy Jane’ IPA uit New England.

De BrewDog AF Bar schenkt al deze bieren naast andere alcoholvrije biertjes op tap, alcoholvrije sterke drank en Designated Cider, de nieuwe alcoholvrije Cider van Hawkes. De bar biedt ook een scala aan heerlijke hamburgers, salades, Buffalo wings en een reeks gezonde specials. In het weekend kun je er ook brunchen. Bezoekers van de bar kunnen deelnemen aan een programma van activiteiten, waaronder ‘Hip Hop Karaoke’, ‘Dabbers Bingo’, ‘Famous First Words’ en nog veel meer.

‘Drink All You Can Jan’

Om het nieuwe assortiment alcoholvrije bieren onder de aandacht te brengen, heeft BrewDog ‘Drink all you can Jan’ bedacht, een initiatief waar je in al hun bars van kunt genieten, gratis refills van alle alcoholvrije bieren in januari.

James Watt van BrewDog, zegt over het initiatief: “Drinkers die kiezen voor weinig of geen alcohol lopen het risico in te leveren op kwaliteit, smaak en ervaring. En dan hebben het alleen over het bier, en nog niet over de alcoholvrije omgeving. Wij gaan dat veranderen. Wij willen een verschil maken en onze eerste BrewDog AF Bar is precies dat. Het is een baken voor iedereen in Londen die op zoek is naar een alcoholvrij alternatief. Alcoholvrij hoeft niet synoniem te zijn met smaakvrij. ‘Drink All You Can Jan’ is onze variant om in te spelen op ‘Dry January’. Of je nu helemaal geen alcohol drinkt of mindert, wij laten je zien dat alcoholvrij niet betekent dat je concessies moet doet aan kwaliteit of smaak.”

 

Website: The BrewDog AF Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.