The Beaufort bar | Inspirerend cocktail menu gepresenteerd in een tunnelboek

9-2-2017

  • By Invitation Only at The Savoy´s Beaufort BarBy Invitation Only at The Savoy´s Beaufort Bar
  • Gypsy Moth at The Savoy´s Beaufort BarGypsy Moth at The Savoy´s Beaufort Bar
  • Seal of Approval at The Savoy´s Beaufort BarSeal of Approval at The Savoy´s Beaufort Bar
  • The Ceremony at The Savoy´s Beaufort BarThe Ceremony at The Savoy´s Beaufort Bar
  • The Master of Suspense at The Savoy´s Beaufort BarThe Master of Suspense at The Savoy´s Beaufort Bar
  • The Savoy Delivers at The Savoy´s Beaufort BarThe Savoy Delivers at The Savoy´s Beaufort Bar
  • Height of Fashion at The Savoy´s Beaufort BarHeight of Fashion at The Savoy´s Beaufort Bar
  • 10.10.10 at The Savoy's Beaufort bar10.10.10 at The Savoy's Beaufort bar
  • The Missing Shaker at The Savoy´s Beaufort BarThe Missing Shaker at The Savoy´s Beaufort Bar

The Beaufort Bar in het Savoy in Londen, befaamd om zijn theatrale drankjes en adembenemende decor lanceert een nieuw cocktail menu in de vorm van een mooi geïllustreerd tunnelboek. Hierin  vertalen zij de illustere geschiedenis van The Savoy in fascineerde cocktails. Het hotel neemt zijn gasten mee op een tour langs de legendarische verhalen over het hotel en zijn buitengewone gasten. Over een geheime bar in de oorlogstijd, tapdansen op het dak van het hotel en extravagante ‘gondel’ feesten en met bekende gasten als Alfred Hitchcock, Katherine Hepburn en Tom Jones. Het menu is een viering van de meest spraakmakende verhalen rond The Savoy.

The Beaufort bar at the Savoy in Londen

Dit cocktail menu, gecreëerd door Hoofd Bartender Kyle Wilkinson en Bar Manager Anna Sebastiaan en de rest van het Beaufort Bar team, moet het vorige menu gaan overtreffen. Het vorige menu in de vorm van een pop-up boek, heeft prijzen gewonnen voor het innovatieve design, de thematische stijl, de smaakcombinaties en de karakteristieke cocktails. In het nieuwe tunnelboek wordt bij iedere cocktail op het menu (in totaal 20) via illustraties, smaken en geuren een verhaal over een deel van het hotel verteld. Wij hebben even moeten opzoeken wat een tunnelboek is en als jij het ook niet weet, kijk dan hier! Binnenkort hopen we foto’s hiervan te ontvangen.

Het inspirerende cocktail menu in een tunnelboek

Het tunnelboek menu begint met ‘Under The Stars’, een op Fred Astaire geïnspireerde cocktail. Fred Astaire, danste in de jaren ’20 op het dak van het hotel. Overige verhalen die in het cocktail menu te vinden zijn onder andere: de beruchte eerste werkdag van een piccolo, een in de ‘American Bar’ begraven cocktailshaker, de door journalisten tijdens de Tweede Wereldoorlog frequent bezochte ‘Tich’s Bar’ en de heropening van het hotel in 2010. Via expliciete smaken, unieke ingrediënten en karakteristieke essences, zoals leer, specerijen, papier, walnoten en chocoladeparfum krijg je het gevoel dat je daadwerkelijk in ieder verhaal zit. Het tunnelboek geïllustreerd door Shottopop wordt in beperkte oplage uitgegeven. Het design is in de tegenovergestelde richting van een gewoon tunnelboek, de uitsparingen worden groter naarmate je verder door het menu bladert. Iedere pagina heeft een nieuw design. Gasten van het hotel kunnen de beperkte editie van het menu ook kopen.

Cocktail voorbeelden

‘The Savoy Delivers’ is een cocktail met een bijzonder achtergrondverhaal: “In het verleden heeft een Maharajah een belangrijk pakket achtergelaten in het hotel, The Savoy stuurde een jonge piccolo naar India om dit pakket persoonlijk terug te brengen.” Ingrediënten: Bacardi Carta Ocho, Martini Bianco, limoen, honing, Indiaase specerijen.

Een andere cocktail met een opmerkelijk achtergrondverhaal is de ‘Read All About It!’: “Tich’s Bar was gedurende de Tweede Wereldoorlog gevestigd in de kelder van het hotel en hier waren veel oorlogsjournalisten te gast die vaak tot in de late uurtjes grote hoeveelheden whisky consumeerden.” Ingrediënten: Johnnie Walker Blue en Black, koffie, banaan en papier.

Website: The Savoy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.