The Audemars Piquet Hotel des Horlogers | Luxe skihotel in Zwitserland

15-5-2018

  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group
  • Hotel des Horlogers - all images courtesy of bjarke ingels groupHotel des Horlogers - all images courtesy of Bjarke Ingels Group

Het Hotel des Horlogers is naast het Audemars Piguet-museum gesitueerd en is volledig geïntegreerd in de prachtige omgeving van de schilderachtige Vallée de Joux. Vijf zigzaggende niveaus met hotelkamers leiden je naar het glooiende pad rondom het hotel dat rechtstreeks naar het museum en de lokale skiroutes leidt. De Zwitserse horlogemaker Audemars Piquet heeft het bekende architectenbureau de Bjarke Ingels Group (BIG) hun luxe skihotel laten ontwerpen. BIG is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het museum. Het hotel zal ongeveer 50 hotelkamers gaan bevatten.

The Audemars Piquet Hotel des Horlogers

Het Hotel des Horlogers bevindt zich in het plaatsje Le Brassus in de schilderachtige Vallée de Joux in Zwitserland. Het ontwerp van het gebouw is geïntegreerd in de heuvels rondom het resort. De vijf zigzaggende niveaus met hotelkamers leiden je naar het glooiende pad rondom het hotel dat rechtstreeks naar het museum en de lokale skiroutes leidt. De toekomstige gasten van het hotel worden uitgenodigd om vanuit hun kamers per ski’s af te dalen naar de pistes van de Vallée de Joux!

In het interieur verbindt een doorlopend hellende gang de kamers, waardoor de bezoekers- en servicecirculatie worden vergemakkelijkt. De voorzieningen, twee restaurants, een bar, een spa en een conferentiecentrum liggen verscholen onder de schuine platen en zijn gericht op het licht en het uitzicht en zijn via het pad buitenom individuele bestemmingen. Vanaf de hoofdtoegangsweg bieden de kantelbare platen van het hotel uitzicht op de omliggende Vallée de Joux, waardoor een verbinding tot stand wordt gebracht tussen het dorp en het landelijke landschap. Het hotel wordt al gebouwd en in de winter van 2020 verwachten ze hun eerste gasten te verwelkomen.

Bekijk deze video voor meer inzicht!

 

Website: Bjarke Ingels Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.