Thai Streetfood restaurant Pitaya opent in Antwerpen

21-10-2021

  • Pitaya Thai Streetfood
  • Pitaya Thaï Street Food opened in AntwerpPitaya Thai Streetfood opened in Antwerp
  • Pitaya Thaï Street Food opened in AntwerpPitaya Thai Street Food opened in Antwerp
  • Pitaya Thaï Street Food opened in AntwerpThe team behind Pitaya
  • Yellow Curry at Pitaya Thaï Street Food in AntwerpYellow Curry at Pitaya Thaï Street Food in Antwerp

Thais Streetfood restaurant Pitaya, een restaurantketen gespecialiseerd in de Thaise keuken, opende haar eerste restaurant in Antwerpen, naast het Operaplein in de pas gerenoveerde Antwerp Tower. Na drie succesvolle openingen in Brussel en Wallonië, is ook nu Vlaanderen aan de beurt. En Nederland volgt ook….

Geïnspireerd door de Thaise hoofdstad werd het eerste Pitaya restaurant in 2010 geopend in Bordeaux, Frankrijk. Het Antwerpse restaurant is nummer 122 waarvan de meeste in Frankrijk. Alpha Seed, de investeringsmaatschappij die de licentie van Pitaya beheert voor de Benelux, plant verdere openingen in Luik en Charleroi nog dit jaar. Er zijn nu 5 restaurants in België. Het doel is om in 7 jaar tijd 70 restaurants te openen in de Benelux: 30 restaurants in België, 35 in Nederland en 5 in Luxemburg.

Leestijd: 2 minuten

Street Food rechtstreeks uit Bangkok nu in Antwerpen

Pitaya, sinds kort enorm bekend in Frankrijk en Europa, opende deze week de deuren van hun eerste restaurant in Antwerpen, tot grote blijdschap van de liefhebbers van de Aziatische keuken. Ze serveren traditionele gerechten met een creatieve touch, geïnspireerd op de originele streetfood uit de drukke straten van Bangkok. Op het menu vind je wokgerechten die a la minute worden bereid in de open keuken. Pitaya werkt met dagverse producten, die dezelfde ochtend gesneden en klaargemaakt worden in het restaurant door het team.

 

Thais Streetfood Restaurant Pitaya | De favorieten op de menukaart

Enkele aanraders om uit te proberen bij Pitaya zijn onder andere: Pad Thai (gemaakt met gebakken rijstnoedels), Sie Yai (met rundvlees en udonnoedels), Nua Kao (met rundvlees en garnalen) en gele curry. Wat betreft drankjes worden mogu mogu, een originele drank gemaakt van mango- of lycheesap en kokosnata, enorm gesmaakt om zijn exotische en verfrissende karakter.

Plezier haal je bij Pitaya niet enkel uit het lekkere eten, de gerechten worden geserveerd in een atypische setting die een urban stijl combineert met een warme, gezellige sfeer. De Thaise gastvrijheid ligt aan de basis van hun filosofie, en dat zie je aan elke bowl die geserveerd wordt. Gerechten kunnen ook worden afgehaald of besteld via UberEats, Deliveroo en Takeaway.com. Met een snelle service en scherpe prijzen, wordt Pitaya ongetwijfeld een nieuwe hotspot die mensen mee op reis neemt naar de drukke straten van Bangkok, en dat in hartje Antwerpen.

Website: Pitaya

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.