SWEETS hotel | Oude brugwachtershuisjes omgetoverd tot hotelsuites

19-3-2018

SWEETS hotel, een nieuw hotelconcept dat Amsterdamse brugwachtershuisjes transformeert tot bijzondere hotelsuites, is vorige week officieel geopend. De eerste 11 van de in totaal 28 voormalige Amsterdamse brugwachtershuisjes zijn nu te reserveren op www.sweetshotel.amsterdam. Het hotel geeft dit industrieel erfgoed een nieuwe bestemming door ze te transformeren naar minisuites voor twee personen.

Innovatief hotelconcept

De 28 minisuites zijn verdeeld over Amsterdam en vormen gezamenlijk het SWEETS hotel. Sinds vorige week zijn 11 huisjes te reserveren, de resterende 17 worden de komende jaren opgeleverd. Door centralisatie hebben de brugwachtershuisjes, ontworpen door bekende architecten, hun oorspronkelijke bestemming verloren. Als hotelkamers hebben de huisjes een tweede leven gekregen.

SWEETS hotel

SWEETS hotel is een innovatief concept voor iedereen die Amsterdam wil ervaren vanaf een brug, met de stad als lobby van het hotel. De brugwachtershuisjes zijn de perfecte uitvalsbasis om verborgen schatten in een vaak onbekende buurt te ontdekken. De huisjes, door water met elkaar verbonden, vormen samen een ode aan Amsterdam en onderstrepen het belang van water in deze handelsstad. Het hotel is een nieuwe ervaring, voor zowel bezoekers van de stad als voor lokale bewoners.

Uitzicht over het water

Suzanne Oxenaar en Otto Nan, twee van de initiatiefnemers, zijn het eens dat ze misschien licht krankzinnig zijn aangezien ze al 7 jaar werken aan een hotel met 28 kamers: “Het wordt een piepklein hotel, dat is waar. Maar het idee van een hotel verspreid door Amsterdam, met allemaal bedden die uitkijken over het water, vinden wij groots en zeker alle moeite waard!”

Hergebruik van industrieel erfgoed

De monumentale gebouwtjes van SWEETS hotel zijn industrieel erfgoed en vertegenwoordigen diverse architectuurstijlen; van de Amsterdamse School tot het Modernisme. Ieder brugwachtershuisje heeft zijn eigen verhaal. Het oudste huisje dateert uit 1673 (Amstelschutsluis op de sluizen voor Carré) en het meest recente huisje uit 2009 (Sluis Haveneiland op IJburg). De 28 brugwachtershuisjes zijn verspreid over Amsterdam en krijgen stuk voor stuk een specifiek ontworpen interieur dat past bij de verschillende bouwstijlen.

Over SWEETS hotel

SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van de Amsterdamse architecten Space&Matter (o.a. bekend van De Ceuvel, een ecologische, creatieve en sociale hub), projectontwikkelaar Grayfield en Suzanne Oxenaar, Otto Nan en Gerrit Groen, oprichters van Lloyd Hotel & Culturele Ambassade (’s werelds eerste 1 tot 5 sterrenhotel) en Hotel The Exchange.

Een nieuw concept dat ons doet denken aan de Streetlofts of Urbanauts in Wenen waarover wij in 2014 schreven. Deze Streetlofts zijn gevestigd in vroegere winkelpanden op allerlei locaties in de stad. Lokale architecten maakten hierin hotelkamers voor avonturiers.

Website: Sweets Hotel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.