SUSHISAMBA viert Earth Week met culinaire campagne | Regenwoud ingrediënten op het menu!

9-4-2018

Op 22 april is het International Earth Day en SUSHISAMBA viert dan Earth Week dat in het teken staat van deze dag. Zij vieren dit met een culinaire campagne met regenwoud ingrediënten voor Cool Earth. De viering van Earth Week bij SUSHISAMBA zal wereldwijd plaatsvinden in Londen, Miami, Amsterdam en Las Vegas met het doel gasten te informeren, onderwijzen, inspireren en aan te sporen om de ontbossing van het regenwoud in de Amazone te stoppen.

Regenwoud ingrediënten op het menu

Met gebruik van ingrediënten, gekweekt en geoogst in het Peruviaanse regenwoud door de Asháninka, Peru’s grootste inheemse bevolkingsgroep, hebben de lokale SUSHISAMBA chefs onder leiding van Corporate Chefs Claudio Cardoso en John Um een uniek Earth Week menu gecreëerd. In dit limited-edition menu komen de klassieke smaken van de SUSHISAMBA keuken samen met rijke ingrediënten uit het regenwoud, zoals chocolade, koffie en gedroogd fruit.

Het Earth Week menu bestaat uit:

  • OESTER NIGIRI Asháninka koffie, popcorn, mosterd
  • TACACHO gepureerde weegbree, chorizo, pork belly, salsa criolla, Asháninka gedroogde ananas
  • ROBATA AVOCADO Asháninka chocolademousse, banaan, pisco, weegbree
  • LOBSTER TIRADITO ananas, kokosnoot, Asháninka koffie
  • MAIZE SEVICHE mandarijnhu, huancaína saus, Asháninka gedroogde ananas, weegbree

Een deel van de totale opbrengst zal naar NGO Cool Earth’s inzet gaan om de Asháninka gemeenschap te ondersteunen, evenals het ondersteunen van hun strategisch doel de ontbossing en klimaatveranderingen tegen te houden.

Waarom Cool Earth & SUSHISAMBA:

De situatie van het Amazoneregenwoud heeft altijd een speciale betekenis gehad voor SUSHISAMBA. De Braziliaanse/Peruviaanse achtergrond van het restaurant en onze passie voor het steunen van de Amazone hebben beiden bijgedragen aan het wereldwijde partnerschap tussen SUSHISAMBA en Cool Earth.

Cool Earth is een non-profit organisatie die nauw samenwerkt met regenwoudgemeenschappen om op die manier ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan. Cool Earth zet geen hekken neer, maar geeft de controle terug aan degenen die het verdienen: locals. Deze aanpak sluit aan bij de ethos van het behoud, de duurzaamheid en het creëren van educatieve en sociale bewustzijn.

Sinds 2016 werkt SUSHISAMBA Londen samen met Cool Earth aan een reeks initiatieven, met als resultaat een opbrengt van meer dan £180.000 voor de Engelse NGO. Van bezoeken naar inheemse dorpen in de Amazone om de mensen achter de ingrediënten te ontmoeten, tot aan epische benefieten die meer bewustzijn hebben gecreëerd en benefieten voor Cool Earth’s belangrijkste kwesties – de SUSHISAMBA/Cool Earth samenwerking heeft nu al een positieve invloed gehad op de regio.

Nu verleggen ze de grenzen van hun samenwerking met Cool Earth nog wat verder. In 2018 breidt SUSHISAMBA voor het eerst de Cool Earth samenwerking uit tot een wereldwijd platform, waarin SUSHISAMBA locaties in Amsterdam, Las Vegas en Miami samenkomen ter ondersteuning van de bruisende relatie. De viering begint op International Earth Day!

Website: Sushisamba

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.